Haberler

Edebali Turizm Şurası Yerel Yönetimler Komisyonu'nda

Edebali Turizm Şurası Yerel Yönetimler Komisyonu'nda BURSA - Gaziantep'te 3. Turizm Şurası'nın Yerel Yönetimler Komisyonu toplantısına katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bölgesel ve ulusal kalkınmayı sağlamanın en önemli adımlarından birisinin turizm olduğunu söyledi.

Edebali Turizm Şurası Yerel Yönetimler Komisyonu'nda

BURSA - Gaziantep'te 3. Turizm Şurası'nın Yerel Yönetimler Komisyonu toplantısına katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bölgesel ve ulusal kalkınmayı sağlamanın en önemli adımlarından birisinin turizm olduğunu söyledi.

3. Turizm Şurası'nın Yerel Yönetimler Komisyonu Gaziantep'te toplandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in başkanlığındaki toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekindaş'ın yanı sıra akademisyenler ile sektör temsilcileri katıldı.

Turizm Şurası'nın birçok şehrin tarihi, kültürel, doğal ve ekonomik potansiyelini ortaya çıkaracağını ifade eden Edebali, bacasız sanayi olan turizmin son yıllarda ülkelerin kalkınmasında büyük rol oynadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde 1-3 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 3. Turizm Şurası'nın Türkiye'nin turizm pastasındaki payının artırılması ve gelecek vizyonunun belirlenmesi açısından çok önemli olduğuna işaret Başkan Edebali, "Dünyada artık sadece ülkelerin değil, şehirlerin rekabeti yaşanıyor. Sanayiden turizme, tarımdan kültürel etkinliklere farklı potansiyellerini kullanabilen şehirler bu rekabette bir adım öne geçiyorlar. Özellikle turizmdeki yatırımlar şehirlere önemli avantajlar sağlıyor. Turizm faaliyetlerinin bölgesel kalkınmaya kazandırdığı ivme ve istihdama sağladığı katkıyı göz önünde bulundurduğumuzda şehirlerimiz ve ülkemiz için sürdürülebilir turizm eylem planları hazırlamak zorundayız. Yine turizm, gelişmeyi endüstriyel merkezlerden kırsala doğru taşıyan en önemli faktörlerden birisi. Özelde Bursa, genelde Türkiye ölçeğinde düşündüğümüzde bizim sanayiye doyduğumuz bir gerçek. Dünyanın birçok medeniyetine ev sahipliği yapan Anadolu, önemli tarihi mirasının yanı sıra bin bir doğal zenginliği bünyesinde barındırıyor. Bu potansiyellerimizi ekonomiye kazandırmak için özellikle iki önemli safhada gelişme göstermeliyiz. Birincisi tarihi kent merkezlerinin yenilenmesi ve şehir estetiği, ikincisi ise yerel yönetimlerin turizm ürünü ve destinasyon geliştirirken metodoloji ve strateji oluşturması. Bursa ve Yıldırım; termal, inanç, sağlık, tarih, doğa ve kış turizmi konularında çok önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli ayağa kaldırmak ancak stratejik bir planlama ile mümkün" diye konuştu.

Turizmin ekonomik faaliyetlerdeki payının uzun süredir ihmal edildiğini kaydeden Başkan Edebali, "Biz darbelerle, terör ile uğraşırken, bizim ülkemizdeki turizm zenginliklerinin yarısına bile sahip olmayan ülkeler, turizmden bizim elde ettiğimiz gelirin 10 kat fazlasını elde etti. Düzenlenecek şura ile bu durumu kendi lehimize çevirmek adına çok önemli bir adım atacağız. Yıldırım olarak, turizmin alt başlıkları olan spor turizmi, kültür turizmi, termal turizm, macera turizmi, inanç turizmi, sağlık turizmi ve gençlik turizmi alanlarında ilçemize katkı sağlayacak yatırımlar yapıyoruz. Osmanlı'nın kuruluşuna tanıklık eden Yıldırım, Cumalıkızık, Yeşil Külliyesi, Yıldırım Beyazıt Külliyesi, Emir Sultan Camisi, Balabanbey Kalesi gibi çok önemli kültürel değerlere sahip. İlçemize kazandıracağımız Osmanlı Mahallesi gibi projelerimizle kültür turizm alanında bu zenginliklerimizden daha fazla yararlanmayı hedefliyoruz. Kısa süre içerisinde hizmete girecek olan ve aynı zamanda Türkiye'nin en büyük spor kompleksi olma özelliğine sahip Yıldırım Spor Kompleksi, Selçuk Hatun Termal Tesisi, Yıldırım Beyazıt ve Çelebi Mehmet Gençlik Merkezleri farklı turizm alanlarında ilçemize önemli katkı sağlayacak. Bu turizm eylem planımızla ilçe ekonomimize ve istihdama katkı sağlamakla birlikte Yıldırım'ın tanıtımı konusunda önemli fayda sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İsmail Hakkı Edebali Gaziantep Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title