Haberler

Yunan Bakan Dendias'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Kanuni" benzetmesi

Güncelleme:

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin gerilmesi, liderlerin karşılıklı olarak restleşmesiyle sürmüştü. Bölgede tansiyon halen yüksekken Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanuni Sultan Süleyman gibi hareket etmesinden rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.

Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim, son dönemde karşılıklı açıklamalarla tırmanırken, iki ülke de karşılıklı ton yükseltti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz. Miçotakis ne yaparsan yap, biz gereği neyse her zaman yapacağız ve yapmaya hazırız." söylemi dünyada büyük yankı uyandırırken, Yunanistan'ın da Adaları hukuka aykırı şekilde silahlandırdığı ortaya çıkmıştı.

Atina, gayri askeri statüdeki adalar (GASA) Midilli ile Sisam'a, 18 ve 21 Eylül'de zırhlı araç sevketti. Adalara çıkartılan askeri araçların, ABD tarafından hibe edilen ve Dedeağaç Limanı'na intikal ettirilen 1200 adet araçlardan olduğu tespit edildi. Yunanistan'ın faaliyeti Türk keşif İHA'ları tarafından görüntülendi. Zırhlı araçlar, limana yaklaşan gemilerden adaya indirildi. Araçların ise ABD tarafından Dedeağaç Limanı'na gönderilen ve Yunanistan'a hibe edilen askeri araçlar olduğu anlaşıldı.

KANUNİ BENZETMESİ

Bölgedeki gelişmeler dikkatle takip edilirken Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise gerginliği artırmaya yönelik yeni bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Kanuni Sultan Süleyman'a benzeten Dendias, Erdoğan'ın Sultan Süleyman gibi hareket ederek Yunanistan'ı köşeye sıkıştırmaya çalıştığını ancak bundan rahatsız olduklarını söyledi.

Yunanistan Başbakanı Miçotasik de Türkiye'ye yönelik bir açıklama yaptı ve gerginlik sürecinde tüm Avrupa'nın Yunanistan'ın yanında durduğunu söyledi.

ERDOĞAN: MİÇOTAKİS PROTOKOL KAİDELERİNİ BİLMEYEN BİR ADAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in geçtiğimiz haftalarda Prag'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu'nun zirvesinde yaşadıkları gerginlik de gündem olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis'in söz almadan konuşma yapmasına ve kendisine tepki göstermesine yönelik olarak, "Protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Kimden nasıl izin aldı ben bilmiyorum bana laf yetiştirmeye kalktı. Ben ona cevap verir miyim" ifadelerini kullanmıştı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Kanuni Sultan Süleyman Yunanistan Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Sevda Gül :

Dis ve iç yunan kuduruyor

94
12
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

Sevda Gül :sen git çamaşırını bulaşığını yıka ben yazıyorum zaten

yanıt5
yanıt24
Zulkarneyn :

Chp de Yunan gibi osmanliyi kotuluyor. Kökleri aynı olduğu için herhalde...

62
17
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

çünkü o bizim sultanımız o bizim paşamız o bizim padişahımız o bizim cumhurbaşkanımız

32
18
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Buda mı yalan ve uyduruk haber. AKP'li trollerin yalan yanlış ve tutarsız tabirler ile CB' ye hitabı vede T.C' de yasanilmasina rağmen herşeye Osmanlı yakıştırılamasi yapılması böyle bir ifadenin önünü açmıştır.

6
44
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Sultan bizim devlet bizim sana ne oluyor git yunanistanda yasa

yanıt33
yanıt7
Hamit Gündoğdu:

Sevda gül Türkiye cumhuriyetini kuranlar belli, sahipleride belli. Maziyi sadece anmak ve gerçek olan cumhuriyete sahip çıkmak önemlidir.diger dusunceler tadavulden kalkmış ve hükümsüzdür.

yanıt8
yanıt9
mesut:

Helal olsun Reis.

29
13
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

yunanlılar bizansı italyanlar roma imparatorluğunu kuruyoruz dese halkları ağızlarıyla gülmez bizde hala osmanlıcılık oynuyoruz

8
30
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Rahatsız etmeye daha başlamadık bile bay piçotakis işaret bekliyoruz.

22
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title