Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Manisa'da

Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye'nin bugün yaşadığı sıkıntılardan en kısa sürede kurtulacağını, bunların sağlıklı doğum sancıları olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin bugün yaşadığı sıkıntılardan en kısa sürede kurtulacağını, bunların sağlıklı doğum sancıları olduğunu söyledi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren İndesit firmasının Türkiye'deki 20. yılı kutlaması törenine katılan Zeybekci, yabancı sermayenin Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında büyük öneme sahip olduğunu, tasarruf oranları düşük olan bir ülke olarak doğrudan yatırım yaparak bu ülkenin kaderini paylaşmak isteyen yabancı yatırımların "başlarının üzerinde yerinin bulunduğunu" anlattı.

Yabancı sermaye için Türkiye'deki yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarının zaman zaman yerli sanayiye haksızlık yarattığı yönünde yanlış anlaşılmalara neden olduğunu, hükümet olarak bu konuda cesaretle adım atmaya devam edeceklerini söyleyen Zeybekci, "Biz doğru bildiğimiz yolda ilerleyeceğiz. Türkiye'ye gelip yatırım yapmak, kendi ülkelerindeki tasarrufları, birikimleri, teknolojiyi Türkiye'ye getirecek firmalara Türkiye'nin tamamının açık olduğunu bildirmek istiyorum. Yabancı sermaye demeye dilim varmıyor çünkü onlar bizim için yerli sermayedir, aynı kanunlarla aynı kaderi paylaştığımız sanayicilerimiz, iş adamlarımızdır. Onlarla beraber inşallah ülkemizi 2023 hedeflerimize götüreceğiz" dedi.

Türkiye'de 1 kilogram ihracat ürününü 1,5 dolara sattıklarını, en kısa sürede 2 doların üzerine taşımak istediklerini, yüksek teknolojiye dayalı ürünlerle bu oranı nihai olarak yüzde 15'in üzerine taşımayı hedeflediklerini dile getiren Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Edilgen bir ekonomiyle, ham maddesini, enerjisini birilerinin kontrol ettiği, tüketim alışkanlıkları ve tüketim ağlarını birilerinin kontrol ettiği iki taraflı bantın ortasında fason üretim yapan bir Türkiye ile 2023 hedeflerini yakalamamız zordur.

Türkiye için endişe edilen, birilerinin öngördüğü dar kapsamlı, orta gelir tuzağı içine düşüp orada kendi içinde kendi kısır çekişmeleriyle uğraşan ve onlarla uğraşmaktan geleceği göremeyen o açmaza Türkiye'yi asla düşürmeyeceğiz. Türkiye bugün bu yaşanan sıkıntılardan en kısa sürede kurtulacaktır. Bunlar sağlıklı doğum sancılarıdır. Bu sancılarla Türkiye, yeni Türkiye'ye, 2023 Türkiyesi'ne doğru bilinçli bir şekilde ilermeye devam edecek. Türkiye'yi siyaseten ve ekonomik olarak istikrarsızlaştırılmaya çalışılmasının kimseye faydası yoktur."

Türkiye'de yeni yatırım planları

İndesit Yönetim Kurulu Başkanı Marko Milani de 1994'den bu yana Türkiye'de olduklarını, sürekli büyüyen, olağanüstü coğrafik pozisyona sahip olan Türkiye'de çok değerli insanlarla çalıştıklarını belirterek, Manisa'daki tesislerden her yıl en iyi sonuçları elde ettiklerini ifade etti.

Manisa OSB'de 35 milyon avroluk yeni yatırımla çamaşır makinesi üretimine başlayacaklarını, bu yatırımda 750 kişiye iş sağlanacağını, 2005 yılında 1 milyon parçalık üretime ulaşılacağını anlatan Milani, gelecekte Manisa için 250 bin metrekare alanda yıllık 3 milyon parçalık üretim ve bin 750 kişilik istihdama ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Milani, "Türkiye'de inanılmaz fırsatlar yakaladık. Türkiye, İndesit'in planlarında öncelikli bir yere sahip, önümüzdeki 10 yıl içinde de çok büyük gelişmeler bekliyoruz" dedi.

Açılışta Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ve AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hüseyin Tanrıverdi de birer konuşma yaptı. - Manisa

Kaynak: AA / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi İndesit Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title