Haberler

Dünya Tekvando Federasyonu'ndan Suriyeli Sığınmacılara Spor Kıyafeti

Dünya Tekvando Federasyonu'ndan Suriyeli sığınmacılara spor kıyafeti Reşit ÇELEBİOĞLUKİLİS, (DHA) DÜNYA Tekvando Federasyonu Başkanı Başkanı Dr. Chungwon Choue ve beraberindeki heyet, Kilis'te ziyaret ettikleri konteyner kentte barınan ve bu sporu yapan Suriyeli sığınmacılara tekvando kıyafeti dağıttı.

Dünya Tekvando Federasyonu'ndan Suriyeli sığınmacılara spor kıyafeti

Reşit ÇELEBİOĞLUKİLİS, (DHA)

DÜNYA Tekvando Federasyonu Başkanı Başkanı Dr. Chungwon Choue ve beraberindeki heyet, Kilis'te ziyaret ettikleri konteyner kentte barınan ve bu sporu yapan Suriyeli sığınmacılara tekvando kıyafeti dağıttı.

Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chungwon Choue ile Avrupa Tekvando Birliği Başkanı Sakis Pragalos, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ve beraberindeki heyetle birlikte Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ı ziyaret etti. Heyet, burada Vali Tapsız ile görüştükten sonra Öncüpınar Konteyner Kenti'ni ziyaret etti. Heyet, burada barınan ve tekvando sporunu yapan Suriyeli sığınmacılara moral vermek amacıyla kıyafet dağıttı.

Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Chungwon Choue, sığınmacıların ülkelerinden ayrıl olsalar bile olimpiyatlarda yarışabileceğini belirterek, Konteyner kenti çok beğendim. Olimpiyat komisyonunun aldığı yeni bir karar var göçmen atletlerle ilgili. Göçmen olsalar da ülkelerinden ayrılsalar da olimpiyatlarda yarışa biliyorlar dedi.

Avrupa Tekvando Birliği Başkanı Sakis Pragalos ise, Suriyeli sporcuların yetişerek Avrupa Şampiyonası'na katılmaları dileğinde bulunarak, Türkiye Tekvando Federasyonu'nun daha önce başlatmış olduğu proje, Dünya Tekvando Federasyonu'nun geçen yıl hayata geçirdiği insanı yardım programıyla paralellik taşıyor. Dünya Tekvando Federasyonu, kurduğu İnsani Yardım Vakfı ile mülteci kamplarındaki çocuklara tekvando eğitimi verilmesi konusunda çalışmalar yapıyor. Dünya Tekvando Federasyonu, daha önce Ürdün ve Nepal'de gerçekleştirdiği projeyi Türkiye'deki Suriyeli mültecilerle genişletecek diye konuştu.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin de, Türkiye'deki Suriyeli mültecilere yönelik yapılacak organizasyonun genişletileceğini kaydederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Chungwon Choue Türkiye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title