Haberler

İsrail kana doymuyor! Refah'taki kampta çocuk ve bebekleri diri diri yaktılar

Güncelleme:

İsrail'in Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybederken, saldırı sonrası kaydedilen bir görüntü infial yarattı. Çocuk ve bebeklerin diri diri can verdiği kamptan servis edilen videoda, çadırların alevler içinde yandığı anlar yer aldı.

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti. Çok sayıda insanın diri diri yandığı kamptan servis edilen videoda, çadırların alev alev yandığı görülüyor.

FİLİSTİNLİLERİN ÇADIRLARINI BOMBALADILAR

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı. Saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail kana doymuyor! Refah'taki kampta çocuk ve bebekleri diri diri yaktılar

"ÇOK SAYIDA ÇADIRI YAKIP YIKTILAR"

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada da sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıdaki Filistinlinin cenazesi ile yaralıyı hastanelere götürdüğü belirtildi. Görgü tanıkları, "İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor." dedi. Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtti.

İsrail kana doymuyor! Refah'taki kampta çocuk ve bebekleri diri diri yaktılar

"KAYIPLARI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor." ifadeleri kullanıldı.

İsrail kana doymuyor! Refah'taki kampta çocuk ve bebekleri diri diri yaktılar

NE OLMUŞTU?

UAD, 24 Mayıs'ta yeni tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 239'u çocuk, 10 bin 93'ü kadın olmak üzere 35 bin 984 Filistinli öldürüldü, 80 bin 643 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA / Dünya

Filistin İsrail Çocuk Refah Dünya Güncel Haberler

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

500

Yorumlar (25)

Adem Sakar:

Aynı Acıları sende yaşa inşallah #Katilisrail

135
1
yanıtYanıtla
VEFA:

Beddua etmek de iyidir.

yanıt31
yanıt3
Mehmet Güzel:

Rabbim günahsız kardeşlerimize yardımını gönder.

95
1
yanıtYanıtla
VEFA:

Aminn!...

yanıt23
yanıt1
Yasef Behar:

Turk gazeteleri herseyi tek yönlü yazıyor Hamas 4 ay sonra roketlerini çadır kentten atmaya başlayınca israel de o yöne saldırdı

10
74
yanıtYanıtla
sevgi oz:

Yasef, medya ister yanlı olsun ister olmasın, bebekler ve çocukların yanıklar içinde kıvranmasına neden olan bir savunma şekli kabul edilemez, bu saldırının hiç bir bahanesi olamaz, olmamalı. Keşke dünya her kim masuma el kaldırırsa tek vucüt olup karşı çıksaydı da aralarında daha savaş kelimesini telafuz bile edemeyenlerin de yer aldığı masumlar acı çekmeseydi..

yanıt4
yanıt1
VEFA:

Hayat bazen çok "KEŞKE"! Keşke ile başlayan her cümle hayal ürünüdür. KEŞKE öyle olmasaydı.

yanıt2
yanıt3
Ferhat w2w Demir:

Türkiye olarak neden müdahale etmiyoruz sözde mazlumların umuduyuz

65
5
yanıtYanıtla
Ibrahim Akdag:

ferhattt sen niye gitmiyosun savasa hafi gitttt

yanıt11
yanıt50
VEFA:

Kimse şehit olacağım diye bataklığa girmez. Ne de olsa can tatlı, şehitlik de bir inanıştan ibaret.

yanıt9
yanıt46
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title