Haberler

Ünlü restoran her an kapanabilir! Kabataş Erkek Lisesi bahçesindeki alanın işletmeye verilmesine mahkemeden ret

Güncelleme:

Kabataş Eğitim Vakfı'na ait olan bölge öğrencilere eğitim, kültür, sanat aktivitelerini gerçekleştirmesi için tahsis edilmişti. Ancak bu alan, restoran olarak özel bir işletmeye kiralandı. Mahkeme, vakfın taşınmazı amaç dışında kullandığı ve kamu yararını engellediği gerekçesiyle irtifak hakkının iptaline hükmetti.

1987 yılında kurulan Kabataş Eğitim Vakfı'na ait olan ve Kabataş Erkek Lisesi sınırları içinde yer alan bölge öğrencilere eğitim, kültür, sanat aktivitelerini gerçekleştirmesi için tahsis edildi ancak yapılan kiralama işlemiyle beraber boğaz kenarından yer alan bölgede Feriye Lokantası hizmet vermeye başladı. Açılan dava sonucu mahkeme heyeti, Feriye Lokantası olarak kullanılan bölgenin okul alanı olarak kullanılması gerektiğine hükmetti.

OKUL ALANI RESTORANA GİDEN YOLA DÖNÜŞTÜ

Eğitim gören öğrencilere tahsis edilen yerin özel işletmeye verilmesi nedeniyle 1000 kişilik Kabataş Erkek Lisesi öğrencisinin hakkı gasp edildi. Feriye Lokantası'na ulaşım, gün içinde yüzlerce öğrencinin vakit geçirdiği okulun içinden sağlanmaya başlandı. Okul bahçesinde yaşanan araç trafiği nedeniyle kaza ve güvenlik gibi riskler de meydana geldi. Yaşanan tüm bu süreçte Kabataş Erkek Lisesi gibi güzide bir eğitim kurumunun içinde bulunan restoran için hukuki yollara başvuruldu.

Kabataş Eğitim Vakfı'na ait alanın işletmeye verilerek Feriye Lokantası olarak kullanılmasına mahkemeden ret

MAHKEME, İRTİFAK HAKKININ İPTALİNE HÜKMETTİ

Yapının kültür ve sanat merkezi olarak kullanılması için 49 yıllığına irtifak hakkı verildi. Ancak vakıf, taşınmazı verilen amaç dışında kullanarak sözleşme hükümlerine aykırı davrandı. Açılan davada hazine, bu nedenle irtifak hakkının iptal edilmesine hükmetti. Mahkeme, yapılan incelemeler sonucunda vakfın taşınmazı amaç dışında kullandığını ve kamu yararını engellediğini belirledi. Mahkeme, irtifak hakkının kullanımının belirli sınırlar içinde olması gerektiğini vurgulayarak, vakfın irtifak hakkını kötüye kullandığı ve haksız bir şekilde mülkiyet hakkına tecavüz ettiğine hükmetti.

DAHA ÖNCE BAŞKA ALANLARDA DA KİRALAMA YAPILMIŞ

Öte yandan; yapılan hukuka aykırı kiralama işlemi bununla da sınırlı kalmadı. Öğrencilere resim atölyeleri, sergi alanı olarak tahsis edilen ve B Blok alt katta yer alan Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfına ait bir özel anaokulu 5 sene boyunca işletilmiş ve 2013 yılında zarar ettiği gerekçesiyle kapatılmıştı.

Kabataş Eğitim Vakfı'na ait alanın işletmeye verilerek Feriye Lokantası olarak kullanılmasına mahkemeden ret

Haberler.com / Eymen Dursun - Eğitim

Hukuk 3.Sayfa Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (5)

Doğrucu vatandaş:

Oh be, en nihayetinde birileri doğru karar verebilmiş!

42
2
yanıtYanıtla
tahsin Tahsin1:

Haberi tam yapsanız keşke,mesela kaç yılında kiralandı,ne kadar süre restoran olarak kullanıldı,dava ne zaman açıldı,mahkeme ne kadar sürdü,kaç paraya kiralandı,müşterilerle öğrenciler içinde okul bahçesinde kaç adli vaka oldu,okul bahçesini araç trafiğine açan idiota mahkemeden bir yaptırım çıktımı....

31
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ben talanı işgali peşkeşi hiç savunmuyorum ama burası okul olamayacak kadar çok değerli okul buradan taşınıp işletmesinin geliri tamamen okula kalacak şekilde burası turistik ve kültürel amaçla işletilmeli

2
23
yanıtYanıtla
F E:

Siz dilbilgisi kurallarına uygun cümle kuramıyorken orada okuyan öğrenciler akademik olarak ülkenin %0.01 lik diliminde. Gelecekte ülkenin en önemli işlerini yapma kapasitesine sahipler ve orası onlara az bile. Boğazda ziyadesiyle yer var sosyetik haydutların at koşturduğu.

yanıt24
yanıt1
Doğrucu vatandaş:

Orası boşaltıldığı anda anında birilerine peşkeş çekilir, kimse de bir şey yapamaz bu ülkede. Bırakın kalsın!

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title