Haberler

Yurtkur'a İlahiyatçı Müdür!

Güncelleme:

YURTKUR'da Genel Müdür Hasan Albayrak görevden alındı, yerine Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Profesörü Recep Kaymakcan atandı.

"egitimnerede.com" olarak bu konunun üzerine eğildik ve Eski YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak ile yeni Müdür Recep Kaymakcan'ı araştırdık.

Hasan Albayrak Kimdir?

YURTKUR Genel Müdürlüğü görevinden alınan Hasan Albayrak Kimdir?

20.04.1954 Trabzon doğumlu Hasan Albayrak, İlkokul ve ortaokulu Trabzon'da, liseyi Ankara'da tamamladıktan sonra, Eskişehir Eğitim Enstitüsü Fen Bölümünden 1980 tarihinde mezun oldu.

Hasan Albayrak tabiri caizse çekirdekten yetişme YURTKUR'ludur. Çalışma hayatına 1976 yılında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nde yönetim memuru olarak başlayan Albayrak, aynı kurumda Şef Yardımcılığı, Şef, Cebeci Erkek Yurdu Yurt Müdürlüğü, Ankara Bölge Müdür Yardımcılığı ve Ankara Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra, 2003 tarihinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne atandı.

Peki Hasan Albayrak YURTKUR'daki görev süresi boyunca neler yaptı? Hangi işlerin altına imza attı?

"Yiğidi öldür hakkını yeme" diye bir atasözümüz vardır. O yüzden biz de Albayrak'ın hakkını yemeyelim. Yurtlardaki standartın onun döneminde yükseldiği, biraz araştırınca gözler önüne seriliyor.

İşte Albayrak döneminde yapılanlar, YURTKUR'un geçirdiği değişimler:

- 2002'de 45 lira olan öğrenim kredisi, 2013'te yüzde 522 oranında arttırılarak 280 liraya yükseldi.

- Yüksek lisans öğrencilerinin öğrenim kredisi miktarı, 2 katına (280x2=560 TL), doktora öğrencilerine ise 3 katına (280x3=840 TL) yükseltildi.

- Başarılı öğrencileri desteklemek için, ÖSS'de tüm dallarda ilk 100'e giren öğrencilere aylık burs tutarının 3 katı (280x3=840 TL) burs verildi.

- Sporu ve sporcuyu desteklemek için, amatör spor dallarından herhangi birinde milli olmuş, yüksek öğrenim öğrencilerine aylık burs tutarının 3 katı (280x3=840 TL) burs olanağı sağlandı.

- 2002'de 451 bin öğrenciye öğrenim kredisi verilirken, 2013 yılında burs ve öğrenim kredisi alan öğrenci sayısı bir milyon 304 bine ulaştı.

- Başarısızlığı nedeniyle bursu kesilen öğrenciler ortada kalmasınlar diye öğrenim kredisiyle desteklendi.

- 3'er aylık dönemler halinde yapılmakta olan burslar, 2005'ten itibaren aylık olarak ödenmeye başladı.

- Öğrenim ve katkı kredisi borçlarının geri ödeme süresi iki katına çıkartıldı.

- 81 il ve 141 ilçenin yanı sıra yurtdışında da yurt açıldı ve toplam 349 yurtta 310 bin 629 kapasiteye ulaşıldı.

- Yurtdışında öğrenim gören Türk öğrencilerine barınma hizmeti verilmesinin yanı sıra burs/öğrenim kredisi ile desteklenmesi imkanı getirildi.

- 1 Ocak 2006'dan itibaren yurtlarda sabah kahvaltısına başlandı.

- 2002'de günlük 50 kuruş beslenme yardımı, 2013'te 2 lira 20 kuruşu sabah kahvaltısı, 4.5 lirası akşam yemeği olmak üzere 6 lire 70 kuruşa yükseltildi..

- 2002'de 494 milyon lira olan kurum bütçesi, yüzde 992 artışla 5 milyar 396 milyon liraya ulaştı.

- 1961-2003 yılları arasında 2 milyon 243 bin m2 alan üretilmişken; 2003-2013 yıları arasında 2 milyon 845 bin m2 alan üretildi.

- ve halen onlarca yurt projesi devam ediyor...

Peki bunca iyi işin altında imzası olan Hasan Albayrak neden görevden alındı?

37 yıldır YURTKUR'da çalışan ve son 10 yıldır da genel müdürlük yapan Hasan Albayrak 22 Mayıs 2013'te görevinden alınarak Başbakanlık Müşavirliğine atandı.

Çıkan haberlerde bunun altında yatan sebebin Hasan Albayrak ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç arasındaki anlaşmazlık olduğu belirtildi. Bu haberlere göre Kılıç göreve geldikten sonra Albayrak ile ciddi fikir ayrılıkları yaşadı ve Albayrak'ın görevden alınması için 3 kez kararname hazırladı. Bu kararnameler daha önce Başbakan Erdoğan'dan dönerken Kılıç'ın Erdoğan'a "Ya ben, ya o" diyerek rest çektiği, bu restten sonra Albayrak'ın kararnamesinin yeniden sevk edildiği, kararnamenin Erdoğan tarafından imzalandığı ve Gül'e sunulduğu öğrenildi.

Albayrak'ın yerini kim doldurdu?

Hasan Albayrak'ın görevden alınınmasıyla boşalan YURTKUR Müdürlüğüne Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kaymakcan atandı.

Recep Kaymakcan Kimdir?

Kaymakcan, 1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra 3 yıl Ankara 'da liselerde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptı. 1993 yılında YÖK tarafından merkezi olarak yapılan yurtdışı lisansüstü burs sınavını kazanarak İngiltere 'ye din eğitimi alanında doktora yapmak üzere gönderildi. Doktorasını 1998 yılında İngiltere Leeds Üniversitesinde tamamladı. Aynı yıl Sakarya Üniversitesine yardımcı doçent olarak atandı. 2000-2001 yılında TUBA bursiyeri olarak İngiltere'de misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. 2002 yılında doçent unvanını alan Kaymakcan 2007'de profesör oldu. Halen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalında öğretim üyesi ve Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı olarak çalışıyordu.

Recep Kaymakcan neden seçildi?

Recep Kaymakcan adı ortaya çıkar çıkmaz bu atamanın nedenleri de tartışılmaya başlandı. YURTKUR'a faydalı hizmetlerde bulunmuş olan Hasan Albayrak'ın çok da bilinmeyen bir nedenle görevden alınması ve üzerine İlahiyat Fakültesi Profesörü Recep Kaymakcan'ın atanması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Bir başka konu ise Recep Kaymakcan'ın ihtiyaçlara cevap verip veremeyeceği... 37 yıllık YURTKUR geçmişi olan Hasan Albayrak'tan sonra görece getirilen Kaymakcan'dan öğrenciler ne bekliyor? Neler talep ediyor?

Söz sırası sizde!

Yeni genel müdürden neler bekliyor? Neler talep ediyorsunuz?

Yorumlarınızı bekliyoruz...

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Sakarya Üniversitesi Hasan Albayrak Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title