Haberler

Girişimciler ve İş Dünyasının Liderleri İyigirişim Zirvesi'nde Buluştu

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil: "Nüfusunun yarısı 30 yaşın altında gençlerden oluşan ülkemizden dünyada marka olmuş daha fazla sayıda şirket ve girişimci çıkartmalıyız"

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Nüfusunun yarısı 30 yaşın altında gençlerden oluşan ülkemizden dünyada marka olmuş daha fazla sayıda şirket ve girişimci çıkartmalıyız" dedi.

Endeavor ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ortaklığında, Akbank'ın ana sponsorluğunda düzenlenen "iyiGirişim Zirvesi"nin 3.'sü Sabancı Center'da gerçekleştirildi.

Yarının Büyük İşletmelerine (YABİ) özel "Design Thinking/Geleceğini Tasarla" temasıyla katılımcıların şirketlerini farklı bakış açılarıyla değerlendirdiği zirvede konuşan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye'nin arzuladığı atılımları gerçekleştirmesinde ve yeni istihdam alanlarının yaratılmasında girişimciliğin kilit rol oynadığını vurguladı.

Bugün gelişmiş ülkelerin ekonomilerini öne çıkaran, piyasa değeri itibarıyla global sıralamalarda en üstte yer alan pek çok şirketin başarı hikayesinin ardında genç girişimciler ve hayalleri bulunduğunu ifade eden Binbaşgil, "75 milyonluk, dinamik ve genç nüfusumuz yarının uluslararası işletmelerini kuracak daha fazla genç girişimciyi yetiştirme potansiyeline sahip. Nüfusunun yarısı 30 yaşın altında gençlerden oluşan ülkemizden de dünyada marka olmuş daha fazla sayıda şirket ve girişimci çıkartmalıyız" diye konuştu.

Akbank olarak yeni fikirlerin, girişimcilerin arkasında olduklarını belirten Binbaşgil, "Endeavor'la işbirliğimiz kapsamında uyguladığımız finansman modeliyle etkin girişimcilere, ayırdığımız kredi havuzundan uygun teminat koşulları, uzun vade ve düşük faiz sunuyoruz. Bugüne kadar 36 parlak fikre sahip Endeavor girişimcisine yaklaşık 60 milyon lira kredi kullandırdık. Ancak bu konudaki çalışmalarımız sağladığımız finansman desteğinin de ötesinde. Farklı işbirliklerimizle girişimcilerimize rehberlik, danışmanlık ve eğitim desteği de sağlıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin ise en yaratıcı girişimcilerin, gelecek için cesur vizyonlar yaratmak ve henüz var olmayan müşterilerine en iyi hizmetleri sunmak için tasarım düşüncesi metodolojisini kullanmaya başladıklarını belirterek, "Bizler de Endeavor Türkiye olarak ciddi rekabet avantajı ve hızlı büyüme potansyeli yüksek bu tür etkin girişimciliğin ülkemizde yaygınlaşmasına destek vererek, bu girişimcilerin önlerini açmaya çalışıyoruz" dedi.

TÜSİAD Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu da, Türkiye'nin bugün dünyanın en önemli pazarlarından biri olduğunu ifade ederek, "İş planını iyi çıkarmış, denetimlerini yaptırmış, ve kendini iyi izah edebilen girişimcilerin gerek banka finansmanı, gerek fon yatırımcılarından destek alma konusunda epey rahatladıklarını görüyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen girişimcilerini, yatırımcılarını ve şirket üst düzey yöneticilerini buluşturan İyiGirişim Zirvesi, geleceğin büyüyen şirketlerinin, ivmelerini hızlandırmaları ve uluslararası arenalara yükselmeleri için stratejik karar alma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Hakan Binbaşgil Türkiye Akbank Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title