Haberler

İsrail'den Türkiye'ye yönelik seyahat uyarılarıyla ilgili açıklama: İranlı terör hücresi yakalanana dek devam edeceğiz

Güncelleme:

İsrail'in, İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey isimlerinden Albay Hassan Sayid Khodaei'ye düzenlenen suikast sonrası misilleme yapılabileceği endişesiyle vatandaşlarına yaptığı "Derhal Türkiye'yi terk edin" çağrısının yankıları sürüyor. Türkiye'nin tepkisine rağmen uyarıyı tekrarlayan İsrail, bu seyahat çağrısının ülkedeki İranlı ölüm timleri yakalanana dek süreceğini duyurdu. Öte yandan Türkiye'deki bir İsraillinin kaçırıldıktan sonra kaçmayı başardığı iddia edildi.

İranlı bazı üst düzey yetkililerin öldürülmesi sonrasında Tahran-Tel Aviv hattında gerilim tırmanırken, İsrail yönetiminin geçen hafta vatandaşlarına yaptığı " Türkiye'ye gitmeyin, İran'ın suikastına uğrayabilirsiniz" çağrısının yankıları sürüyor.

İSRAİL "TÜRKİYE'DEN AYRILIN" ÇAĞRISINI YİNELEMEYE DEVAM EDİYOR

İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey isimlerinden Albay Hassan Sayid Khodaei'nin geçen ay evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmesi sonrasında İsrail yönetimi, İran'ın olası saldırıları nedeniyle vatandaşlarına " Türkiye'ye gitmeyin" uyarısında bulunmuştu. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid de, pazartesi günü yaptığı açıklamada İstanbul'daki vatandaşlarına "Derhal ülkeden ayrılın" çağrısı yaparak "İsraillilere gerekmedikçe İstanbul'a ve Türkiye'ye gitmeme çağrısı yapıyoruz. Eğer İstanbul'daysanız derhal İsrail'e dönün, İstanbul'a uçuş planınız varsa iptal edin. Hiçbir seyahat hayatınızdan değerli değildir" demişti.

İsrail'den Türkiye'ye yönelik seyahat uyarılarıyla ilgili açıklama: İranlı terör hücresi yakalanana dek devam edeceğizAlbay Hassan Sayid Khodaei suikastı sonrası İran yönetimi intikam sözü vermişti.

TÜRKİYE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İsrail'in Türkiye'ye yönelik seyahat uyarılarına yanıt veren Dışişleri Bakanlığı ise, "Söz konusu uyarıların, farklı uluslararası gelişmelerle bağlantılı olduğu düşünülmektedir. İlgili makamlarımızca, terörle mücadeleye ilişkin iş birliği mekanizmalarımız çerçevesinde, gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır" açıklaması yapmıştı. Son olarak İsrail basını, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının "ülkedeki İranlı terör hücresi yakalanana dek" devam edeceğini yazdı. Ülkenin önde gelen yayın organlarından Times of Israel'in haberine göre, İsrailli ve Türk güvenlik görevlileri hâlâ ülkede olduğu düşünülen İranlı ajanları yakalamaya ve olası saldırıları önlemeye çalışıyor.

"KAÇIRILAN BİR İSRAİLLİ KAÇMAYI BAŞARDI"

İsrail televizyonu Channel 13, Türkiye'deki bir İsraillinin kaçırıldıktan sonra kaçmayı başardığı iddiasını da ortaya attı. İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, hafta başında Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını İran, Afganistan ve Yemen gibi ülkeler için uygulanan en üst düzeye çıkarmıştı. Sözcü'nün haberine göre İran'ın Türkiye'deki bazı İsrail vatandaşlarına saldırı girişimlerinin engellendiği iddiası da gündeme gelmişti İsrail basını ayrıca, Türkiye'nin İran'ı çok sert ve net bir dille uyardığını ve "Topraklarımızda başka bir ülkeye saldırı düzenlenmesine izin vermeyeceğiz" mesajı gönderdiğini öne sürmüştü. Öte yandan İsrail hükümetinin " Türkiye'ye gitmeyin" uyarısına rağmen çok sayıda İsrailli tatilcinin Türkiye tatillerini iptal etmemesi de ülkede tartışma yaratıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Türkiye İsrail Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (2)

oguz:

o zaman defolun gidin bu ülkeden müslüman katılleri bebek katılleri

22
2
yanıtYanıtla
oguz:

inşallah bir gün tez zamanda akıttıgınız o kanlarda boguldugunuzuda görürüz inşallah allahın laneti üzerinize olsun ey israil

19
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title