Haberler

Hidroelektrik santrali saldırısında Kremlin, Ukrayna'yı suçladı: İki gün önce yapılan sabotaj

Güncelleme:

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'da Rus kontrolünde bulunan Nova Kakhovka hidroelektrik santraline yönelik saldırının Ukrayna'nın sabotajı olduğunu söyledi. Peskov, "Rusya olarak saldırıların bizim yaptığımıza ilişkin iddiaları kesinlikle reddediyoruz. Yapılan sabotaj 2 gün önce Ukrayna ordusunun taarruz girişiminin başarısızlığa ulaşmasıyla ilgili." dedi.

Rusya'nın kontrolündeki Ukrayna'nın Herson bölgesindeki Nova Kakhovka hidroelektrik santralinin vurulmasının ardından hem Rusya hem de Ukrayna birbirini suçlarken, Rusya tarafından saldırıya yönelik bir açıklama geldi.

Kremlin: 'Hidroelektrik santrali saldırısı Ukrayna'nın sabotajı'

"UKRAYNA SABOTAJ YAPTI"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün yaptığı açıklamada, saldırının Ukrayna'nın sabotajı olduğunu söyledi. Peskov, "Rusya olarak saldırıların bizim yaptığımıza ilişkin iddiaları kesinlikle reddediyoruz. Yapılan sabotaj 2 gün önce Ukrayna ordusunun taarruz girişiminin başarısızlığa ulaşmasıyla ilgili. Bu sabotaj bu bölgede yaşayan binlerce kişi için çok ağır sonuçlara neden olabilir" dedi. Peskov ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bölgedeki durumu yakından takip ettiğini aktardı.

Kremlin: 'Hidroelektrik santrali saldırısı Ukrayna'nın sabotajı'

"CİDDİ BİR HASAR VAR"

Rusya tarafından atanan Nova Kakhovka Belediye Başkanı Vladimir Leontyev de santralde patlama meydana gelmediğini ancak gece yapılan saldırılar nedeniyle suların kontrolsüz bir şekilde aktığını ifade ederek, Ukrayna ordusunun kenti bombalamaya devam ettiğini açıkladı. Leontyev, "Hidroelektrik santraline yapılan saldırılar muhtemelen çoklu roket sistemiyle yapıldı. Hidroelektrik sisteminin tamamen yıkıldığını söylemek mümkün değil ancak tamir edilmesi zor ciddi bir hasar var. Buradaki yıkım Kırım'a su tedarikinde problemlere yol açacak. Bu Ukrayna tarafından yapılmış bir terör saldırısıdır" dedi.

Kremlin: 'Hidroelektrik santrali saldırısı Ukrayna'nın sabotajı'

"BÖLGE SAKİNLERİ EVLERİNDE KALIYOR"

Rusya'ya bağlı Herson Bölge Valisi Vladimir Saldo da bölgedeki tahliye çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, "Bu durum Herson'u fazla etkilemeyecek. Bölgedeki nüfusun tamamını tahliye etmeye gerek kalmayacak bile. Tahliye araçları gönderilmiş olmasına rağmen bölge sakinleri evlerinde kalmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kremlin: 'Hidroelektrik santrali saldırısı Ukrayna'nın sabotajı'

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın kontrolündeki Herson bölgesinde Dinyeper Nehri üzerinde yer alan Nova Kakhovka hidroelektrik santrali vurulmuş, 300 evin sel riski altında olduğu açıklanırken, halkın bir bölümünün tahliye edildiği belirtilmişti. Bölgedeki baraj, 2014'te Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'a ve yine Rus kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali'ne su tedarik ediyor.

Kremlin: 'Hidroelektrik santrali saldırısı Ukrayna'nın sabotajı'

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Hidroelektrik Santrali Dmitriy Peskov Kremlin Ukrayna Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title