Haberler

Nilüfer'de Çocuklar Kodlama Öğreniyor

Güncelleme:

Nilüfer Belediyesi'nin kodlama atölyesinde 7 aylık eğitim süreci tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı. Atölye Nilüfer Kodlama ve Beceri Atölyelerinin, Kadın ve Çocuk Akademileri iş birliğiyle gerçekleştirdiği 'Yeni Nesil Üretim Atölyeleri' programını tamamlayan 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri çocuklar sertifikalarını aldı.

Nilüfer'de çocuklar kodlama öğreniyor

BURSA - Nilüfer Belediyesi'nin kodlama atölyesinde 7 aylık eğitim süreci tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.

Nilüfer Belediyesi Atölye Nilüfer Kodlama ve Beceri Atölyelerinin, Kadın ve Çocuk Akademileri iş birliğiyle gerçekleştirdiği "Yeni Nesil Üretim Atölyeleri" programını tamamlayan 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri çocuklar sertifikalarını aldı.

Atölye Nilüfer Kodlama ve Beceri Atölyeleri, Atölye Nilüfer Fethiye ve Atölye Nilüfer Karaman olmak üzere iki farklı atölyeden oluşuyor. Nilüfer Belediyesi'nin, sosyoekonomik düzeyi düşük olan gençleri ve çocukları geleceğe hazırlamak, dünyada hızla yayılan "Kendin yap" kültürünü kentte yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirdiği Atölye Nilüfer'de, projeler üretilmeye devam ediyor.

Katılımcılar, Atölye Nilüfer'in Fethiye Sosyal Yaşam Alanı ve Karaman Dernekler Yerleşkesi'nde yer alan atölyelerinde yedi ay boyunca yaklaşık 50 saat süren kodlama ve beceri atölyelerini tamamladı.

Nilüfer Belediyesi 2022 yılı teması olan 'İklim' teması üzerinde çalışmalar gerçekleştiren katılımcılar, 2023 yılının temasının "İkinci Yüzyıl İçin Tasarım" olarak ilan edilmesiyle birlikte 'Tasarım' konusunu farklı boyutlarıyla ele aldıkları projeler üretti.

Robotik, kodlama, ahşap modelleme ve üç boyutlu tasarım alanlarında yaklaşık 60 katılımcı eğitim görerek atölye çalışmalarını tamamlayarak sertifika heyecanı yaşadı.

Sertifika töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer, "Nilüfer'de 7 mahallede Kadın ve Çocuk Akademisi bulunuyor. Bugün Kültür, Çalı ve Fethiye Mahallesi'nden katılım sağlayan 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz atölye Nilüfer'e gelerek 'Yeni meslek üretim atölyeleri' programında 'İkinci yüzyıl tasarım' teması ile dron kodlama ve uçurma, oyun kolları, dron pisti, akıllı el tasarımlarını oluşturmuş ve uygulamışlardır. Ben bu kurslarda emeği geçen öğrenci ve öğreticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Strateji Geliştirme Müdürlüğü Atölye Nilüfer Kodlama ve Beceri Atölyesi Personeli Elif Olgun Tuna, da bu atölyelerin temel amacının sosyaekonomik seviyesi düşük olan çocukların 'Kendin yap' kültüründen faydalanmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Gençlerle de çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tuna, onların meslek hayatlarını daha çok etkilediklerini dile getirdi.

Kursiyer öğrenciler de kodlama atölyelerinin kendileri için faydalı olduklarını anlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

nilüfer belediyesi Çocuk Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title