Haberler

Rusya kısmi seferberlik kararı sonrası ülkeden kaçanları durdurmak için sınıra asker yığdı

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik kararıyla 300 bin yedek askeri göreve çağırması ülkeyi resmen karıştırdı. Sokaklar binlerce kişinin protestolarına sahne olurken, ülkeden kaçmak isteyenleri engellemek için Gürcistan sınırına birliklerin gönderildiği ortaya çıktı. Rus birliklerin Gürcistan sınırına konumlandırılması, Putin'in askerlikten kaçan erkekleri durdurmak için Rusya'nın sınırlarını kapatmaya hazırlandığı yönündeki korkuları artırdı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seferberlik ilanını duyurmuş ve en az 300 bin kişinin askere alınacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından birçok kişi Rusya'yı terk ederken, sokaklarda protesto gösterileri düzenlenmişti.

KREMLİN HATA YAPILDIĞINI KABUL ETTİ

Dün de Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri harekatı için yedek güçlerin seferber edilmesi sırasında hatalar yapıldığını kabul etti ve ülkenin sınırlarını kapatmak için herhangi bir karar alınmadığını söyledi.

Rusya kısmi seferberlik kararı sonrası ülkeden kaçanları durdurmak için sınıra asker yığdıGürcistan sınırında görüntülenen askerler.

SINIRA ASKER KONUŞLANDIRILDI

Ancak bu açıklamalara rağmen, Rusya'nın harekete geçtiği ve ülkeden kaçışları durdurmak için sınırlarda önlem aldığı ortaya çıktı. Rusya'da muhalif yayın yapan gazeteler, Gürcistan sınırına asker konuşlandırıldığını, bu sayede ülkeye geçişlerin durdurulmasının planlandığını yazdı.

FSB'DE GÖREVLİ ASKERLER

Rusya'dan Gürcistan'ın Güney Osetya bölgesine giden ana karayolu üzerindeki küçük Chmi kasabasından çekilen görüntülerde, zırhlı bir aracın tepesinde oturan en az altı askerin geçiş yönünde ilerlediği görülüyor. Gürcistan sınırına, Federal Güvenlik Servisi'nde (FSB) görevli askerlerin gönderildiği ve bu kişilerin ülkeden kaçmak isteyen Rusları engellemekle görevlendirildiği aktarıldı.

Rusya kısmi seferberlik kararı sonrası ülkeden kaçanları durdurmak için sınıra asker yığdı

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Rus birliklerin Gürcistan sınırına konumlandırılması, Putin'in askerlikten kaçan erkekleri durdurmak için Rusya'nın sınırlarını kapatmaya hazırlandığı yönündeki korkuları artırdı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler kısa sürede gündem oldu. Öte yandan, Rusya'nın bazı bölgelerinden zorla askere alınma haberleri de gelmeye devam ediyor. Son olarak Sibirya'nın Irkutsk bölgesinde bir kişi, Ukrayna'da savaşacak yedek askerleri kaydeden bir komutanı vurdu. 25 yaşındaki saldırgan, "Savaşa gitmektense hapse gitmeyi tercih ederim" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Vladimir Putin Gürcistan Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500

Yorumlar (5)

Umit Cetin:

şu yunanlılara savaş açalım da ruslar çılgın türkleri bi görsün

8
21
yanıtYanıtla
Hakan Soyadi:

yarım akıllı olma abd şuanda bu coğrafyayı savaş alanına çevirerek kendine çıkış kapısı aryor kaybeden savaşanlar olur oyunu iyi gör

yanıt21
yanıt0
haksız mıyım:

rusya bu vaziyette giderse bir yıla kalmaz yıkılabilir. felakete sürükleniyor içeride ve dışarıda

17
3
yanıtYanıtla
Okan Kocabas:

Problem şu an Amerika Dünya’nın kurtarıcısı gibi hareket ediyor.Sevmediği ülkeleri içten karıştırıyor buna bir çözüm bulunmalı.

8
3
yanıtYanıtla
KARAYEL:

cok haklisin keko... en iyisi putinden askeri yardim alalimda su amerikalilara karsi güclenelim.

yanıt0
yanıt4
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title