Haberler

Ermenistan, Dağlık Karabağ konusunda geri adım attı: Karşılıklı tavizler vermeye hazırız

Güncelleme:

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda verilen ağır kayıplar sonrası geri adım attı. Paşinyan, "Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız" dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Fransız haber ajansı Agence France-Presse'e konuşan Paşinyan, Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda verilen ağır kayıplar sonrası geri adım attı. Paşinyan, "Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız" açıklamasında bulundu.

"AZERBAYCAN'LA AYNI KAPASİTEYE SAHİP DEĞİLİZ"

Azerbaycan ve Ermenistan hattında çatışmalar devam ederken Ermenistan ordusunun uğradığı hezimetle ilgili Paşinyan'dan bir itiraf gelmişti. Paşinyan "Azerbaycan'ın kullandığı yüksek teknolojili silahlara karşı bir şansınız var mı" sorusuna, "Aynı kapasiteye sahip olmayabiliriz. Ancak bu teknolojileri öz savunmamız için de geliştirmeyi planlıyoruz" şeklinde cevap vermişti.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın dün ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan mevzileri ile sivil yerleşim yerlerini havan ve topçu sistemleri ile yoğun ateş altına almasının hemen ardından karşı ateş, sonrasında ileri harekat başlattı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan mevzileri ile sivil yerleşim yerlerine yönelik havan ve muhtelif çaplı topçu sistemleriyle yoğun ateş altına almasından hemen sonra Azerbaycan ordusu tarafından karşı ateş başlatıldı. Azerbaycan ordusu, misilleme olarak gerçekleştirdiği ateşlerin ardından ise ileri harekat başlattı.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine ait Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) da aktif görev aldığı harekatta, hava unsurlarının yanı sıra roket, füze ve topçu silahlarıyla yapılan atışlar sonucunda 400'den fazla hedef ateş altına alındı.

Öte yandan Azerbaycan ordusu, 25 bölgeyi Ermenistan'ın işgalinden kurtardı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dağlık Karabağ Azerbaycan Ermenistan Karabağ Dünya Güncel Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (124)

ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

AŞAĞIDAKİ YORUMLARI OKUYUNCA İNSAN ÜZÜLÜYOR. NASIL İNSANLIKDAN NASİP ALMAMIIŞ BİR TOPLUMDA DOĞMUŞSAM ARTIK BARIŞ SAĞLANSIN DİYORUZ YOK SAVAŞALIM DİYORSUNUZ. AZERİ ERMENİ FARK ETMEZ İNSANLAR ÖLMESİN SAVAŞ BİTSİN OTURUP KONUŞUP ÇÖZMELİLER PROPLEMLERİNİ.

7
40
yanıtYanıtla
Garip:

Yenilince el aman demek ne hazin hocalı katliamını görmeyen kör gözler canı yanınca barış diyor

yanıt11
yanıt1
Muhteşem yılmaz:

30 yıldır minsk grubu toplanıyor. Kimler bunlar rusya, Fransa ikiside ermenide destekleyen bundan barış çıkacağını zannediyorsun. Ben azerbaycanda okudum. Ve qarabag azerbaycanın dır. İşğal edilen toprakların adı bile azeridir. Çünkü Azerbaycan toprağıdır

yanıt9
yanıt0
akif:

ne zırvalıyorsun barış demek ermenistanın karabağda kalması demektir anlamıyormusun

yanıt4
yanıt1
Bir millet iki devlet ????????:

üzgünüm ama size katılmıyorum 30 yıldır yaşlı çoçuk kadın demeden katl edeilen Azerileriz biz ,ama biz yinede ermeni hiç bir sivile zarar vermedik ama düşman durmuyorsa herkes öz millwtini koruması gerekiyor ve biz elimizden geleni yapacağız savaşacağız bütün turk millwtinede yanımızda olduğu için minnetdarız.!

yanıt8
yanıt0
Ye te:

Karşılıklı taviz değil, işgal ettiği topraklardan çıksın bak nasıl barış oluyor.. Bizim dedelerimiz de işgale karşı savaştı.Barış için!

yanıt5
yanıt0
Ersan:

Oturup konusulacak birşey yok topraklar bizim ve geri alınacak bir dahada cesaret edemeyecekler adım atmaya..

yanıt3
yanıt0
Nur...:

27 yıldır vahşi halkın bizi-Azerbaycanı,suçsuz,günahsız insanları daha doğmamış bebekleri öldürürlerken gel oturalım konuşalımmı demişdiler? Ben de hiç savaş taraftarı değilim ama yurtlarından ayrı düşen bu yolda sevdiklerini kaybeden insanları gördükçe,”bu sefer konuşmalar masasına geçdikde ne olacak acaba?evimize döne bilicelmiyiz?” Derken her zaman sebepsiz neticesiz kalıcak umutla yaşamaktansa ger sefer cebheye asker gönderirken, cebhede yaşayan sevdiklerimizle konuşurken yarına çıka bilecekleri bile soru altında olarak qafil avlanıp da minlerce kardeşimizi daha kayıp etmek istemiyoruz.Biz ne kadar konuşduk ama duyma engelli birine ne kadar konuşursan konuş bir şey değişmez

yanıt3
yanıt0
Ş?nay:

Asil insanlikdan nasibini sen almamisisin sen bilmiyor ola bilirsin ama xocalini untmadiq azeri qizlarin ne oyun etdiklerini biz biliriz usaqlara neler etdiklerini diri diri dererini soyib deney malzemesi etdiler allah onlari kahr etsin

yanıt1
yanıt0
SENI COK BILMIS:

INSANLIKTAN BAHSEDIYORSUN KUNDAKDAKI BEBEKTEN GENCINDEN YASLI KADININA KADAR KATLETTILER SEN ONCE KENDINE SOR INSAN MIYIM DIYE? SENIN AILENI KATLETSINLER SONRA INSANLIKTAN NASIP ALMAMIS BIR TOPLUM DIYEREK YASADIGIN ULKEYI HOR GORUP AILENI KATLEDENLERLE INSANLIK NAMINA OTURUP ANLAS? NE ICIYORSUN HERGUN SEN HER YORUMUN NE SOL MUHALEFET NEDE SAG, TAM BIR KRIPTOSUN! MERAK EDIYORUM KURTULUS SAVASINDA DEDEN NEREDEYDI! NOT : AZERI DEGIL AZERBAYCAN TURKU !!

yanıt3
yanıt0
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title