Haberler

Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer'den Kosova'ya Ziyaret

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Kosova’ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova’nın, tüm Avrupa için önemli bir konu olduğunu belirtti.

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova'nın, tüm Avrupa için önemli bir konu olduğunu belirtti.

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Kosova ziyareti çerçevesinde Priştine'de devlet töreni ile karşılandı.

Priştine'nin meclis karşısındaki meydanda düzenlenen karşılama töreninde iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga'nın eşliğinde şeref kıtasını gezdi.

Ardından da Avusturya ile Kosova cumhurbaşkanları bir araya geldi. Daha sonra Kosova Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde heyetler arası görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi, Kosova'daki son gelişmeler, Kosova ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkiler gibi konular ele alındı.

Görüşmenin ardından Avusturya ile Kosova cumhurbaşkanları kameralar karşısına çıktı. Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, güvenli ve doğal sınırları içerisinde Kosova'nın, Avrupa'nın en genç ülkesi olarak başarıyla ayakta durduğunu belirtti. Karşı karşıya kaldığı iç sorunlarını aşacağına inandıklarını kaydeden Fischer, tüm sorunların barışçıl şekilde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Kosova'da iktidar ile muhalefet arasındaki farklı görüşlerden kaynaklanan siyasi gerginliğe değinen Fischer, "Bu ve diğer sorunları Kosova parlamentosu çözmeli. Kosova kurumlarının bu sorunların üstesinden geleceğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Kosova ile Avrupa Birliği (AB) arasında İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın imzalanmasını tebrik eden Fischer, Kosova'ya vize muafiyeti uygulamasının yakın olduğunu belirtti.

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Kosova'nın, tüm Avrupa için önemli bir konu olduğunu belirtti.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga da basın toplantısında yaptığı açıklamada, Avusturya'ya, Kosova'ya tüm alanlarda verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ifade ederek, Avusturya'nın, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlattı. İki ülke arasındaki ilişkilerin, özgürlük, barış ve anlayış ilkelerine dayandığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Jahjaga, "Avusturya'nın en büyük 25 şirketi temsilcisinin Kosova'ya gelmesi bizi onore etti. Ekonomik ilişkilerimizin daha ileriye taşınmasını bekliyoruz" dedi. Jahjaga, genç bir ülke olarak Kosova'nın, bölgede tüm sorunların diyalog ile çözümlenmesi ilkesine bağlı kaldıklarını söyledi.

Fischer, 2 günlük Kosova ziyareti kapsamında, iki ülke arasındaki Ekonomik Forum'un çalışmalarına da katılacak. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Heinz Fischer Avusturya Priştine Kosova Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title