Haberler

Miçotakis'ten "Erdoğan'a güveniyor musunuz" sorusuna yanıt: Saf değiliz ama bardağın dolu tarafından bakalım

Güncelleme:

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili bir görüşme yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülke medyasına dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan görüşmesinin zorlu geçen dört yılın ardından yeniden başlamak için bir fırsat olduğunu tekrar eden Miçotakis, Erdoğan'a güvenip güvenmediği sorusuna "Önceki görüşmelerden farklı bir hava aldım. Saf değiliz ama bardağın dolu tarafından bakalım" diye cevap verdi.

Litvanya'da düzenlenen NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir buçuk sene sonra ilk kez yüz yüze görüşen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, SKAI televizyonuna konuştu. Erdoğan ile yaptığı görüşmenin yeniden başlamak için bir fırsat olduğuna vurgu yapan Miçotakis, Erdoğan'a güvenip güvenmediği yönündeki soruya da dikkat çeken bir yanıt verdi. Miçotakis, "Önceki görüşmelerden farklı bir hava aldım. Saf değiliz ama bardağın dolu tarafından bakalım" ifadelerini kullandı.

EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Seçim zaferi sonrası ilk röportajını veren Yunan Başbakan'ın en önemli gündem maddelerinden biri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme ve Türkiye ile olan ilişkiler oldu.

Miçotakis'ten 'Erdoğan'a güveniyor musunuz' sorusuna yanıt: Saf değiliz ama bardağın dolu tarafından bakalım

"HEPİMİZ SÜREKLİ ALARMDA OLMAKTANSA..."

Erdoğan ile arasındaki 'iyimser havanın' tartışılanların içeriğine de tekabül ettiğini vurgulayan Miçotakis, "Sanırım hepimiz sürekli alarmda olmaktansa medeni komşular, arkadaşlar olarak yaşamanın daha iyi olduğu konusunda hemfikiriz" dedi.

"ÖNCEKİ GÖRÜŞMELERDEN FARKLI BİR HAVA ALDIM"

Erdoğan görüşmesinin zorlu geçen dört yılın ardından yeniden başlamak için bir fırsat olduğunu tekrar eden Miçotakis, Erdoğan'a güvenip güvenmediği sorusuna "Önceki görüşmelerden farklı bir hava aldım. Saf değiliz ama bardağın dolu tarafından bakalım" diye cevap verdi.

Miçotakis'ten 'Erdoğan'a güveniyor musunuz' sorusuna yanıt: Saf değiliz ama bardağın dolu tarafından bakalım

"TÜRKİYE BİR DEĞİŞİME HAZIR GÖRÜNÜYOR"

"Türkiye dış politikası, sadece Yunanistan'la ilişkiler anlamında değil, aynı zamanda Avrupa Birliği (AB), NATO ve ABD ile olan ilişkilerinde de bir değişime hazır görünüyor" diyen Miçotakis, Yunanistan'ın Türkiye'nin bu hamlesinden faydalanabileceğini vurguladı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Kiryakos Miçotakis Yunanistan Litvanya Nato Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (3)

Cengiz:

Kendi vatandaşlarının güvenmediğine o niye güvensin????

13
38
yanıtYanıtla
aristoteles:

Onun yönetiminde 20 ye yakın adamızı 100lerce kayalığımızı istila ettiler silahlandırdılar ben olsam gücenirdim

yanıt0
yanıt2
TT:

Hala bizden değişim bekliyorlar... Bu tip adamlarla masaya bile oturmamak lazım...

7
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title