Haberler

Sivastopol saldırısının arka planı belli oldu: Putin'e ihanet edip istihbarat satmışlar

Güncelleme:

Ukrayna ordusunun Sivastopol kentine yaptığı füzeli saldırının sis perdesi aralanıyor. Rus subayların, 33 kişinin öldüğü saldırının istihbarat planlarını, "Atesh" isimli bir partizan grubuna verdiği öne sürüldü. İhanet iddiaları Kremlin'i karıştırırken Rusya lideri Putin'in, "Affetmeyeceğim tek şey ihanet" sözleri akıllara geldi.

Ukrayna'nın Sivastopol kentine düzenlediği, 33 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin de yaralandığı füze saldırısının ayrıntıları belli oldu. İddialara göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in subayları, Ukrayna'ya bilgi sızdırmakla itham edildi. Rus subayların, bölgede faaliyet gösteren "Atesh" isimli Rus karşıtı askeri partizan grubuna bilgi aktardığı ve saldırının da bu bilgiler vasıtasıyla yapıldığı iddia edildi.

İHANET PLANINI RUS SUBAYLAR VERDİ

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım topraklarında bulunan ve Rus deniz gücünün merkezi olan Sivastopol kentine düzenlenen saldırının yankıları sürüyor. 33 kişinin öldüğü saldırının istihbaratını iddialara göre Rus subaylar verdi. İddia edilen ihanet, Rus Karadeniz Filosu Komutanı Amiral Viktor Sokolov'un savaş planlama oturumu için diğer komutanlarla buluştuğu bir sırada meydana geldi.

Ukrayna'nın 33 kişinin öldüğü Rus Karadeniz donanmasına yaptığı saldırını öncesi Rus subaylar Ukrayna'ya istihbarat verdi

RUS ASKERLERİNE İSTİHBARAT KARŞILIĞINDA ÖDEME YAPTILAR

Bölgede faaliyet gösteren Putin karşıtı askeri partizan örgütü "Atesh" üyeleri, askeri istihbaratı aktaran Rus askerlerine ödeme yaptıklarını söyledi.

Ukrayna'nın 33 kişinin öldüğü Rus Karadeniz donanmasına yaptığı saldırını öncesi Rus subaylar Ukrayna'ya istihbarat verdi

PUTİN'İN HASSAS NOKTASI: İHANET

Öte yandan geçtiğimiz senelerde bir gazeteciyle özel bir röportaj yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, affetmeyeceği tek şeyin ihanet olduğunu ifade etmişti. Kremlin yönetimine karşı ayaklanan ve ağustos ayında uçağı düşerek ölen Rus paralı askeri grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in de Putin'in emriyle öldürüldüğü iddia edilmişti.

"ATESH" GRUBU

Atesh, Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı askeri işgali sonucunda Eylül 2022'de Ukraynalılar ve Kırım Tatarları tarafından oluşturulan, Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında ve Rusya topraklarında köstebek ve sabotaj faaliyetleri yürüten Rus karşıtı askeri bir partizan hareketi olarak bilinmektedir.

Ukrayna'nın 33 kişinin öldüğü Rus Karadeniz donanmasına yaptığı saldırını öncesi Rus subaylar Ukrayna'ya istihbarat verdi

ÖLDÜ SANILAN AMİRAL TOPLANTIYA KATILDI

Öte yandan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Bakanlık yetkilileri ile Moskova'da toplantı yaptı. Ukrayna ordusunun, 22 Eylül'de Sivastopol'e yönelik yapılan saldırıda öldüğünü iddia ettiği Rusya Karadeniz Donanması Komutanı Viktor Sokolov'un da çevrim içi toplantıya katıldığı görüldü.

Ukrayna'nın 33 kişinin öldüğü Rus Karadeniz donanmasına yaptığı saldırını öncesi Rus subaylar Ukrayna'ya istihbarat verdi

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Sivastopol Kremlin Ukrayna Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title