Haberler

Egeli Mobilya İhracatçılarından Nitelikli İş Gücü Seferberliği

Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, mobilya sektörüne nitelikli eleman kazandırmak için kolları sıvadı.

Mobilya ve tasarım sektörüne ara eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve öğrencilerin bu alana ilgisini artırmayı amaçlayan Egeli mobilya ihracatçıları, meslek lisesi öğrencilerine burs ve eğitim koçluğu olanağı sağlıyor. Projenin ilk ayağı İzmir Konak Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Yağcı: "İhracatı Artırmak için Nitelikli İş Gücü Şart"

Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen burs protokolü imza töreninde konuşan Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı İhracatı artırmak ve 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için nitelikli iş gücünün şart olduğunu belirtti.

Yağcı, "Ülkemizin en önemli sorunlarından biri ara eleman eksikliğidir. Bu durum ihracatçıyı da etkiliyor. Tasarım ve AR-GE yapamazsak, katma değerli üretimi artıramazsak ihracatı da artıramayız. Bütün bunları başarabilmemiz için ara elemana ihtiyaç var." şeklinde konuştu.

Mobilya OSB'ye Nitelikli Eleman Yetiştirecek

İzmir'e Mobilya Organize Sanayi Bölgesi kazandırmak için yoğun çalışma içinde olduklarını belirten Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı, "Mobilya OSB'yi Torbalı'da hayata geçireceğiz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor ancak burada çalışacak nitelikli iş gücüne de ihtiyacımız olacak. Bu nedenle de üretim için gerekli eğitim ayağına gereken önemi veriyoruz, vermeliyiz. Bu işin bir ekonomik ayağı var. Onu çözmek, bu mesleği sevdirmek için 34 öğrencimize ayda 300 TL burs vererek bu projeyi başlatıyoruz. Bu öğrencilerimize işletmelerimizde eğitim koçluğu yapacağız ve mezun olduklarında sektörde çalışmaya hazır halde mezun olmalarını sağlayacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

İlk Kıvılcım İzmir'den Yakıldı

İmza törenine katılan Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, gençlere yatırım yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini, bu projenin dikkatle izlenerek başarılı olması halinde başka okullarda da bu benzer projelerin hayata geçirilmesini arzuladıklarını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın da mesleki eğitime büyük önem verdiğini belirten Şimşek, Bakanlık tarafından sektör ile okulu bir araya getirecek 16 tematik lise projesi üzerine çalışıldığı bilgisini paylaştı.

İzmir diğer illere örnek olsun

Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Serdal Şimşek ise; meslek lisesi öğrencilerinin şanslı olduğunu ve mezun olduklarında bir meslek sahibi olarak yetiştiklerini belirterek bu projeler ile kendilerine daha fazla nitelik kazandırmalarının önemli olduğunu dile getirdi ve projenin sadece kendi okulları ve İzmir ile sınırlı kalmamasını, örnek olmasını diledi.

İmza törenin ardından burs projesine katkıda bulunan Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği üyesi 21 firmanın temsilcisine teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title