Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'ya karşı destek arayışını sürdürüyor

Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy G7 Zirvesi'nde yaptığı açıklamalarda, "Bakhmut hala Ukrayna kontrolünde" ifadelerini kullandı. Zelenskiy, Joe Biden ile görüşerek ABD'nin Ukrayna'ya yapacağı askeri yardım konularını ele aldı. Zelenskiy, Rusya ile yaptıkları müzakerelerin işe yaramadığını belirterek uluslararası hukuka dayalı barış formülünün uygulanması gerektiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy G7 Zirvesi'nde yaptığı açıklamalarda, "Bakhmut hala Ukrayna kontrolünde" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'ya karşı savaşta destek arayışını sürdürüyor. Japonya'nın Hiroşima kentinde düzenlenen G7 Zirvesi'ne davetli olarak katılan Zelenskiy, bugün gerçekleştirilen oturum öncesi Rusya'nın, Ukrayna'nın doğusundaki Bakhmut kentinin kontrolünün sağlandığına yönelik açıklamasına, "Bakhmut hala Ukrayna kontrolünde" diyerek cevap verdi.

Zelenskiy, Joe Biden ile görüştü

Ayrıca Zelenskiy bugün de ikili görüşmelerine devam ederek ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirdi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın, Ukrayna'ya F-16 ve dördüncü nesil savaş uçaklarının yanı sıra Ukraynalı pilotlara bu uçakların kullanımına yönelik eğitim vereceklerini açıklamasının ardından Zelenskiy-Biden görüşmesinde de bu konu gündeme geldi. Görüşmede ABD'nin kendilerine yaptığı 37 milyar dolarlık askeri yardımın yanı sıra son açıklanan pakette 375 milyon dolarlık ek askeri mali desteğe de teşekkür eden Zelenskiy, kendilerine gönderileceği açıklanan F-16'lar konusunda, "Artık güç farkını kapatma yolundayız. Pilotlarımız F-16'ları öğrendiğinde ve bu araçlar Ukrayna semalarında göründüğünde sadece Ukrayna için değil Avrupa ve tüm dünya için güvenlik mimarisini oluşturacak ve bu tarihi bir an olacak" dedi.

"Rusya ile 180'den fazla müzakere işe yaramadı"

Biden ile görüşmesinin ardından G7 ve diğer konuk ülkelerin liderlerine hitaben konuşma yapan Zelenskiy, 2014 yılında Ukrayna'nın doğusunda başlayan iç savaş döneminde Rusya tarafı ile müzakereler yürüttüklerini ancak bu müzakerelerin işe yaramadığını ifade ederek, "Rusya ile 7 yılı aşkın sürede 180'den fazla müzakere gerçekleştirdik. Ancak ateşkesler işe yaramadı. Bu süre zarfında binlerce insan öldü. Kendimizi savunarak Rusya'yı zayıflatmış olmamız dışında hiçbir şey değişmedi" şeklinde konuştu.

Rusya'nın zayıflamasına rağmen hala daha fazla güçle saldırmak için fırsat kolladığından bahseden Zelenskiy, buna karşı kendi sundukları barış formülünün uygulanması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu nedenle uluslararası hukuka dayalı Ukrayna'nın sunduğu barış formülü uygulanmalı. Barış formülünün her aşamasını Birleşmiş Milletler'in destekleyeceği şekilde geliştirdik" ifadelerini kullandı.

"Birlikte Ukraynalıların hayatlarını Rus füzelerinden kurtardık"

Rusya ile savaşta Batılı ülkelerin kendilerine verdiği ekonomik ve askeri desteğe de işaret eden Zelenskiy, "Birlikte binlerce Ukraynalının hayatını Rus füzelerinden kurtardık. Sizinle ne kadar fazla iş birliği yaparsak birilerinin Rusların çılgınca yolunu takip etmesi olasılığı o kadar azalır. Demokrasiye daha fazla ihtiyaç var. Artık bence küresel demokrasiye ihtiyaç var. İş birliğimizin sağladığı en önemli şey de budur" diye konuştu. - HİROSİMA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Vladimir Zelenskiy Joe Biden Ukrayna Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title