Haberler

Barış umutları yeşeriyor! Ukrayna'dan sonra Rusya'dan da ılımlı bir mesaj geldi: Anlaşmaya yakınız

Güncelleme:

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken taraflardan ılımlı mesajlar gelmeye başladı. Dün akşamki müzakereden sonra Ukrayna cephesinden yapılan "Uzlaşma sağlanabilir" şeklindeki açıklamadan sonra benzer bir açıklama da Rusya cephesinden geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ukrayna ile bazı formüller üzerinde anlaşmaya yakınız" dedi.

Rusya- Ukrayna savaşı 21. gününde de tüm şiddeti ile devam ediyor. Sahada yaşanan çatışmalarda iki taraf da ağır kayıplar vermeye devam ederken, masada barış görüşmeleri sürüyor. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov gün içerisinde yaptığı açıklamada savaşın yakın zamanda bitebileceğinin sinyallerini verdi.

LAVROV: UKRAYNA İLE UZLAŞMA İÇİN UMUT VAR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, heyetler arası görüşmelere dair değerlendirmesinde, Ukrayna ile bazı anlaşma formülleri üzerinde anlaşmaya yakın olduklarını açıkladı. Ukrayna ile yürütülen müzakerelerin zorlu geçtiğini, ancak uzlaşı için belli bir umut olduğunu söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı, tek sorunun Ukrayna'nın tarafsızlığı olmadığını, ülkede Rusça'nın kullanımının ve ifade özgürlüğünün de kendileri için önemli olduğunu söyleyerek "Bizim için temel konular Doğu Ukrayna halkının güvenliği ve Kiev'in silahsızlandırılmasıdır. Müzakerelerde Ukrayna'nın tarafsızlık statüsü, Rusya'nın güvenlik taleplerine paralel şekilde tartışılıyor" ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE VE İSRAİL'İN ARABUCULUĞUNA OLUMLU BAKIYORUZ"

Sergey Lavrov, Rusya'nın Türkiye ve İsrail'in Ukrayna ile yapılacak müzakerelerde arabuluculuk yapma tekliflerine olumlu baktığını kaydetti.

PESKOV: İSVEÇ MODELİNİ UZLAŞMA SEÇENEĞİ OLARAK GÖRÜYORUZ

Ayrıca Kremlin'den de konuya ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna'da İsveç tipi tarafsız bir devlet oluşturulması fikrini uzlaşma seçeneği olarak gördüklerini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Larvov: Ukrayna ile anlaşmaya yakınızRusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

UKRAYNA: ANLAŞMA OLASILIĞI GÖRÜYORUZ

5. müzakerenin ardından ilk açıklama dün akşam saatlerinde Ukrayna'dan gelmişti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Mihaylo Podolyak yaptığı açıklamada, müzakerelerin zorlu devam ettiğinin altını çizerek, "Yarın devam edeceğiz. Müzakereler zorlu geçiyor. Prensiplerimizin çakıştığı noktalar var ancak uzlaşma sağlanabilir" ifadelerini kullanmıştı.

"RUSYA OLUMLU YÖNDE SES TONUNU DEĞİŞTİRDİ"

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı İgor Jovkva da yaptığı açıklamada, olumlu gelişmelerin yaşandığının sinyalini vererek, "Müzakerelerin başlangıcında Rusya bizim pozisyonumuzu anlamak istemiyordu. 'Pes edin, silahları bırakın' diyorlardı. Şimdi Rusya konuştuğu tonu değiştirdi. Farklı tonla bizimle konuşuyor, pozisyonumuzu anlıyor. İki ülkenin devlet başkanının katılımıyla büyük ilerleme kaydedilebilir" demişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Vladimir Zelenskiy Mevlüt Çavuşoğlu Vladimir Putin Sergey Lavrov Ukrayna Türkiye İsrail Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500

Yorumlar (1)

tolga yurtsever:

Savaş tazminatı için uluslarası yaptırımlar 10 yıl sürmeli.

14
28
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title