Haberler

Son Dakika: Finlandiya parlamentosu, NATO üyeliği için başvuru yapılmasını 8'e karşı 188 oyla onayladı

Güncelleme:

Son dakika: Geçtiğimiz hafta NATO üyesi olmak için başvuru yapacaklarını açıklayan Finlandiya parlamentosunda bugün oylama yapıldı. Parlamento üyeleri NATO üyeliği için başvuru yapılmasını 8'e karşı 188 oyla onayladı.

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki ilerleyişi sonrası korkuya kapılan İsveç ve Finlandiya, geçtiğimiz hafta NATO'ya üye olmak için harekete geçti.

ERDOĞAN KARŞI ÇIKTI

NATO'ya üye olmak için başvuru yapacaklarını açıklayan iki ülke önce Rusya'dan sonra da Türkiye'den tepki gördü. Rusya sınırlarında NATO üyesi ülke olmasını tehdit olarak algılayacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu adımlara "İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi. Olumlu bakmamız mümkün değil" sözleriyle karşı çıktı.

ANKARA'YA GELECEKLER

Türkiye'nin bu hamlesi sonrası paniğe kapılan iki ülke, NATO üyeliği için Ankara'nın kapısını çalmaya hazırlanıyor. İki ülkeden heyetlerin, Türkiye'yi ikna etmek için heyetlerini Ankara'ya göndereceği öğrenildi. Bu karara ise Erdoğan, "Parlamentolarında teröristleri getirip konuşturtuyorlar, özel davetler çıkartıyorlar. Hatta PKK yanlısı teröristler var parlamentoda. Biz bunların neyine güveneceğiz? Pazartesi Türkiye'ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreçte bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine biz 'evet' demeyiz. Çünkü o zaman NATO teröristlerin temsilcilerinin yoğunlaştığı bir yer haline gelir. Buna evet demek mümkün değil. Bir sokulduğumuz yerden bir daha sokulamayız." yanıtını verdi.

188 OYLA KABUL EDİLDİ

Tüm dünyanın gözü iki ülkenin adımlarına odaklanmışken, Finlandiya parlamentosu bugün NATO üyeliği başvurusu için oylama yaptı. Başvuru yapılması, 8'e karşı 188 oyla onaylandı. Bu kararın ardından Finlandiya'nın yarın Brüksel'de NATO üyeliğine İsveç ile beraber başvurması bekleniyor.

Bu arada, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ülkesinin resmi haber ajansı TT'ye yaptığı açıklamada, Türkiye ile NATO üyeliği için diplomatik müzakere çabalarının devam ettiğini söyledi. Linde, konu hakkında fazla yorum yapmayacağını kaydetti.

ABD BAŞKANI BIDEN İLE GÖRÜŞECEKLER

Öte yandan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nün 19 Mayıs'ta ABD'ye gideceği bildirildi. İsveç hükümetinin açıklamasına göre, iki lider de Washington'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Finlandiya İsveç Nato Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (11)

Onur Tuna:

Finlandiya başbakanı ne kadar güzel bir kadın. Kurban olurum böyle başbakana. Alın bu kadının ülkesini nato' ya. Kime ne zararı var ki :))

139
35
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

natodan acil çıkıp turan ordusu kurmamız lazım

49
56
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Türk cumhuriyetlerini Rus esaretinden güdümünden çıkartmak gerek önce

yanıt9
yanıt1
Vural Bay:

Rusyadan icazet almadn tuvalete gidemezler o ülkeler

yanıt3
yanıt0
Eğrioturdoğrukonuş:

Finlandiya önce şu hainleri bize bi iade edin. PKK ya yasak getirin ve ciddi anlamda uygulayın. keğıt üzerinde söz de lafta kalmasın lütfen. güven kaybederseniz bir daha güvenmeyiz.

48
18
yanıtYanıtla
Abura Demirel:

çatlasanda patlasanda finlandiya isveç almayacağız veto edeceğiz ! haçlılar siyonist emperalist şato nato 5 para etmez hepsi türk türk düşmanları ! onun yerine pakistanlar alalım hindu hint fakirleri hasedinden kudursunlar

34
28
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Rusya Finlandiya’yı İsveç’i vurmaya hazır bekliyor ordan bir kaç ülke daha katılır

40
10
yanıtYanıtla
Heyy Heyyy:

İSVEÇ FİNLANDİYA ATEŞLE OYNUYOR . AMERİKA AVRUPAYLA İŞ TUTANLARIN SONU UKRAYNADAN BETERDİR . KOMUŞULARIMIZLA İYİ İLİŞKİLER KURMALIYIZ AMERİKA AVRUPADAN KİMSEYE HAYIR GELMEZ .

29
6
yanıtYanıtla
Fakır:

göz korkusu herşeyi yaptırır insana

31
3
yanıtYanıtla
Vural Bay:

Heryerin faşisti var demekki

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title