Haberler

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN Bir Kez Daha 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' Listesinde Yeni

Güncelleme:

ABD'nin Stanford Üniversitesi'nden bilim insanları tarafından her yıl oluşturulan 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi', Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı.

ABD'nin Stanford Üniversitesi'nden bilim insanları tarafından her yıl oluşturulan 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi', Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. Listede Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN bir kez daha yer aldı.

Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste Stanford Üniversitesi'nden Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve ekibi tarafından çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturularak, geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış yayıncılık şirketi Elsevier tarafından yayımlandı. 'Kariyer Boyu Etki' ve 'Yıllık Etki' olmak üzere iki kategoride oluşturulan listede nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent, atıf, makale, atıf alan makale sayısı, h-indeks, hm-indeks ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında, dünyadaki bilim insanları arasından 2020 yılında ilk yüzde 2'lik dilime giren başarılı bilim insanlarının yer aldığı listede 'Yıllık Etki' kategorisinde toplam 190 bin 63 bilim insanı değerlendirildi. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı bu listeye Türkiye'den 1150 bilim insanı dahil oldu ve Türkiye, listeye giren bilim insanı sayısı bakımından geçtiğimiz yılki başarısını artırarak listelerde yer aldı. Kariyer analizinin yapıldığı ve son beş yıllık yayınların atıf etkisine göre dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı 'Kariyer Boyu Etki' kategorisinde ise dünya çapında değerlendirmeye alınan 186 bin 177 kişi arasında Türkiye'den toplam 828 bilim insanı listeye dahil oldu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Stanford Üniversitesi tarafından her yıl hazırlanan dünyanın en etkili bilim insanlarının belirlendiği bu listede, her iki kategoride de bu yıl bir kez daha yer aldı. Rektör ŞAHİN yaptığı açıklamada, dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesi mensubu akademisyenlerimizi gönülden kutladığını ve başarılarının devamını dilediğini ifade etti.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ATEŞ de listeye her iki kategoride bir kez daha dahil olurken, Rektörlüğe bağlı olarak faaliyet gösteren Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet AYDIN ile NABİLTEM akademik personeli Doç. Dr. Elif Burcu AYDIN, 'Yıllık Etki' kategorisinde listeye adını yazdırdı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN'i ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesi mensubu akademisyenlerimizi başarılarından ötürü kutluyoruz.

Elsevier veri tabanında yer alan kaynak dosyalar için:

https://elsevier. digitalcommonsdata. com/datasets/btchxktzyw/3 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Trakya Bölgesi Hollanda Türkiye Toplum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title