Haberler

Kazakistan'da eylemcilerin Nazarbayev'in heykelini yıkmaya çalışması akıllara Saddam Hüseyin'i getirdi

Güncelleme:

Kazakistan'da akaryakıt zamları sonrasında sokağa dökülen halk, protesto başlattı. Çıkan olaylar sonucunda hükümet istifa etti ancak olaylar durulmadı. Taldikorgan kentinde protestocular ülkenin ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in heykelini halat bağlayarak yıkmaya çalıştı. Görüntü, 2003'te Irak'ın işgali sonrasında ABD askerlerinin Bağdat'ta Saddam Hüseyin'in heykelini yıkmasını akıllara getirdi.

Kazakistan'da hükümetin sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) fiyatlarına zam yapmasının ardından başlayan protestolar, hükümetin istifasına rağmen devam ediyor.

NAZARBAYEV'İN HEYKELİNİ HEDEF ALDILAR

Taldikorgan kentinde öfkeli protestocular, ülkenin ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in heykelini halat bağlayarak yıkmaya çalıştı. Protestocuları yatıştırmaya çalışan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ise televizyondan yaptığı konuşmada, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanlığını eski lider Nursultan Nazarbayev'den devraldığını duyurdu.

Kazakistan'da protestocular Nazarbayev'in heykelini yıkmaya çalıştı

Öte yandan bu görüntüler akıllara 2003'te Irak'ın işgali sonrasında Saddam Hüseyin'in heykelinin yıkıldığı anları getirdi.

Kazakistan'da protestocular Nazarbayev'in heykelini yıkmaya çalıştı

BAZI BÖLGELERDE OHAL İLAN EDİLDİ

Dün protestoların şiddetini arttırmasıyla ülkenin en büyük kenti Almatı, petrol zengini Mangistau bölgesi ve başkent Nur-Sultan'da 2 hafta olağanüstü hal ilan edilmişti. Bu kapsamda Nursultan'da yerel saatle 23.00 ile 07.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verildi.

Kazakistan'da protestocular Nazarbayev'in heykelini yıkmaya çalıştı

200'DEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINDA

Almatı'da dün yakıt fiyatlarındaki zammı protesto edenlere karşı göz yaşartıcı gaz kullanılan protestolarda 200'den fazla kişinin de gözaltına alındığı açıklanmıştı. Protestocular polisin müdahalesi öncesinde, "İhtiyarlar dışarı", "Hükümet istifa" şeklinde sloganlar atmıştı. Almatı'da protestocular bugün de belediye binasını ateşe verirken, Aktobe'de ise hükümet binasına baskın gerçekleştirdi.

Kazakistan'da protestocular Nazarbayev'in heykelini yıkmaya çalıştı

HÜKÜMET İSTİFA ETMİŞTİ

Ayrıca bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde de Cumhurbaşkanı Cömert Tokayev, Başbakan Askar Mamin başkanlığındaki hükümetin istifasını kabul ederek Başbakan Yardımcısı Alihan Smailov'u geçici Başbakan olarak göreve atamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Nursultan Nazarbayev Kazakistan Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı? 1 Mayıs'ta Taksim kapalı mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim açık mı, yasak mı?
500

Yorumlar (28)

Demir Acer :

He he tabi tabi dış güçler, kendi kendinizi kandirin, adam gibi gelir dagilimi olsa halk mutlu olsa bir sey olmazdi.

94
110
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Al işte bir saçma zihniyet daha :) Avrupada adam gibi gelir dağılımı mı var? Avrupa da herkes malikanelerde mi yaşıyor? Avrupada binlerce evsiz yurtsuz insan var. Hani nerede adam gibi gelir dağılımı? İngiltere'de mesela böyle bir hükümet devirme eylemi görüyor musun? Diyelim ki gördün, hiç hükümeti devirebildiler mi? 2018 verilerine göre İngiltere'de mesela en az 320 bin evsiz var. Nerede gelir dağılımı??? Biraz araştırın yahu biraz fazla istemiyoruz...

yanıt57
yanıt30
Erkan Magdenli :

bilir kişi pek de bilmiyor o zaman. türkiyenin ` i yoksulluk sınırının si açlık sınırının altında yaşıyor. İngiltere ortalam milli gelir 40 50 bin usd lerde. halkın geneli mutlu . tabii ki fakir de var. ama orta sınıf geniş kuvvetli. he bir de eylem yapma özgürlüğü var. türkiye de eylem yapma özgürlüğü mü var. kazakistan diktatörlüktür.üstelik rusya etkisindedir. araştır bunları. buna rağmen halk isyan etmiş. başımıza ne geliyosa zaten senin gibiler yüzünden geliyo.

yanıt29
yanıt16
talat :

bilir kişi bilmez bişi sen pembe gözlüklemi yoksa at gözlüğüylemi yazdın o yorumu ben bilemem,ama hangi akılla türkiye ve ingiltere ekonomisini kıyaslıyorsun,halkları arasında mutluluk algoritması varda bunun strart tuşunamı sahipsinde bir dokunuşla anında özetledin,yahu senin ingiltere dediğin ülke bizim neredeyse 50 yıldır girmeye çalıştığımız AB yi bir çırpıda dışarı attı,nasıl bir ekonomiki sana ihtiyacım yok dedi,ingilterede evsiz 320 bin kişi var diyorsunuz,sen aklımızla alaymı ediyorsun?

yanıt18
yanıt3
talat :

bilir kişi bilmez işi o rakam istanbulda 2 semtin evsiz yada evi olup evsizlerden beter olan insan sayısının yanında zürafada bit bile değil,ne güzel ya,tuzun kuru,iktisatda bilirsin ekonomide bilirsin ama kendi halkının durumunu dünyanın en büyük ekonomilerinden ilk 5 e girecek ekonomisiyle bir tutacak kadarda sığ görüşlü birisin,sen ada çayını yudumla hesabına yatan paralarla mutlu sefalarda yaşamaya devam et ama yorum yapma lütfen.bu nefesinle kirlettiğin dünyaya yapacağın tek güzellik olur.

yanıt12
yanıt1
Demir Acer :

Bilir Kişi: bana avrupayi anlatma cunku ben orada yasiyorum bizim aylik gelirimiz 4000 euro ve evsizleri hic bir ab ulkesi sokakta donmasina izin vermez))) kendileri saraylarda halk ac persan, halk ayaklandimi Ermeni ordusunu sak diye niye davet etti???

yanıt4
yanıt6
Muhammed Nazif Dusunceli:

Demir avrupada yasiyorum diyorsun aylik gelirimde 4000 euro diyorsunda giderin ne kadar onuda yazda bilelim gelir giderini :)

yanıt4
yanıt2
Bilir Kişi:

Ayrıca yine Demir Acer isimli şahıs; ben İngiltere'de 2 yıl 10 ay, Almanya'da 1 yıl ve Bosna Hersek'te 1,5 yıl yaşadım. Bu süreler zarfında da avrupa nın ve balkanların bir çok ülkesini ziyaret edip gezme fırsatı buldum. Hiç merak etme yani, en az senin kadar nedir ne değildir biliyorum.

yanıt2
yanıt2
Bilir Kişi:

Muhammed beyefendi, bu şahısa cevap yazmıştım ama yöneticiler hala onaylamamışlar :) ben hem İngiltere'de hem Almanya'da hem de Bosna Hersek'te yaşadım. Kendisinin iddia ettiği kadarını en az onun kadar biliyorum yani. yazmış donmasına izin vermez diye. Bak bak :) Kendisine soruyorum, Türkiye'de son zamanlarda bir tane donarak hayatını kaybeden, veyahut donmasına müsaade edilmiş bir örnek göstersin. Ben özür dileyeceğim. Ama kaynağı vs. sağlam olsunki sonra ona da cevap atarım ispatı ile :)

yanıt2
yanıt2
AynenDevam:

Ya ABD’nin ne alakasi var, bunlari yazan nerenin cahilleri? Rusya’nin anlasmasi var, zor zamanlarinda asker gonderilecektir diye, Rus azinliklara ozerklik istiyor ve istedigini alicak. Her seye bir ABD yazmayi birakin artik acin okuyun iki.

44
8
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title