Haberler

Damat, Üç Haftada Bir Mağaza Açıyor En Çok 'Nazar'dan Korkuyor

Pek Çok Perakendecinin Hedef Küçülttüğü 2008'de Yüzde 12 Olan Büyüme Hedefinin İki Kat Üstüne Çıkacaklarını Belirten Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Özel Yatırım Fonlarından En Çok Teklif Alan Şirketlerden Biriyiz. Bu Teklifleri Biraz Daha Büyüyüp, Değerimizi Artırıp 2009 -2010'dan Sonra Değerlendireceğiz" Dedi.

Pek çok perakendecinin hedef küçülttüğü 2008’de yüzde 12 olan büyüme hedefinin iki kat üstüne çıkacaklarını belirten Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Özel yatırım fonlarından en çok teklif alan şirketlerden biriyiz. Bu Teklifleri biraz daha büyüyüp, değerimizi artırıp 2009-2010’dan sonra değerlendireceğiz" dedi.

DAMAT, Tween, ADV markalarını bünyesinde barındıran Orka Group, pek çok perakendecinin hedef küçülttüğü 2008 yılında yüzde 12 olan büyüme hedefinin iki kat üstüne çıkmayı bekliyor. Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, 2001 kirizinde en başarılı marka seçildiklerini hatırlatarak, 2008 yılında da benzer bir başarı göstereceklerini söyledi. Orakçıoğlu "Bizim YTL bazında yüzde 20, dolar bazında yüzde 25’lik büyüme gerçekleştirmemiz mümkün" dedi.

120 milyon YTL ciro

2007’de 80 milyon dolar (100 milyon YTL) konsolide ciro elde eden grup, bu yıl ise cironun 100 milyon dolar (120 milyon YTL) ciro elde etmeyi bekliyor. 10 yıldır ortalama yüzde 20 büyüdüklerine işaret eden Orakçıoğlu, "Hedeflerimizi her zaman kendi özkaynaklarımızla gerçekleştirdik. 2008’deki büyümeyi de öz kaynaklarımızla gerçekleştireceğiz. 3 haftada 1 mağaza açabilecek hızı yakaladık. 100 olan mağaza sayısını 117’ye çıkardık ve yıl sonunda 125 satış noktasına ulaşacağız. 2007’de 9 milyon 700 bin dolar ihracatımızı bu yıl 15 milyon dolara çıkaracağız" diye konuştu. 2005 yılında 408 çalışanları bulunurken, şu anda 1.058 kişilik istihdamları olduğunu belirten Orakçıoğlu, son 1 yılda 250, son 3 yılda da 650 kişiyi işe aldıklarını vurguladı.

Yabancıya sıcak

Halka açılmadan ziyade stratejik ortaklığın kendileri için daha önemli olduğunu belirten Orakçıoğlu şunları söyledi: "Asıl hedef Avrupa’da yaygınlaşmak. Bunun temelini attık sonuçlarını almaya başladık. Yurtdışından geri dönüşlerin zirve yılı 2010 olacak. Böylece bize olan bakış açısı çok farklılaşacak. Biraz daha büyüyüp, değerimizi daha çok artırdığımız noktada ortaklığa sıcak bakıyoruz. Bu konuyu 2009-2010 gibi değerlendireceğiz."

Pitti Uomo’nun yıldızı

Orka Group olarak dünya moda başkentlerinde son üç yılda yapılan çalışmaların geri dönüşleri alınmaya başlandı. İtalya’daki Pitti Uoma Furarı’na katılarak çok dikkat çektiklerini kaydeden Orakçıoğlu, "Dünyanın en önemli tek günlük moda gazetesi Milano Finance MF dergisi ’Geleceğin 1 numaralı İkon markası’ olarak gösterdiği Tween’e geniş yer ayırdı. Dergi, Tween’e ’Pitti Uomo Fuarı’nın 2009 ilk yaz sezonunda bir sürpriz var. Bir Türk markası Tween, ilginç formülle zıtlıkları birleştirmiş; vintage ve aktüel, doğu ve batı. Aynı bütün zıtlıkların macerasından doğmuş İstanbul gibi’ sözlerine yer verildi" dedi.

Ulaşılabilir tasarım marka kavramını getirdi

TWEEN’in ’ulaşılabilir tasarım marka’ olarak konumlandığını kaydeden Süleyman Orakçıoğlu "Bu moda endüstrisine getirdiğimiz yeni bir kavram oldu" dedi. Dünya moda başkentlerinin önemli showroomlarına girdiklerini belirten Orakçıoğlu "Bu showroomlarda olursanız tüm dünyaya ürün satabilme şansı doğuyor. Bu showroomlar aracılığıyla Uzakdoğu’da Japonya, Kore ve Filipinler’deki önemli gruplara satış yaptık" diye konuştu. Tween, Milano Studio Zeta, Londra Four Marketing, Berlin Klauser showroom’larında Alexarder McQueen, Moschino, Stone Island gibi önemli markalarla bir arada dünyanın önde gelen satın alma gruplarına sunuluyor. Söz konusu showroom’lara girebilmek için Tween’in 8-10 tane koleksiyon hazırlandığı bildirildi.

Londra, Hong Kong, Dubai Harvey Nichols’a girdi

HARVEY Nichols ile anlaştıklarını anımsatan Süleyman Orakçıoğlu "Üç gün önce Tween markasıyla ilgili Londra’daki Harvey Nichols’a yükleme yaptık. oldu. Dubai ve Hong Kong Harvey Nichols’lar sipariş verdi" dedi. Orka Group öte yandan dış ticaret ekibinde çalıştırdığı Japonca bilen eleman ile Japonca yayın yapan internet sitesi de hazırlamış. Grup böylece Japonya pazarına satışlarını artırmayı planlıyor.

’İHKİB’in gölgesinde kalıyoruz’

İKİ dönem başkanlık yaptığı İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) seçimlerini geçen ay kaybeden Süleyman Orakçıoğlu "Yeni İHKİB yönetiminden beklentileriniz neler" sorusuna "Kardeşim Halidun, ’Senin yüzünden bizim yaptığımız çalışmalar gölgede kalıyor’ diye beni eleştirirdi. İHKİB’i önde tutup şirketin faaliyetlerini anlatmazdım. Artık kendi markamızla gündeme geleceğiz" dedi.

CHP tekstil için Meclis araştırması istedi

CHP, tekstil ve konfeksiyon sektöründeki eksikliklerin belirlenmesi, çözüm yollarının tespiti ve sağlık koşullarının iyileştirilmesi için, var olan standartların daha etkin hale getirilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız ve bir grup CHP milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, Türkiye’de ihracatın başlıca kalemlerinden biri olan tekstil ve konfeksiyon sektörünün, çoğu zaman ekonomik sorunlarıyla gündeme geldiği ifade edildi. Türkiye’de tekstil ve konfeksiyon sektörünün 2.5 milyon kişiye doğrudan, 10 milyon kişiye de dolaylı istihdam sağladığı belirtilen önergede, "İşçiler, işlerini kaybetmekten korktukları için örgütlenmemekte, bu nedenle de büyük kısmı iş yasalarındaki haklarından habersiz" denildi. Tekstil ve konfeksiyon fabrikalarının büyük çoğunluğunda çalışma koşulları ile ilgili yasa ve tüzüklerine uyulmadığına dikkat çekilen önergede, şunlar kaydedildi: "Çalışma saatlerinin uzun olması, çalışılan mekanların temiz olmaması, ücretlerin zamanında ödenmemesi gibi nedenler sektör çalışanlarını olumsuz etkilemektedir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title