Haberler

Hukuk birincisi kendisine söz hakkı verilmediğini iddia etmişti! İstanbul Üniversitesi'nden açıklama var

Güncelleme:

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Muhammet Emin Ay, mezuniyet töreninde bölümü birincilikle bitirenlere tanınan konuşma hakkının kendisine verilmediğini öne sürdü. Konuşma metnini paylaşan Ay'ın, 28 Şubat'a ve Necmettin Erbakan'a atıf yapması dikkat çekerken rektörlük; söz konusu iddiaya ilişkin inceleme başlattığını duyurdu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezuniyet töreninde skandal bir iddia ortaya atıldı. Hukuk bölümü birincisi olan Muhammet Emin Ay, törende birincilere tanınan konuşma hakkının kendisinden esirgendiğini belirtti. Öğrencinin konuşmasında 28 Şubat dönemine ve Necmettin Erbakan'a atıflar yaptığı görülürken, İÜ Rektörlüğü, Ay'a mezuniyet konuşması yaptırılmadığı iddiasına ilişkin inceleme başlatıldığını bildirdi.

"MESLEK HAYATINDA BAŞARILAR DİLİYORUZ"

Rektörlükten yapılan açıklamada, " İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden birincilikle mezun olan sevgili öğrencimiz Muhammet Emin Ay'ı tebrik ediyor, meslek hayatında başarılarının devamını diliyoruz." ifadesi kullanıldı. Hukuk fakültesinin mezuniyet töreninde gerçekleşen "üzücü" durumla ilgili Rektörlüğün inceleme başlattığı kaydedildi.

PLANLADIĞI KONUŞMAYI PAYLAŞTI

Öte yandan Ay, sosyal medya hesabından yaptırılmayan konuşmasını paylaştı. Metinde şu ifadeler yer aldı: "Sayın bakanım, sayın dekanım, kıymetli hocalarım, değerli misafirler ve sevgili arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz. Bugün sizlerin karşısında bu konuşmayı yapmanın gururunu yaşıyor ve bu nedenle Allah'a hamd ediyorum. Bidayeti parlak olanın nihayetinin de parlak olacağı düşüncesiyle 4 sene önce bismillah diyerek başladığım hukuk fakültesini sonunda da besmele ile bitirebilmek nasip oldu. Hukuk fakültesini; kendime çizdiğim yoldan sapmadan, kendi kimliğimi kaybetmeden bitirebilmek, nezdimde 4 sene boyunca almış olduğum notlardan çok daha kıymetlidir.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezuniyet Töreni'nde birincinin konuşması engellendi

ERBAKAN'A ATIF YAPTI

Kanaatimce, hukukçular olarak göz önünde bulundurmamız gereken bir diğer husussa içinde bulunduğumuz toplumun yapı dinamikleridir. Bir hukukçu, ideolojisi ne olursa olsun hukuku içinde bulunduğu toplumun kültüründen ayrı olarak düşünmemelidir. Batı'nın evrensel olarak dayattığı birçok değerin aslında evrensel olmadığı, hatta bunların bizim toplum yapımızla taban tabana zıtlıklar içerdiği yadsınamaz bir gerçektir. Prof. Dok. Necmettin Erbakan'ın da söylediği gibi bu milletin külüne üflesen altından iman çıkacaktır. İslam dini bu aziz toprakların vazgeçilemez bir parçasıdır ve fakültemizin kapısındaki fetih müjdesi ayetleri de bunun nişanesidir.

"ÜLKEMİZ, TOPLUM YAPISINI YOK SAYAN 28 ŞUBAT SÜRECİNE MARUZ KALDI"

Daha, yakın bir süre evvel ülkemiz, toplum yapısını yok sayan 28 Şubat sürecine maruz kaldı. Öncesi ve sonrasıyla bu dönemin oluşturduğu travmaların ve bıraktığı izlerin silinmediğinin en yakın şahitlerinden olduğumu; mezuniyetin 4 ağustosta yapılacağı haberini ailemle paylaştığımda annemin mezuniyete gelip gelemeyeceğini bana sormasıyla bir kez daha derinden hissettim. 28 Şubat sürecinin bırakmış olduğu iz nedeniyle taşımasından onur ve gurur duyduğum çarşafından dolayı zamanında atıldığı İstanbul Üniversitesine evladının mezuniyet törenine gelemeyeceğini düşünmüştü. Annem, İstanbul Üniversitesinde Fen Fakültesi biyoloji bölümü son sınıf öğrencisiyken başörtüsü yasağı nedeniyle okulu bırakmak mecburiyetinde kaldı. Bugün ona yarım bıraktırılan İstanbul Üniversitesinin, Hukuk Fakültesini birinci olarak bitirmenin haklı gururunu yaşıyor, bu nedenle bu konuşmamı anneme atfetmek istiyorum. Hamdusenalar olsun ki isminde ikna özünde icbar olan odalar bir daha asla açılmamak üzere kapandı. Artık bu gibi hukuksuz durumların önünde durmak bizim boynumuzun borcudur"

Kaynak: AA / Eğitim

İstanbul Üniversitesi Necmettin Erbakan Hukuk Fakültesi İnceleme 28 Şubat İstanbul Emin Ay Eğitim Güncel Haberler

500

Yorumlar (38)

HAEİBABA 369:

Hukukçu ideolojisini içine atmalı. Hiç bir dinin güdümünde olmamalı. Hazreti Ali devletin dini adalettir demiştir. Sen bakacağın davalara Hristiyan müslüman Alevi sunni veya hiç bir meshepsel yaklaşımda bulunmadan adilce TARAFSIZCA yaklaşma lazım. Bence bir dört sene daha hukuku tekrar etmesinde fayda var.

122
237
yanıtYanıtla
Alper gül:

Ne kadar saçma yorum yapmışsın vakit kaybı cevap vermek ancak bir hukukçu olarak sana sadece gülüyorum ve acıyorum

yanıt3
yanıt3
Fatih Erdem:

Orası eğitim kurumu siyaset arenası değil, ilimden bilimden eğitimden söz et kardeşim, üniversite yerden göğe kadar haklı.

110
246
yanıtYanıtla
Musti40 :

SENDE OKU OL BİRİNCİ, O ŞANS SANADA GELSİN!! KISKANMA

yanıt5
yanıt4
Erhan Papila:

İşinize gelince öylemi oluyor, beyefendi?

yanıt4
yanıt2
Alper gül:

ODTÜ de lgbt paylaşımına da birkaç kelam ediver mümkünse, siyaset arenası değilmiş mış, orası hukuk fakültesi dikkatini çekerim yapılan hukuksuzluklara ses çıkarmasın mı?

yanıt5
yanıt2
sade vatandaş:

o konuda görüşlerimi söyledim ama bazı kimseler her ne hikmetse bu günlerde zam yapılmayan milyonlarca emekliden bahsetmiyor inanın onlara oy verip zam alamayan kardeşlerimin durumuna sevinmiyorum dersem yalan söylemiş olurum kılıçtaroğlu on beş bin verecek aylıklarınızı en az on bin lira yapacaktı siz gittiniz onbeş kuruş zam bile yapmayanlara oy verdiniz zamsız aylıklarınız hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın

73
177
yanıtYanıtla
Hsn:

Kılıçdaroğlu o kadar iyi ise neden adamı sille tokat göndermeye çalışıyorsunuz alın hayrını görün kalsın başınızda.chp zihniyetine oy çıkmaz bizden,size oy vermeyenlere hakaret üstüne hakaret edenlere sürekli aşağılayanlara 15bin TL vaadetti diye oy mu vereceğiz hadi bakın işinize

yanıt151
yanıt58
Said Maraş:

Pkk ile iş tutan haindir aç yaşanır ama vatansız yaşanmaz bizim vatanımız onbebin liraya satılmaz kanla aldık vermeyiz bu vatanı

yanıt49
yanıt27
Mülayim sert:

Hukukçu adil tarafsız olmalı siyasi görüşünü içinde saklamalıki vatandaş ona güvensin her görüşten insanın adalete güveni tam olsun

116
107
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title