Haberler

Obama'nın Hagel ve Brennan'ı Aday Göstermesi

"Washington'da ihtiyaç duyulan iki partili bir geleneği temsil ettiğini" söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, savunma bakanlığına aday gösterdiği Chuck Hagel'in, Cumhuriyetçi Parti kökenli olması nedeniyle,

" Washington'da ihtiyaç duyulan iki partili bir geleneği temsil ettiğini" söyledi.

Obama, Beyaz Saray'da savunma bakanlığına eski Cumhuriyetçi senatör Chuck Hagel'i, CIA başkanlığına da Beyaz Saray Terörle Mücadele ve İç Güvenlik Danışmanı John Brennan'ı resmen aday göstermesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Hagel'i, "ABD ordusunun ihtiyaç duyduğu bir lider" olarak tanımlayan Obama, Hagel'in ABD ordusuna liderliğini "tarihi" olarak nitelendirerek, Hagel'in gönüllü olarak asker yapan ve Vietnam'da savaşan ilk savunma bakanı ve savaş yarasına sahip olan birkaç savunma bakanından biri olacağını kaydetti.

Obama, Hagel'in hizmetlerinden bahsederek, Hagel'in tehlikelerle dolu dünyada Amerika'nın liderliğinin kaçınılmaz olduğunun farkında olduğunu söyledi. Hagel'in, "ABD'nin dost ve müttefikleriyle birlikte durduğunda en güçlü olduğunu" da bildiğini belirten Obama, Hagel'in bizzat savaşta yer alan biri olarak savaşın

"soyut bir kavram" olmadığını ve bu nedenle de kesinlikle zorunlu kalındığında girişilecek bir iş olduğunun farkında olduğunu vurguladı.

Obama, Hagel'in Cumhuriyetçi Parti kökenli olması nedeniyle, Washington'da ihtiyaç duyulan iki partili bir geleneği temsil ettiğini ve bağımsızlığıyla hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat ulusal güvenlik ve askeri liderlerin güvenini kazandığını kaydetti.

ABD Başkanı, "Saneto'da Chuck'ın cesaretine, muhakeme gücüne ve hatta popüler olmamasına ve yaygın inanışa meydan okumasına rağmen düşüncelerini söylemesine hayranlık duydum. Bu kesinlikle ulusal güvenlik ekibimde istediğim bir özellik" dedi.

Obama, konu ülkenin güvenliği olduğunda "herkesin Demokrat veya Cumhuriyetçi değil, sadece Amerikalı olduğunu" belirten Obama, "Chuck'un söylediği gibi, her birimizin, partilerimizin veya başkanımızın çıkarları değil ülkemizin çıkarları doğrultusunda sorumluluğu var. Chuck ve Lilibet (eşi); bir kez daha ülkemizin çıkarları için hizmet etmeyi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim" diye konuştu.

(Sürecek)

Muhabir: Barışkan Ünal - Mehmet Toroğlu

Yayıncı: Ogün Duru - WASHINGTON

Kaynak: AA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Barack Obama John Brennan Washington Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title