Haberler

DTSO Personeli İleri Derece Kürtçe Eğitimi Tamamlandı

Güncelleme:

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından oda personellerine yönelik gerçekleştirilen ileri seviye Kürtçe eğitimi tamamlandı.

DTSO tarafından oda personellerine yönelik gerçekleştirilen ileri seviye Kürtçe eğitimi tamamlandı. KÜRDİ-DER Eğitmeni Mem Mukriyani tarafından verilen eğitim 3 ay sürdü.


Eğitim sonrasında başarılı olan personeller, DTSO yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende sertifikalarını aldılar. Sertifika töreninde konuşan Eğitimci Mem Mukriyani konuşmasında eğitime katılanların gösterdiği ilgi ve sağladıkları katılımın kendisini memnun ettiğini ve eğitimin, Diyarbakır'ın en önemli sivil toplum örgütü olan DTSO'da gerçekleştirilmiş olmasından da ayrıca memnuniyet duyduğunu dile getirdi.


KÜRDİ-DER Genel Sekreteri İbrahim Halil Taş konuşmasında, Anadilde eğitimin önemine vurgu yaparak, herkesin anadiline sahip çıkması gerektiğini, diğer kurumların da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini vurguladı. Taş, anadilde eğitim için sergilediği tutum ve çalışmalardan dolayı odamız yönetimine teşekkürlerini iletti.

DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan, KÜRDİ-DER tarafından verilen eğitimden dolayı mutlu olduklarını belirterek, bu tür eğitimlerin yaygınlaştırılması konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Sertifika töreninde eğitimde birinci olan Oda Genel Sekreter Yardımcısı Kamuran Toktanış'a sertifikasını veren Eğitmen Mem Mukriyani ayrıca yazar Mehmet Emin Bozaslan'ın bir kitabını da kendisine hediye etti. Törene Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mesut Altı, Yönetim Kurulu Sayman Üye Kahraman Papatya ve Yönetim Kurulu üyeleri, Aziz Odabaşı, Mehmet Tekin, Şeyhmus Mete, Ercan Tayınlamak, Mesut Çelik ve Hüsnü Pervane katıldı.

DTSO Genel Sekreteri Ferdani Gökdere, Genel Sekreter Yardımcıları Meryem Özdemir Aydın, Kamuran Toktanış, Akreditasyon Sorumlusu Murat Demir, Ticaret Sicil Personelleri, Berrin Aydın ve Revşan Budak, Sanayi Birimi Personeli Uğur Tosunlu ve E-imza çalışanı Abdurrahman Temel eğitim sonrası sertifikalarını yönetim kurulu üyelerinden aldılar.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Metin Aslan Diyarbakır Aydın Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title