Haberler

Dtso'dan 22 Milyon TL'lik Proje Daha

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, başvurusu yapılan ve inceleme aşamasında olan 3 projelerinin bulunduğunu ve bu projelerin toplam değerinin 22 milyon TL olduğunu söyledi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, başvurusu yapılan ve inceleme aşamasında olan 3 projelerinin bulunduğunu ve bu projelerin toplam değerinin 22 milyon TL olduğunu söyledi.

DTSO Başkanı Ahmet Sayar, göreve geldikleri günden bu güne en çok proje üreten yönetim olmayı amaçladıklarını belirterek, oda olarak tüm çalışma planlarımızı bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini belirtti. Sayar, Diyarbakır iş hayatına ve DTSO üyelerine dönük hayata geçirilecek projelerle ilgili olarak, tamamlanan projelerimizin yanında, devam eden ve ön çalışmaları tamamlanarak finansal kaynak arayışlarının devam ettiği projelerin olduğunu anlatarak, başvurusu yapılan ve inceleme aşamasında olan 3 projenin toplam değerinin 22 milyon TL olduğunu söyledi.

Diyarbakır Girişimcilik ve Sektör Geliştirme Merkezi

DTSO'nun TCDD ile imzaladığı protokol kapsamında Yenişehir ilçesi, İstasyon Mahallesi'nde 3 bin metrekarelik alanın tapusu alınarak "Diyarbakır Girişimcilik ve Sektör Geliştirme Merkezi" için projelendirme çalışmalarının yapıldığını kaydeden Sayar, "Bu alanda yapılacak DTSO yeni hizmet binasında KOSGEB, KGF, TSE gibi kurumlarında yer alması sağlanarak, üyelerimiz için gerçek anlamda bir 'hizmet alma noktası' oluşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca, girişimcilik ve sektör geliştirme merkezleri kurularak özellikle yenilikçi iş fikirleri olan girişimcilerin eğitim, danışmanlık, mentörlük ve teknik destek almaları sağlanacaktır. Bu merkezlerde sektörlerin gerek kendi içinde gerekse de bir birleriye bir araya gelerek, teknik, idari ve finansal problemlerine çözüm üreterek, kolektif gelişimlerine yardımcı olacak çalışmaların yapılması sağlanacaktır. Merkezin inşaatı ve girişimcilik merkezinin kurulması için hazırlanan proje, Karacadağ Kalkınma Ajansı güdümlü proje desteğine sunulmuştur. Ön onayı alan projemiz değerlendirme aşamasında olup, toplam bütçesi 9 milyon TL'dir. DTSO yeni hizmet binasında kurulacak olan merkez bünyesinde işletmelerin tasarım, modelleme, verimlilik, ihracat, işbirlikleri gibi farklı alanlarda desteklenmesi, eğitilmesi, teknik destek verilmesi, tecrübe aktarımının yapılacağı danışmanlık hizmetinin verilmesi gibi çalışmalar ile sektörel işbirliklerinin ve rekabet edebilirliklerinin geliştirilmesi öngörülmektedir" dedi.

"Diyarbakır'da 'Evleniyoruz Fuarı' düzenlemeyi planlıyoruz"

DTSO'nun, IPA Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında hazırladığı, Sektör Geliştirme Merkezinin 3 yıllık çalışmaları ve ortak atölye kuruluşunu içeren projenin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulduğuna dikkat çeken Sayar, şunları kaydetti:

"Toplam değeri 2 milyon 693 bin 340,45 Euro olan proje kapsamında, merkez bünyesinde işletmelerin bilgi hizmetleri konusunda desteklenmesi için ortak atölye kurulması, sektör değer zinciri analizlerinin yapılması, ihracat yapan işletmelerin desteklenmesi ve sektörel işbirliklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Odamız tarafından 2015-2016 döneminde Cazibe Merkezleri Programı kapsamında fuar alanı altyapısının iyileştirilmesi ile ilgili 3 milyon TL bakanlık katkısı, 500 bin TL Oda katkısı ile yürütülen proje çalışması tamamlanmış, bu kapsamında fuar alanında ek yarı kapalı alan, kapalı alan zemin iyileştirme, çevre düzenleme ve otopark gibi çalışmalar tamamlanmıştır. Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezleri Destek Programı 2017-2018 yılı için hazırladığımız ve başvurusunu yaptığımız proje ile de fuar alanının ısıtma soğutma, aydınlatma, kent içinde tanıtım, dış cephe kaplama, çevre duvarı gibi eksikliklerinin tamamlanması öngörülmektedir. Toplam bütçesi 3 milyon 500 bin TL olan projenin 3 milyon TL'si Karacadağ Kalkınma Ajansı aracılığıyla Kalkınma Bakanlığından TL talep edilmiş, kalan tutarın odamız tarafından karşılanması öngörülmüştür. 2017 yılı Nisan ayında ilimizde 'Tarım ve Hayvancılık Fuarı' düzenlenmiştir. İlimizde 12-15 Ekim tarihlerinde 'Evleniyoruz Fuarı' düzenlenmesi planlanmaktadır. 2018 yılı içinde 5 fuar düzenlenmesi için çalışmalar yapılmakta olup, fuar alanının bu organizasyonlar için kapasitesinin geliştirilmesi ve mevcut sorunlarının giderilmesi içi çalışılmaktadır." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ahmet Sayar Diyarbakır Karacadağ Yenişehir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title