Haberler

Portekiz, 4 günlük çalışma düzenini deneyecek

Güncelleme:

Portekiz'de 40'a yakın şirket, gelecekteki 6 ay boyunca haftada dört günlük çalışma düzenini deneyecek. Bu uygulamayla Portekiz; İspanya, Belçika, İzlanda, Birleşik Krallık, Hollanda, İsveç, Almanya, Danimarka ve Finlandiya'nın ardından Avrupa'da 4 günlük çalışma sistemine geçen 10'uncu ülke oldu.

Portekiz'de gelecekteki altı ay boyunca 40'a yakın şirket, haftada dört günlük çalışma düzenini deneyecek. Hükümetin mali desteğiyle başlatılan pilot uygulama ile şirketlerin deneyimleri izlenerek uygulamanın ekonomik, toplumsal ve çevresel etkileri değerlendirilecek.

"YAPACAĞIMIZ PEK ÇOK DEĞİŞİKLİKTEN YALNIZCA BİRİ"

Portekiz Çalışma, Dayanışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ana Mendes Godinho, hayata geçirilecek pilot proje ile ülkesinin çalışma açısından geleceğe doğru önemli bir adım attığını söyledi. Godinho, "Bu, tarihsel olarak yüksek istihdam seviyeleri yaşayan ve yetenekleri cezbetmeye ve elde tutmaya hevesli bir ülkenin işgücü piyasasında uyguladığımız pek çok değişiklikten yalnızca birinin başlangıcı." diye konuştu.

"HER ŞEY DEĞİŞTİ ANCAK İŞLERİN İŞLEYİŞİ AYNI"

Proje, Birbeck University of London'dan ekonomi doçenti Dr Pedro Gomes, Henley İş Okulu Stratejik İnsan Kaynakları Bölümü doçentlerinden ve aynı zamanda "Cuma Yeni Cumartesi" kitabının yazarı Dr. Rita Fontinha tarafından koordine ediliyor.

Koordinatörler Dr. Gomes ve Dr. Fontinha son 30 yılda kullanılan teknolojiden iletişim hızına, yapılan işlerden ömür uzunluğuna ve kadının toplumdaki yerine kadar birçok şeyin değiştiğini ancak işlerin organizasyonunun hala aynı şekilde yapıldığını vurguladı.

"İŞÇİLERE, İŞ YERLERİNE VE EKONOMİYE FAYDA SAĞLAYACAK"

Koordinatörler "İnanıyoruz ki, 21. yüzyılda haftada dört gün çalışmak işlerin organizasyonu açısından daha verimli ve sürdürülebilir bir yol olacak ve işçilere, iş yerlerine ve ekonomiye daha fazla fayda sağlayacak." diyerek projenin arkasındaki felsefeyi açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Birleşik Krallık Finlandiya Danimarka Hollanda Portekiz Belçika İspanya Almanya İzlanda İsveç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

Murat Vatansever:

gerçek bir halkı düşünen yönetim şekli! İnsanlardan daha nasıl faydalanırım değil de halkı daha nasıl rahat ettiririm anlayışı ile ilerleyen bir yönetim! Bizde mesai vermeden daha nasıl çalıştırırız düşüncesi ile insanların çaresizliğini kullanan bir zihniyet!

75
0
yanıtYanıtla
Baris Dedeoglu:

Biz haftada 8nci günü yaratmaya çalışıyoruz. :)

70
0
yanıtYanıtla
Erhan Cengiz:

Sizin şirkette 8.gün yok mu???

yanıt5
yanıt0
BAŞKOMSER ZEKİ:

Biz de sabah mesaisi 10 da başlasa iyi olur.

34
3
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

Bizim turk patronlar imkanlari olsa 8 gun cagiracaklar, doymak bilmez cingiraklilar

19
0
yanıtYanıtla
Yigit Ayd:

Bizde 6 gün çalışaya devam edelim yeter artık bizimde dinlenmeye ihtiyacımuz var 5 güne düşürün artık

13
1
yanıtYanıtla
Titizli Titiz :

Bari sadece hafta sonlari cslişsinlar.

7
4
yanıtYanıtla
Abdulbasit Tunc:

millet neleri tartışıyor biz neleri buna da kader diyelim başka birşey gelmiyor aklıma

7
0
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

BEN HAFTADA SADECE 2 GÜN CALISMAYADA RIZA GÖSTERIRIM ! YANI ITIRAZ FALAN ETMEM BENIM ICIN HICBIR MAHZUR TESKIL ETMEZ, VE DAHI ÜZÜLMEM :))

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title