Haberler

Ece'yi Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

İzmir'in Bayraklı İlçesi Özkanlar semtinde, geçen yıl mart ayında ilköğretim okulu öğrencisi 7 yaşındaki Ece Uslu'yu yastıkla boğup öldürmekten tutuklanan bakıcısı Zeliha Ak'ın emekli öğretmen kocası Salih Ak, karar duruşmasında beraatini istedi.

İzmir'in Bayraklı İlçesi Özkanlar semtinde, geçen yıl mart ayında ilköğretim okulu öğrencisi 7 yaşındaki Ece Uslu'yu yastıkla boğup öldürmekten tutuklanan bakıcısı Zeliha Ak'ın emekli öğretmen kocası Salih Ak, karar duruşmasında beraatini istedi. Mahkeme heyeti sanığa oy birliği ile indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

Olay, geçen yıl 7 Mart'ta Bayraklı Manavkuyu Mahallesi 274/5 sokakta meydana geldi. Ege Üniversitesi'nde görevli hemşire Yasemin Uslu ile meşrubat firmasında makine operatörü Emin Uslu, geçen eylül ayında okula başlayan 7 yaşındaki kızları Ece Uslu için, yan apartmanlarında oturan Zeliha Ak'ı bakıcı olarak tuttu. Anne Yasemin Uslu, açıköğretim sınavından dolayı yine Zeliha Ak'a teslim ettiği minik Ece, evde bir süre oynadıktan sonra odada yatakta haraketsiz olarak bulundu. Tıp merkezine kaldırılan minik Ece kurtarılamadı. Polis ekiplerinin ilk incelemesinde Ece'nin boğularak öldürüldüğünden şüphelenilmesi üzerine evde bulunan Zeliha Ak'n eşi Salih Ak gözaltına alındı. Bu arada, Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen ve psikolojik sorunlarından dolayı ilaç kullandığı ortaya çıkan Salih Ak suçunu itiraf etti, tutuklandı.

Bugün 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmaya,tutuklu yargılanan sanık Salih Ak, avukatı ile ölen kızın babası Emin Uslu ile avukatı Okan Özaydın katıldı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan daha önce sanık ile ilgili gelen raporda cezai ehliyeti tam olduğu belirtilmişti. Polis, duruşma salonunda geniş güvenlik tedbiri aldı.

Cumhuriyet Savcısı Abdullatif Yüksel, mütalaasında 'Sanığın, eşiyle aldıkları ihtiyaç kredisini geri ödemekte çektikleri güçlük nedeniyle bunalıma girdiği, psikolojik tedavi gördüğü ve ilaç kullandığını, olay günü sanığın hiçbir neden yokken evlerinde bulunan ve uyumakta olan Ece Uslu'yu yüzüne yastık bastırarak öldürdüğü, maktulün yaşı itibariyle kendisini savunamayacak durumda olduğununu' belirtti.

Yüksel, sanık Ak hakkında, TCK 82/1-e maddesi uyarınca, 'çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Hakim Nurettin Küdür, sanığa son diyeceklerini sordu. Sanık Salih Ak "Ben bu olayı nasıl ve neden yaptığımı hala bilmiyorum. Anlayabilmiş değilim. Kendi kendimi sorguluyorum. Neden yaptığımı da hatırlamıyorum. 15 aydır tutukluyum. Beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti karar için kısa bir ara verdi. Aranın ardından, Mahkeme Başkanı Hakim Nurettin Küdür, sanığı oy birliği ile ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı. Karar sonrası Ece Uslu'nun babası gözyaşlarına hakim olamadı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasemin Uslu Ece Uslu Bayraklı İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title