Haberler

Kızıldeniz'de bir ABD savaş gemisi ve iki ticari gemi saldırıya uğradı

Güncelleme:

Kızıldeniz'de USS Carney isimli ABD savaş gemisi ile iki ticari gemi Yemen'deki İran destekli Husiler'in saldırısına uğradı. Gemilerin İsrail bağlantılı olduğunu söyleyen Husiler, saldırıyı Gazze'deki katliam nedeniyle yaptıklarını belirtti. İsmini açıklamayan ABD'li üst düzey yetkililer ise, sabah saatlerinde başlayan saldırının 5 saat sürdüğünü duyurdu.

Yemen'deki İran destekli Husilerin tehdit ettiği ABD donanmasına ait bir savaş gemisi ile çok sayıda ticari gemi Kızıldeniz'de saldırıya uğradı.

ABD SAVAŞ GEMİSİNE SALDIRI DÜZENLENDİ

Kızıldeniz'de ABD Donanmasına ait USS Carney destroyerine ve çok sayıda ticari gemiye Kızıldeniz'de saldırı düzenlendi. Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, Kızıldeniz'de gerçekleşen saldırıların İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla bağlantılı olabileceği belirtildi. Açıklamada, "Kızıldeniz'deki USS Carney (destroyer) ve ticari gemilere yönelik saldırılara ilişkin raporların farkındayız ve bilgi geldikçe paylaşacağız." ifadelerine yer verildi.

SAVAŞ GEMİLERİ SALDIRI BÖLGESİNE İNTİKAL EDİYOR

İngiliz deniz güvenlik şirketi Ambrey, Bahamalar bandıralı adı açıklanmayan bir ticari geminin Yemen'in batı kıyısı açıklarında seyrederken "bir roket tarafından vurulduğunu" bildirerek, "Gemi korsanlık/füze saldırısıyla ilgili yardım çağrıları yapıyordu." ifadelerini kullandı. Ambrey, saldırı bölgesinin civarındaki uluslararası bir donanma birliğinin geminin bulunduğu yere doğru ilerlediğini kaydetti. Deniz güvenlik kaynakları ise, bir kuru yük gemisine Kızıldeniz'de seyrederken en az iki insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Kızıldeniz'de bir ABD savaş gemisi ve çok sayıda ticari gemi saldırıya uğradı

SALDIRIYI HUSİLER ÜSTLENDİ

Yemen'deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de ticari gemilere düzenlenen saldırıları üstlendi. Husiler tarafından yapılan açıklamada, Kızıldeniz'i Aden Körfezi'ne bağlayan Babülmendep Boğazı'nda İsrail bağlantılı olduğu iddia edilen iki ticari gemiye saldırı düzenlendiği duyurularak, ilk geminin füzeyle, ikinci geminin insansız hava aracıyla hedef alındığı aktarıldı. Husiler, gemilerin İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar nedeniyle hedef alındığını açıkladı.

SALDIRI 5 SAAT SÜRDÜ

Adı açıklanmaya ABD'li üst düzey yetkililer, gemilerin adlarının Unity Explorer ve Number Nine olduğunu belirterek, iki geminin Husilerden gelen uyarıları reddetmelerinin ardından saldırıya uğradığını söyledi. Yetkililer, saldırıların Yemen'in başkenti Sanaa'dan sabah saatlerinde başladığını ve yaklaşık beş saat sürdüğünü aktararak, USS Carney'nin en az bir insansız hava aracını imha ettiğini belirtti.

İSRAİL: AĞIR HASAR ALAN GEMİ İNGİLTERE'YE AİT

İsrail ordu radyosundan yapılan açıklamada, Kızıldeniz'de Husilerin saldırıları sonucu iki yük gemisinin zarar gördüğü belirtildi. Husiler tarafından vurulan gemilerden birinin ağır hasar aldığı ve İsrail ile bir ilişiğinin olmayıp İngiltere'ye ait olduğu kaydedildi. Hafif hasar alan diğer geminin ise mülkiyetinin kısmi olarak İsrail'e ait olduğu, ancak taşınan yük ile gemi mürettebatının İsrail ile ilişiğinin bulunmadığı kaydedildi.

ABD GEMİSİ HUSİ DRONLARINI VURMUŞTU

ABD ordusu, 30 Kasım'da Yemen'de İran destekli Husilerin kontrol ettiği bölgelerden fırlatılan bir kamikaze dronu Kızıldeniz üzerinde düşürdüğünü açıklamıştı. Kamikaze dronun, bölgeye askeri ekipman taşıyan 2 askeri gemiye eskortluk yapan "USS Carney"e yaklaştığı sırada düşürüldüğü ve gemide herhangi bir hasar oluşmadığı bildirildi Ekipmanın nereye gönderildiği belirtilmedi ancak ABD'nin, İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılarla birlikte bu ülkeye büyük miktarlarda silah ve askeri ekipman sevkiyatları yaptığı biliniyor. CENTCOM, 23 Kasım'da da Husilerin kontrolündeki bölgelerden fırlatıldığı tespit edilen çok sayıda "tek taraflı saldırı dronunun", ABD donanmasına bağlı "USS Thomas Hudner" muhribi tarafından vurulduğunu bildirmişti.

Kızıldeniz'de bir ABD savaş gemisi ve çok sayıda ticari gemi saldırıya uğradı

ZAMAN ZAMAN İSRAİL'E SALDIRI DÜZENLİYORLAR

Yemen'deki Husiler, 31 Ekim'den bu yana İsrail'e yönelik füze ve kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) birçok kez saldırı düzenlediklerini açıklamıştı. Husiler, 19 Kasım'da ise Kızıldeniz'de İsrailli gemileri hedef alma tehdidinde bulunmuş, ardından İsrailli şirkete ait bir ticari gemiyi Kızıldeniz'de ele geçirdiğini duyurmuştu.

HUSİLER KİMDİR?

Husiler ya da resmî adıyla Ensarullah, Yemen'de faaliyet gösteren Zeydi gruptur. Grup, ismini kurucusu Hüseyin Bedreddin el-Husi'den almıştır. İlk kez 2004 yılında silahlı ayaklanma başlatmışlardır. 2004 yılından beri İran tarafından malî ve askerî destek almaktadır. 2015 yılında gerçekleştirdikleri mücadele ile başkent San'a ve parlamentoyu ele geçirmişlerdir. Grubun sloganı "Allah büyüktür, İsrail'e ölüm, Amerika'ya ölüm, Siyonizm'e lanet, İslam'a zafer"dir. Bu slogan Husi bayraklarında yer alır. Örgütün 7 bin ila 30 bin arası silahlı militanı, 450 bin kadar sivil destekçisi vardır.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

İsrail Yemen Gazze İran Politika Dünya Güncel Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Fransa'da olimpiyatlar öncesi büyük kriz! 800 bin kişiyi etkileyen sabotajın arkasında 'Rusya' olabilir

Fransa'da olimpiyatlar öncesi büyük kriz! 800 bin kişiyi etkileyen sabotajın arkasında "Rusya" olabilir

Bakmadan Geçme

Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var? 27 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 27 Temmuz burç yorumları nedir? Kripto emojileri X platformundan kaldırıldı mı? Kripto emojileri neden kaldırıldı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 26 Temmuz günün maçları nereden izlenir? İstihare namazı nasıl kılınır? İstihare namazı kaç rekat? İstihareye nasıl yatılır?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (13)

Iskender Avcı:

Husilerin 450bin kadar destekçisi varmış , şuna birkaç sıfır daha ekliyelim , çünkü 450 binden fazla sadece Türkiye'de sevenleri ve destekçileri vardır. İsrail ve amerikaya saldiran her kim varsa bende dünyaya yapılan iylik adına desteklerim.

140
33
yanıtYanıtla
İsrafil Nar:

Onlar İslam düşmanı müslüman görünümlü atesperest İran piyonlari

yanıt25
yanıt40
BLACK LİON:

Sıkıntı yok abd hepsini ipe dizecek

32
118
yanıtYanıtla
erco erco:

Cok sacma bir baslik olmus, atilan Dron düsürülmüs hic zarar ziyan yok bedel agir gibicesinden baslik atilmis. Sanirsinki filoyu veya ucak gemisini batirdilar.

71
4
yanıtYanıtla
Kagan:

Millet Gaza geliyor :))

yanıt16
yanıt0
EkSeS:

Trump demisti ya : " Iran tarafindan uyarildik ve hasar vermeyecek diye garanti verdiler" diye. Ayni şov burda mevcut. Irana bagli guruplar sanki davet ediyor " gel şimdi burayi bombala" diye. Filistin , Lübnan , Yemen , Ürdün vs. hepsi kopmasi lazim bu Iran yalakalarindan ! Harbi ortak istiyorlarsa, TÜRKIYE'yi desteklesinler ! Bizim özümüz de sözümüz de 1 ! Desteklediklerimizi ( KKTC, Azerbeycan ) Iran gibi hemen satmayiz.

35
20
yanıtYanıtla
Alaeddin Yayla:

Sonları mutlaka gelecek.

44
10
yanıtYanıtla
Kagan:

Kimin

yanıt3
yanıt0
Servet BÖLÜK:

israil ve abd tıpkı 7 ekimde yaptıkları gibi; kendilerine saldırı yapıldığı süsü vererek bölgeyi komple kuşatma altına alma amacı güdüyor!!!

36
9
yanıtYanıtla
Savas Kavalcı:

Ne hususi kardeşim hepsi ABD nin adamları İran. da ABD nin uşağı hepside oyun hikaye

27
12
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title