Haberler

Dünya bu görüntüleri konuşuyor! Kucakladı, gülümsedi ama bir türlü karşılık bulamadı

Güncelleme:

Avrupa Birliği ülkelerinin liderlerini Ukrayna'nın başkenti Kiev'de ağırlayan Volodimir Zelenski, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a olan tepkisini soğuk tavırlarıyla koydu. Savaşta arabulucu olarak kabul edilen Macron'u daha önce yaptığı açıklamalarla Putin ve eylemleri için mazeret bulmakla suçlayan Zelenski, Fransa Cumhurbaşkanı'nı tüm kucaklama ve gülümseme çabalarına asık suratıyla karşılık verdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Mario Draghi 24 Şubat'ta başlayan Rusya- Ukrayna savaşının ardından ilk kez Ukrayna'nın başkenti Kiev'e geldi.

GERGİNLİK FOTOĞRAFLARA DA YANSIDI

Ziyarete damga vuran kareler ise Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile Fransa CumhurbaşkanıMacron'un yan yana geldiği anlar oldu. Fransız lider, Ukraynalı yetkilileri Rusya'yı "küçük düşürmeye" değil, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakere ederek çatışmayı sona erdirmeye çağırdığı için eleştirildikten sonra, Zelenski ile Macron arasındaki gerginlik bu karelere yansıdı.

Ukrayna lideri Zelenski'den Macron'a soğuk karşılama! Kucaklamaya çalıştı ama karşılık bulamadı

ZELENSKİ'Yİ KUCAKLAMAK İSTEDİ ANCAK...

Macron, Zelenski ve diğer AB liderleriyle Kiev'de düzenlediği ortak basın toplantısının sonunda kameralar önünde Ukrayna Devlet Başkanı'nı kucaklamaya çalıştı ancak soğuk bir tavırla karşılandı. Macron sarılmak için uzanırken, Zelenski açıkça tereddüt ettiği görüldü. Macron defalarca Zelenski'ye gülümsemesine rağmen Zelenski gözlerini başka yere çevirdiği anlar dikkat çekti.

Ukrayna lideri Zelenski'den Macron'a soğuk karşılama! Kucaklamaya çalıştı ama karşılık bulamadı

"MACRON, PUTİN'İN EYLEMLERİ İÇİN MAZERET ÜRETİYOR"

Diğer taraftan Zelenski, daha önce, çatışmada arabulucu olarak kabul edilen Macron'u Putin ve eylemleri için mazeret bulmakla suçlamıştı. Ukrayna Devlet başkanı ayrıca Macron'un son açıklamalarına şaşırdığını ve kendinin barışı doğru yollarla aradığını vurguladı. Bu ayın başında Financial Times'a konuşan Zelenski, "Kimseyi küçük düşürmeyeceğiz. Doğru şekilde cevap vereceğiz" dedi. Ateşkes çağrıları sürerken Ukrayna Devlet Başkanı, Putin ile "doğrudan müzakerelere" açık olduğunu da söylemişti.

Zelenski "Herhangi bir savaş müzakere masasında sona erdirilmelidir. Tarihte aynen böyle olmuştur. İstesem de istemesem de hala kararlıyım, bu savaşa ciddi bir şekilde son vermeyi tartışmaya hazırsak Putin ile doğrudan müzakerelere hazırım." demişti.

Ukrayna lideri Zelenski'den Macron'a soğuk karşılama! Kucaklamaya çalıştı ama karşılık bulamadı

AB LİDERLERİ ZELENSKİ'YE "YANINDAYIZ" MESAJI VERDİ

Öte yandan, AB liderleri Kiev'e ziyaretleri esnasında, savaşın parçaladığı ülkenin Avrupa Birliği'ne (AB)katılmasına ilişkin Ukrayna'ya güvence verdi. Almanya, Fransa, İtalya ve Romanyalı liderler, Ukrayna'ya "hemen" aday statüsü verilmesi konusunda ısrar edeceklerini vurguladı.

Almanya Başbakanı Scholz, "Ukrayna AB ailesinin üyesi. Ancak, Ukrayna'nın AB üyeliği için demokrasi ve hukukun üstünlüğü şartlarının sağlanması gerekli" derken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Ukrayna halkının kahramanlığını hayal etmelisiniz. Ukrayna bize güvenebilir, Avrupa'nın güvenliği Ukrayna topraklarında belirleniyor. Avrupa zafere kadar Ukrayna'nın yanında olacak" açıklamasını yaptı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Emmanuel Macron Ukrayna Fransa Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

mehmet can:

batının ikiyüzlü olduğunu batı da anladı içimizdekiler anlamadı

90
8
yanıtYanıtla
özen66:

yüregine saglık..muhalefet hala ordan akıl almaya devam edıyor

yanıt42
yanıt18
Sadık:

Kemal Bey olsa gelene gidene güler

28
25
yanıtYanıtla
Shef :

Çıkışlarıyla savaşa sebebiyet verdi,Batıya güvenerek büyük hata yaptı. fakat duruşu takdire şayan. Bizim komedyenler ağız büküp bel altı şakaları yapmaktan öteye gidemiyorlar. Askere bile gitmemek için bin bir bahanelere uyduruyorlardı zamanında

33
1
yanıtYanıtla
Bulent Senli:

Kafayı yemişsiniz Kemal beyle

9
13
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title