Haberler

Kayseri Üniversitesi'nde arıcılık projeleri meyve veriyor

Güncelleme:

Kayseri Üniversitesi Yeşilhisar Prof. Dr. Fuat Sezgin Kampüsü'nde bulunan Yeşilhisar MYO'da Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri arıcılık üzerine yürüttükleri çalışmaların ilk çıktısını aldı. Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, üniversitenin Ar-Ge temelli üretim çalışmalarının toplum yararına eğitim ve bilim misyonunun her geçen gün daha da ileriye doğru yol aldığını belirtti.

"Eğitirken üreten ve üretirken eğiten üniversite" anlayışı ile faaliyetlerine yön veren Kayseri Üniversitesi'nde arıcılıkla ilgili yürütülen projeler meyve vermeye başladı.

Kayseri Üniversitesi Yeşilhisar Prof. Dr. Fuat Sezgin Kampüsünde bulunan Yeşilhisar MYO'da Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğretim elemanlarının tarımsal ve hayvansal üretim alanında öğrencileri ile birlikte arıcılık üzerine yürüttükleri bal, polen ve propolis üretimine yönelik çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Bu çerçevede Yeşilhisar MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekiye Kocakaya ile Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğr. Gör. Zafer Tabur arıcılık uygulaması olarak ürettikleri ilk poleni Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa'ya takdim etti.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, "Yeşilhisar MYO öğretim elemanları ve öğrencilerimizin yürüttükleri Ar-Ge temelli üretim çalışmalarının ilk çıktısını almaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Mesleki ve teknik yükseköğretimde ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasında yer alma hedefinde olan Kayseri Üniversitesi'nin toplum yararına eğitim ve bilim misyonunun her geçen gün daha da ileriye doğru yol aldığını görmek hepimiz için gurur verici. Hem arıcılık çerçevesinde hem de diğer alanlarda Ar-Ge'ye dayalı çıktılarımızın sayısını artırmak ve bunları ardı ardına vatandaşlarımızla buluşmak konusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Emeği geçen tüm mensuplarımızı ve sevgili öğrencilerimizi yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Fuat Sezgin Yeşilhisar Kayseri Rektör Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title