Haberler

En Büyük Rakibinden Duygusal Veda

Güncelleme:

Ülker Grubu'nun kurucusu 'bisküvi dede' Sabri Ülker için gazeteler başsağlığı ilanları ile doldu.

İş dünyası, aile yakınları, çeşitli kurum ve kuruluşların ilanlarının arasında bir tanesi ise çok dikkat çekiciydi. O ilan, Ülker'in en büyük rakibi Eti Grubu'nun kurucusu Firuz Kanatlı'nın son derece duygusal ilanıydı...

Eti Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı imzası ile gazetelerde yayınlanan başsağlığı mesajı 'Büyük insan, Türk sanayinin büyük öncüsü Sabri Ülker'i kaybettik' diye başlıyor.

Mesajın devamı ise şöyle:

"Hayatın boyunca ne büyük şeyler, ne büyük işler yaptın...

Türk insanı müteşebbisliği, sanayiciliği ve cesareti en çok senden öğrendi

Çok zeki, çok inançlı, çalışkan ve yaratıcı idin,

Verdiğin emsalsiz örnekten dolayı

Vatan sana minnettardır

Huzur içinde yat uyu,

Mekanın cennet olsun

Aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyorum."

1944 yılında sadace bir bisküvi çeşidi ile üretime başlayan Ülker'i, büyük bir gıda devi haline dönüştüren Sabri Ülker, bunca başarısına rağmen hayatında en çok "bisküvici dede" unvanını sevdi .

O KENDİSİNİ BÖYLE ANLATIYORDU

Ülker şirketinin kurucusu Sabri Ülker en son yayımladığı mesajında kendisini şöyle anlatmıştı:

Doğduğum yıllar itibariyle kimselerin çocukluğu kolay geçmedi. Bizler savaşları, yıkımları, göçleri gördük. Herkesin güzel bir çocukluk geçirme hakkına sahip olması gerektiğine daha o yıllarda inandım. Bu nedenledir ki, akşam babaların çocuklarına götürebilecekleri bisküvileri, çikolataları, gofretleri üretmenin hazzını her zaman hissettim.

Yarım yüzyılı aşkın sanayicilik hayatımda elbette sıkıntılarım da oldu. Ama bugün geriye dönüp baktığımda, hayatımı sadece bir sanayici olarak üretmek, istihdam ve katma değer yaratmak için tatil yapmadan harcamış ve ülkesine "dünya markası" armağan etmiş biri olarak, bu sıkıntıları hatırlamıyorum. Bunca yıldan bana geriye, huzur ve mutluluk kaldı.

Kurulmasında ve büyümesinde emeğimin geçtiği Ülker'in bugün ulaştığı büyüklükle artık sadece "bize", yani ailemize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza değil, tüm Türkiye'ye ait olduğunu görüyorum. Ülker, Türkiye'nin gıda alanındaki temsilcisi olarak Amerika'dan Almanya'ya kadar dünyadaki birçok ülkenin market raflarında yer alıyor. Bu, elbette genç bir müteşebbisken hayal edebileceğim bir şey değildi. Üretimi başlatmak için gereken makineleri bile zor bulabildiğimiz yıllarda böyle bir hayali nasıl kurabilirdim ki? Dünyaya mal satmak bir yana, kendi kendimizin ihtiyacını karşılamak bile o şartlarda çok zordu. Ama bin bir güçlük içinde, çok çalışarak başardık.

Bundan sonra Ülker için dönülmez hedef, dev dünya markaları arasına girmek ve daha da önemlisi, orada kalmaktır. Doğrusu, içimdeki bu heyecanı ve bu gelişmeyi sadece Ülker için değil, Türkiyemizden çok sayıda firma için taşıyor ve bunu çok arzu ediyorum. Yaşım itibariyle ben sadece Ülker'in değil, pek çok firmanın elverişsiz şartlarda kurulup büyümesine şahit oldum. Kurucularının büyük bir azim ve sabırla büyüttükleri güzide kuruluşlarımızın dünyadaki başarılarını da, Ülker'i izlediğim gibi yakından takip ediyor ve Türkiye adına hem seviniyor hem de gurur duyuyorum.

Ülker'in ülkemize sadece ekonomi alanında değil, "sosyal" hayatta da katkıda bulunmasına daima özen gösterdim. Eğitim, çevre, sanat, sağlık, spor alanlarında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla üzerimize düşen sosyal vazifeleri de yerine getirmeye çalıştık. Ben, Ülker'in kurucusu olmaktan duyduğum mutluluğun aynısını TEMA'nın kurucusu olmaktan da duyuyorum. Topraklarımıza, sularımıza, çevremize sahip çıkmak vatana sahip çıkmaktır. Eğitim ve spor alanındaki yatırımlarla gençlerimizin geleceğine yatırım yapmanın gereğine inanıyorum.

Gençlerimizin, çocuklarımızın da Türkiye'nin kıymetini bilmesini, bizlerden aldıkları bayrağı daha da ilerilere taşımasını arzu ediyorum. Gençlerimize Türkiyemizi dünya şartlarında gelişme ve refah standartlarına yükseltme hedefiyle çalışmalarını nasihat ediyorum. Onlara hayatta azimli, sabırlı çalışmayla, mütevazı olarak ve zamana ayak uydurarak başarıya ulaşacaklarını söylemek istiyorum.

Bi

Kaynak: TheLira.com / Ekonomi

Firuz Kanatlı Sabri Ülker Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title