Haberler

Finlandiya'ya Bağımsızlığının 100. Yıl Hediyesi Olarak Dağ Hediye Edecek

Güncelleme:

İskandinavya ülkesi Norveç komşusu Finlandiya'ya bağımsızlığının 100. yılı hediyesi olarak Halde Dağı'nın en yüksek tepesini verme teklifini Norveç Hükümeti'ne resmen iletti.

Norveç'te başlatılan bir kampanya, Finladiya'nın bağımsızlığının 100. yılı şerefine, komşuya hediye dağ etmeyi amaçlıyor. Norveç'in sınırını 200 metre içeri çekmesi ile Finlandiya'nın en yüksek noktası olacak Halti dağının tepesini hediye etmesini isteyen kampanya halktan da çok büyük ilgi gördü.

HEDİYE ÖNERİSİNİ RESMEN İLETTİ

Norveç'in kuzey kentlerinden Kåfjords Belediyesi, tepenin bağımsızlığının 100. yılında Finlandiya'ya hediye edilme önerisini resmen Norveç Hükümeti'ne iletti. Norveç Başbakanı Erna Solberg hükümetin öneriyi değerlendireceğini ancak teklifin bazı resmi zorluklar taşıdığını belirtti.

SINIRDA KAYMA OLACAK

Eğer teklif gerçekleşirse Finlandiya su anki 1324 metrelik en yüksek tepesinden yedi metre daha yüksek bir tepeye kavuşacak. İki ülke arasındaki sınır çizgisinde de 40 metrelik bir kayma olacak. Norveç'in toplam yüz ölçümünü çok az değiştirecek bu kampanya başarılı olursa, Finlandiya yeni bir dağa sahip olacak. Telegraph'a röportaj veren, kampanyanın sahibi Bjørn Geirr Harsson, çok az toprak kaybederek, komşumuz için çok hoş bir hediye vermiş oluyoruz diyor.

HALKTAN TAM DESTEK ALINMASI SAĞLANDI

2017'de bağımsızlığının 100. yılını kutlayacak Finlandiya'ya dağ verme hakkında ise çok olumlu yorumlar var. Ayrıca, Norveç Devlet Televizyonu'ndan bir sunucu fikrin çok hoş bir fikir olduğunu belirterek, tüm ülke çapında duyulmasını ve halktan tam destek almasını sağladı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İskandinavya Finlandiya Norveç Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title