Haberler

Evdeki Bilgisayar Sayısı Hane Halkını İkiye Katladı

Güncelleme:

Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim, Türkiye'de 2013 yılının ilk çeyreğinde Tablet PC satışlarının, yüzde 142 Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim, Türkiye'nin adeta bilgisayar cenneti haline geldiğini, evlerde...

Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim, Türkiye'de 2013 yılının ilk çeyreğinde Tablet PC satışlarının, yüzde 142 Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim, Türkiye'nin adeta bilgisayar cenneti haline geldiğini, evlerde oldukça eski veya bozuk olmasına karışn atmaya kıyılamayan yaklaşık 50 milyon adet bilgisayar olduğunu, bununla birlikte 2013 yılının ilk çeyreğinde yüzde 142.4'lük artışla toplam 49.2 milyon adet Tablet PC satıldığını söyledi.

Zaim yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de, her evde ortalama 2 adet bilgisayar bulunduğunu, pazarın yıllık ortalama yüzde 10 büyüme sergilediğini, bazı illerde ise evlerdeki bilgisayar sayısının hane halkını ikiye katladığını açıkladı. Satın alınan bilgisayarların kullanım sürelerinin ise üç yıldan bir yıla düştüğünü belirten Zaim, "Türkiye öyle bir noktaya geldi ki; evimizde bozuk veya oldukça eski olduğu halde atmaya kıyamadığımız PC, Laptop, Desktop gibi yaklaşık 50 milyon bilgisayar mevcut. Türkiye adeta bilgisayar cenneti" dedi.

-"HER 100 EVDEN 59'UNDA BİLGİSAYAR VAR"-

İnsanların hızlı değişen teknolojiler karşısında kayıtsız kalamadıklarına dikkati çeken Zaim, bu nedenle alınan bilgisayarların neredeyse yılda bir yenilenmek durumunda kalındığına vurgu yaparak, "Türkiye'de 2004'te her 100 evden 11'inde bilgisayar varken, şu anda bu rakam 59'a çıkmış durumda. Artış devam edecek" dedi.

-DÜNYADA 76.3 MİLYON, TÜRKİYE'DE 3.5 MİLYON ADET SATIŞ-

Zaim, International Data Corporation (IDC) rakamlarına göre, dünya genelinde toplam 76.3 milyon adet bilgisayar satışı gerçekleştirildiğini, Türkiye'de ise bu rakamın 4 milyon adet civarında olduğunu bildirdi. Bilgisayar satışlarında artış beklediğini söyleyen Zaim, "Her ne kadar bilgisayar satışlarında yüzde 3 civarı bir gerileme gözlense de, Türkiye'de önümüzdeki 5 yıl içerisinde satış rakamının 7 milyon adetlere ulaşmasını beklediyoruz" dedi.

-TABLET SATIŞLARI YÜZDE 142.4 ARTTI-

PC'lere alternatif olarak geliştirilen Tablet PC'lerde, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yoğun ilgi olduğuna dikkat çeken Halit Zaim, "Tablet sektörü 2012 yılında 2011′e göre yüzde 153 büyüme kaydetmiş durumda. Bu yılın ilk üç aylık verilerine göre tablet PC satışı yüzde 142.4 oranında artış gösterdi. Bunun yanı sıra pazardaki toplam Tablet PC marka sayısı 50′yi aştı. IDC verilerine baktığımızda ise; 2013'ün ilk çeyreğinde toplam 49.2 milyon adet Tablet PC satıldığını görebiliyoruz" dedi.

-"BİLGİSAYARIN ÖMRÜ ŞOK SENSÖRE BAĞLI"-

Satın alınan bilgisayarların uzun ömürlü kullanımı için dikkat edilmesi gereken noktaları da sıralayan Zaim, "PC veya mobil ürün seçerken işlem gücü, bellek kapasitesi ve sabit disk alanları oldukça önemli. Bunlara ek olarak, özellikle mobil ürünlerin magnezyum gibi dayanıklı materyallerden üretilmiş olmasına dikkat edilmeli. Mobil ürünlerde ayrıca sabit disk koruma İşlevi gören "şok sensör'ün olması ve ürünün sıvı dökülmelerine karşı dayanıklı klavye özelliklerinin bulunmasına dikkat edilmeli. Bu hususları göz ardı etmeden satın alınan bilgisayarların kullanım süresi uzun oluyor" diye konuştu.

BİLGİSAYAR ALINIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ürün seçerken genel olarak işlemci gücü, bellek kapasitesi ve sabit disk alanlarına dikkat edilmeli

Mobil ürünlerde ise yukarıdakilere ek olarak ürünün Magnezyum gibi dayanıklı materyallerden üretilmiş olmasına dikkat edilmeli

Mobil ürünlerde sabit disk koruma işlevi gören "şok sensörün" olmasına dikkat edilmeli

Mobil ürünlerde sıvı dökülmelerine karsı dayanıklı klavye bulunmasına dikkat edilmeli

(HM/ORH) - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Halit Zaim Fujitsu Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title