Haberler

Rusya'dan Türkiye'nin ilhak kararı tepkisine ilk yorum! Ters köşe yaptılar

Güncelleme:

Türkiye, geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhak etmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek kararı tanımayacağını açıkladı. Türkiye'nin bu hamlesine Rusya cephesinden ilk yorum geldi. Rus Senatör Vladimir Cabarov, Türkiye'nin kararının iki ülke arasındaki ilişkiyi zedelemeyeceğini ifade etti.

Rusya'nın Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini ilhak etmesi, dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Avrupa ve ABD ülkeleri, Rusya'nın bu hamlesine sert tepki gösterirken, Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da Rusya'nın ilhak kararları kınanarak, tanınmadığı ifade edildi. Rusya cephesinden Türkiye'nin bu hamlesine ilişkin ilk yorumlar ise çok geçmeden geldi.

"KIRIM'I DA TANIMADILAR AMA BU BAĞ KURMAMIZI ENGELLEMEDİ"

'Govorit Moskva' Radyosu'na konuşan Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Birinci Yardımcısı Cabarov, Ankara'dan bu adımı beklediklerini belirtti. Cabarov, "Bir zamanlar Kırım'ın Rusya Federasyonu ile birleşmesini de tanımadılar. Fakat bu bizim ekonomik ilişkiler geliştirmemizi ve bağlar kurmamızı engellemez" dedi.

"KARARIMIZIN TANINMASINA İHTİYACIMIZ YOK"

Ankara'nın söz konusu 4 bölgenin Rusya ile birleşmesi ile ilgili yapılacak referandumu da tanımayacağı konusunda açıklamalarını da hatırlatan Rus Senatör, "Bu bölgelerin Rusya'nın bir parçası haline gelmesinin tanınmasına ihtiyacımız var mı? Kesinlikle yok. Çünkü uluslararası hukukun konusu bölgeler değil, Rusya'nın kendisidir. Rusya da kendi öznelliğini uzun zaman önce kanıtladı" diye savundu.

NELER YAŞANMIŞTI?

30 Eylül'de Kremlin'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporojya bölgelerinin Rusya'ya bağlanmasıyla ilgili dört ayrı anlaşma imzalanmıştı. Rusya Anayasa Mahkemesi de yeni bölgelerin ülkeye bağlanmasına ilişkin anlaşmaları onayladı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Türkiye Rusya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500

Yorumlar (9)

ali yazar:

KAFİR ABD YUNANİSTAN DA VE pek çok ülkede .ilhak etmek illaki orayı silah zoruyla zapdetmek değildir..

28
10
yanıtYanıtla
senar:

Şimdi yabancı gibi gelebilir ama zaman geçtikçe alışırsın ve tanımaya başlarsın, ??

26
10
yanıtYanıtla
Rafflesia:

Ee yani o kadar da değil açıkçası işgal ettiler tamam diğer ilişkilerimiz okey batı gibi direk rest çekmek zararımıza olurdu ama bu karar doğru haksız yere kendine katamaz o toprakları..

23
11
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Bu kışı battayne ile geçirmeyelim ne olur ne olmaz putin doğalgazı bir gecede kesiverir

12
2
yanıtYanıtla
Samet Can:

Banka promosyonlari ne oldu bekliyoruz saglikcilar olarak acilen revize edilmelidir cok acilen cokkkk

4
4
yanıtYanıtla
Baturalp OSMANOGLU:

İşte burda dünyaya deklere ettiği net bir konu var dış politika da düşman yoktur çıkarlar vardır nokta burda bizim içimizde ki inat yüzünden muhalif yada iktidar yanlısı partizanlarin görebilmesi dileğiyle...

5
2
yanıtYanıtla
Birsen Ertosun:

Bide böyle referandum yapabiliriz

2
0
yanıtYanıtla
Eyup Paket:

Adamalar çok net demiş zaten tanımamanız umrumda degil dıyor ben her türlü ekonomi mi yürütüyorum dıyor daha ne olsun bizde tanımıyoruz la avutuyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Oğuzhan alacam:

Yalandan kabul edilemez denildiğini herhalde sağır sultan bile anlamıştır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title