Haberler

Dolar Tek Parti İktidarına Tepki Verdi, 2.86'ya Geriledi

Güncelleme:

Dolar/TL AK Parti'nin tek başına iktidarına işaret eden ilk seçim sonuçlarının ardından uluslararası piyasalardaki ilk işlemlerde 2.7500/2.8700 oldu.

Cuma günü son işlemde 2.9095 seviyesinde olan dolar/TL, şu anda 2.8500/2.8600 seviyesinden işlem görüyor. Dolar/TL'nin uluslararası piyasalarda öncül göstergesi olarak kabul edilebilecek ICAP kotasyonlarına göre de dolar/TL'de, 2,85 seviyelerinde görülüyor.

Analistler seçim sonuçlarını hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi ve yakın dönemde dolar/TL beklentilerini dile getirdi.

"EN İYİ SENARYODA DOLAR..."

Fed'in eski ekonomisti Erkin Şahinöz, "HDP'nin barajı geçip geçmemesi çok önemliydi. AK Parti şu anda rahat bir iktidar ama anayasal değişimi gerçekleştirecek çoğunluğa ulaşamadı. Ne referandum ne de süper çoğunluk yoluyla oldu. Dolar/TL'de bir takım gevşeme olacak. Şu anda 157 milyar bankacılık sisteminde döviz mevduatı var. Bunların bir kısmı bireylere bir kısmı kurumlara, kurumlardan satış gelme ihtimali düşük, ihtiyaçları var. Bireyseller kur çok düşer diye, satış yapabilir. Dolar/TL'de, 2,82-2,80 bandına kadar gevşeme olabilir. Euro/TL 3,3,05. Yakın vadede, yani iki aylık vadede yıl sonuna kadar en iyimser senaryoda 2,70-75 bandı söz konusu olabilir" dedi.

"SINIRLI BİR İYİMSERLİK BEKLİYORUM"

Ekonomist Arda Tunca, "Yarın sabah tek parti iktidarı olmasından dolayı, siyasi gücün tek bir partinin olmasından dolayı, kısa vadeli fon çıkışları olmayacak ama dolarda bir rahatlama olacak. Seçimin sonucunda ama tek parti ama koalisyon ne çıkarsa çıksın, bir rahatlama bekleniyordu. Ama çok olumlu olmayacak, Türkiye'nin geldiği noktada tek partinin de sorunları çözmek için yeterli olmayacak. Sınırlı bir iyimserlik olacak. Yeni kabineyle ilgili de kafalarda soru işaretleri var, büyümede nasıl bir yol izleyecekler. Bu güç ile Merkez Bankası'nın politikalarına ne kadar müdahele olacak. Sınırlı bir iyimserlik olmasının nedeni de bu. Kısa vadede bir toparlanma olacaktır. Ancak küresel ortam iyimserliğe sınır koyacak. ABD Merkez Bankası devreye girecek. 2,85'e kadar ilk etapta bir gevşeme bekleniyor. Fed'in Aralık ayında bir faiz adımı atacağından endişe ediliyor. Bu da kurdaki düşüşü engelleyecektir. Tamam tek başına iktidar ama çözüm süreci, başkanlık süreci bunlar ne olacak? 7 Haziran'dan bu yana bunları konuşmadık. Unutmayalım ki bu tartışmalar AK Parti'yi zayıflatmıştı. Şimdi, bütün bunların ekonomi üzerinde de etkisi var" diye konuştu.

KESİN OLMAYAN SONUÇLAR ŞÖYLE

TRT Haber televizyonunun yayınladığı bilgiye göre Türkiye genelinde oyların yüzde 96.5'i sayıldı; kesin olmayan sonuçlara göre AKP yüzde 49.4 oy ile 316, CHP yüzde 25.4 ile 134, MHP yüzde 12 ile 41, HDP yüzde 10.5 ile 59 sandalye kazandı. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Merkez Bankası Ak Parti Türkiye Fed Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

insan:

hani bilal erdogan kaciyordu hani sandiga gomuyordunuz hahahaaa :)

11
1
yanıtYanıtla
...:

doların bile ödü koptu ak partiden geri adım attı

1
1
yanıtYanıtla
RamboDortmund:

Simdi avucunuzu yalayin durun Dovizciler simdi nereyi yikip yakacaksiniz birazda helal Para kazanmaya calisin Euro , Dolar dibe vuracak simdiden 10 kurus kayip etti Tl ye karsi Akp bu Savasi kazanmistir

1
1
yanıtYanıtla
Selahaddin Mobil-IOS:

AKP doları 2.500 indirir şimdi. Devlet Bahçeli'de kına yaksın artık. 4. parti oldular.

1
0
yanıtYanıtla
NEYİN KAFASINI YAŞIYONUZ:

YARMA dolar ülkemizde ne zaman 1. 1 lira oldu tarihini birde kaynağını yayınlarsan çok merak ettim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title