Haberler

Kremlin'den Finlandiya'ya gözdağı: NATO'ya girmesi kesinlikle Rusya'ya tehdittir

Güncelleme:

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Finlandiya Başbakanı Sanna Marin yaptıkları ortak açıklamada, NATO'ya üyelik için derhal başvuru yapılması gerektiği ifade edildi. Kremlin'den ise, Finlandiya'nın "NATO'ya derhal başvurulmalıdır" açıklamasına jet yanıt geldi. Yapılan açıklamada "Finlandiya'nın NATO'ya girmesi kesinlikle Rusya'ya tehdittir" denildi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakan Sanna Marin, yaptığı ortak açıklamada, ülkelerinin gecikmeden NATO üyeliğine başvurması gerektiğini söyledi.

"GECİKMEDEN NATO'YA BAŞVURULMALI"

Dünyada yankı uyandıran açıklamada, "NATO üyeliği Finlandiya'nın güvenliğini ve tüm savunma ittifakını güçlendirecektir. Finlandiya, gecikmeden NATO üyeliğine başvurmalıdır. Bu kararın alınması için gereken ulusal adımların önümüzdeki birkaç gün içinde hızla atılacağını umuyoruz" denildi.

KREMLİN'DEN YANIT: AVRUPA'YI DAHA İSTİKRARLI YAPMAYACAK

Geçtiğimiz dönemde NATO üyeliği konusunda Finlandiya ve İsveç'i uyaran Rusya'dan ise jet hızında bir açıklama geldi. Daha önce Finlandiya'nın NATO üyeliğinin yanıt verilmesi gereken siyasi ve askeri sonuçlara yol açacağını belirten Kremlin, bu kez de "Finlandiya'nın NATO'ya girmesi kesinlikle Rusya'ya tehdittir. NATO'nun genişlemesi Dünya'yı ya da Avrupa'yı daha istikrarlı yapmayacak" açıklamasını yaptı.

"RESMEN TARAFSIZ" ÜLKE OLMUŞLARDI

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından tarafsızlık politikası izleyen Finlandiya, 1995'te Avrupa Birliği'ne üye olduğunda "resmen tarafsız" bir ülkeden "askeri olarak bağlantısız" konuma gelmişti.

KIRIM İLHAKI YAKINLAŞTIRDI

Finlandiya'yı NATO ile yakınlaştıran olay, Rusya'nın 2014'te Kırım'ı ilhak etmesi olmuştu. Sovyetler Birliği ile kötü bir geçmişi olan İskandinav ülkesi, "Kuzey Atlantik İttifakı Örgütü" ile işbirliğini kademe kademe artırmıştı.

HALK, NATO'YA KATILMAK İSTİYOR

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik geçtiğimiz Şubat ayında başlattığı saldırılardan bu yana, Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına ilişkin yapılan anketlerde ise kamuoyu desteğinin yüzde 30'dan yüzde 80'e yükseldiği kaydedildi. Ayrıca Finlandiya'nın komşusu İsveç'in de yakın zamanda NATO'ya katılma isteği hakkında açıklama yapması bekleniyor. Rusya ise daha önce yaptığı açıklamada, Finlandiya ve İsveç'i NATO'ya katılmamaları konusunda uyararak, bu kararın sonuçları olacağını söylemişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Finlandiya Rusya Nato Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (15)

vedat cici :

ukraina dan ders almalı

75
92
yanıtYanıtla
Pan River:

Finlandiya ile Ukrayna'yı bir tutma Finlandiya Rusların en güçlü olduğu zamanlar Sovyetler Birliği'ne yenilgiye uğratan Fillandiya dır 110 bin Rus askeri ölmüştür 22 binFinlandiya askeri ölmüştür O savaşta

yanıt14
yanıt4
vedat cici :

bu şimdi aynı finlandıya mı 1 gecede rusya yok eder

yanıt7
yanıt13
Dr.Kimbel:

biz demi Natoya girsek acaba zaten Nato üyesi değliz öyle olsaydı F 35 ler Paatriotlar bizde olurdu ulan paranla alamıyorsun Araplar Nato üyesi değil her şeyleri var Niye ?

102
17
yanıtYanıtla
Shef :

Normal şartlarda müttefiklerden korkulmaz. Fakat Dedeağaç'a kurulan ABD üssüne bir müttefik olarak tepki gösterdiysek Rusya'nın kendi sınırında NATO'yu istememesi kadar doğal bir şey olamaz... Rusya'yı kışkırtıyorlar kasti olarak, Sessiz kalsa bir türlü savaşsa bir türlü.....

105
14
yanıtYanıtla
Pan River:

Rusya'nın ikinci bir ülkeye ile savaşacak kadar ekonomisi yok kaldı ki Suriye'den de çekiliyorlar Sadece bu şekilde gözdağı verecekler Finlandiya ise geri adım atmayacak bir ülke

76
32
yanıtYanıtla
Kıvanç Koçak:

Rusya'da istiyor ki herkes onların dediğini yapsın! Finlandiya bağımsız bir devlettir. İstediği yere de üye olur! Rusya'nın gücü aynı anda bütün ülkeleri karşısına almaya yetmez!

21
8
yanıtYanıtla
Olkhazar Borz:

Rusyaya tehdittir diyen bu Moskof tipler, benim sınırıma kadar gelmişsiniz. Suriye de, Gürcistan da, Şimdi de karadenizin kuzeyine çörekleniyorsunuz. Sizde bizim tehdidimiz ve düşmanımızsınız. İranla beraber hemde...

26
3
yanıtYanıtla
yasemin yılmaz:

Finlandiyanın kını Avrupanın zulmünden kurtaran Rusya'ya yapılan ihanettir bu. Rusya sayesinde özgürlüğünü eğitimini idealin üstüne çıkardı. Belki Nato girer finlere

11
12
yanıtYanıtla
tolga yurtsever:

Rusya bölgenin haraççısı hamisi efendisi mafyası . İzin almadan girerseniz Ukrayna gibi yaparlar. Biz girdik 50 senedir belimizi doğrultamıyoruz. Azarbeycan Türkmenistan Özbekistan Ermenistan ne mutlu ne müferreh ülkeler.

10
5
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title