Haberler

İsrail'e saldırı öncesi İran ve ABD'nin Türkiye üzerinden irtibat kurduğu ortaya çıktı

Güncelleme:

İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği İHA ve füze saldırısı öncesi Türkiye üzerinden ABD ile irtibat kurduğu öğrenildi. Buna göre İran, Türkiye üzerinden ABD'ye operasyonun sadece büyükelçilik saldırısına müdahale olacağını, daha ileri gitmeyeceğini söyledi. ABD ise operasyonun belirli sınırlar içerisinde olması gerektiğini Türkiye üzerinden İran'a iletti.

İran'ın İsrail'e dün gece gerçekleştirdiği insansız hava aracı (İHA) ve füze saldırısından yeni detaylar ortaya çıkıyor. Reuters'ın haberine göre saldırı öncesi İran ve ABD, Türkiye üzerinden irtibat kurdu.

ABD, BELİRLİ SINIRLAR İÇİNDE OLMASINI İSTEMİŞ

Reuters'a konuşan Türk diplomat, "İran, Türkiye üzerinden ABD'ye operasyonun sadece büyükelçilik saldırısına müdahale olacağını, daha ileri gitmeyeceğini söyledi. ABD, operasyonun belirli sınırlar içerisinde olması gerektiğini Türkiye üzerinden İran'a iletti" açıklamasında bulundu.

İsrail'e saldırı öncesi İran'ın ABD ile Türkiye üzerinden irtibat kurduğu ortaya çıktı

ABDULLAHİYAN: KOMŞULARIMIZI 72 SAAT ÖNCE BİLGİLENDİRDİK

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da bugün basın toplantısında yaptığı açıklamada, saldırıdan 3 gün önce komşularına bilgilendirme yaptığını söyledi. Abdullahiyan, "Operasyonlarımızdan yaklaşık 72 saat önce, bölgedeki dostlarımızı ve komşularımızı İran'ın İsrail'e yanıtının kesin, meşru ve geri döndürülemez olduğu konusunda bilgilendirdik" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail'e saldırı öncesi İran'ın ABD ile Türkiye üzerinden irtibat kurduğu ortaya çıktı

NE OLDU?

İsrail, İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan 2024 tarihinde hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ikisi general rütbesinde toplam yedi kişi hayatını kaybetmişti. İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail de İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran dün İsrail'e yüzlerce İHA, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmış, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklamıştı. İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye İsrail İran Orta Doğu Güvenlik Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (18)

M. B.:

Ortada tiyatro var yazan oynayan aynı kişiler gerisi hikaye Ay vur ama canı yanmasın ??

288
10
yanıtYanıtla
Harun Ateş:

Tamamen şov. Gece operasyon yapması da manidar. Gündüz yapsa füzelerin ışıkları görünmez. Şov eksik kalır.

187
6
yanıtYanıtla
Vakkas Şahan:

Resmen tiyatro senide anladık İran sende İsrail taraftarı çıktın

156
8
yanıtYanıtla
sinan çayırcı:

Yeni mi anladınız . Olsun o da iyi .

yanıt41
yanıt5
faruk :

ulan bu abd-itrail şeytanları tüm ülkeleri ele gecirip sümürüyor, kesiyor biçiyor ... bir gerçek tepki gösteren bu zülme dur diyen çıkmaz mı ?

142
8
yanıtYanıtla
Niyazi Evren:

Ve böylece gazze soykirimi gündemden düstü ölen gazzeliler cocuklar unutulmus oldu ... bir binanin camlari kirildimi acaba ????

104
6
yanıtYanıtla
Sedat Balcı:

Bazı kişiler yazmış "İran kaç kişiyi öldürdü sıfır" diye.. Ne çok istiyorsunuz insan ölmesini İran'da İsrail'de ölecek olsa o ülkenin eminim olun gariban halkı ve bi dünyadan habersiz çocuklar bebekler olur.Filistin'de insanlık dışı vahşice öldürülen çocuklara üzülüp kahrolurken neden bir İran'da İsrail'de başka çocuklar ölsün . Atılan Füzeler roket bunlar a bu siyasetçi yok bu bize silah sıkan asker demiyor . Bir persli çocukda bir Yahudi çocukda bir Arap çocukda ölse hiç mi zülmeyeceksiniz.

24
29
yanıtYanıtla
Mahoni:

Sedat balcı sen çocuk gibi yorum yapmişsin saçmalamışsın birader senin evine biri saldırsa evinde birilerini öldürse bu şekilde cevap verirsin umarım ulan.ne kafa taşıyorsunuz yaa

yanıt6
yanıt1
Tırpan:

biz çocuk ölsün mü diyoruz. Zulum yapan çocukları öldürenlere neden sadırılmıyor ? Sen belli ki yahudi sin

yanıt0
yanıt1
Ahmet Çakır:

Danışıklı dövüş yaptılar yani her zamanki gibi.Şii irandanda bu beklenir

38
3
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title