Haberler

Doğal sabun nedir? Doğal sabun türleri nelerdir? Sabun nasıl yapılır? Doğal bıttım sabunu

Güncelleme:

Sabun en temel temizlik maddelerinden birisidir. Birçok sabun çeşidi bulunmaktadır. Peki doğal sabun türleri nelerdir? Sabun tarihi nedir? Doğal sabun nasıl seçilir? Sabun nasıl yapılır? Doğan bıttım sabunu ve Osmanlı'da sabun hakkındaki bilgiler haberimizde...

Son yıllarda faydaları bilinmeye başlanan doğal sabun % 100 saf ve katkısızdır. İçerisindeki vitaminler sayesinde güzellik ritüellerinden, yaralara kadar birçok faydası vardır. Doğal Sabun, ucuz fiyatıyla kişilerin ekonomisine katkı sağlar, aynı zamanda cilt ve saç sağlığına olan yararlarıyla da bilinmektedir.

SABUN NEDİR?

Sabun, uzun zincirli organik yağ asitlerinin Na veya K tuzlarıdır. Sabunun temizleyici etkisi, bileşiğinde bulunan hidrofobik kısmın yağ ve kir parçacıklarını sarabilme yeteneğinden doğmaktadır.

SABUN TARİHİ NEDİR?

M.Ö. 600'de bulunan ve kullanımı ortaçağda genişleyen sabun, Sümerlerin bizlere armağandır. SABUN" Tiber Nehrinde adını bulur. Osmanlı zamanında sabunu, 11. yüzyıla kadar kullanmayıp yerine suda soda, üt kökü, kaşık otu kullanırlardı. Sabun faydaları ile birlikte üretim aşamasına geçti. Sabun yapımında kullanılan alkali, yüzyıllar boyunca yosun da içinde olmak üzere belirli bitkilerin küllerinden üretildi. Amaç ilk başta insan sağlığı ve hijyendi. Fakat zamanla birlikte kozmetik sektörüne, bakım ürünlerine dahil oldu.

DOĞAL SABUN TÜRLERİ NELERDİR?

Hatay Defne Sabunu

Defne sabunu, defne ağacının meyvesinden elde edilen, mikrop öldürücü, cilt kuruluğunu yok eden bir yağdır. Hatay defne sabunu asırlardır kullanılır.

Eşek Sütü Sabunu

Çoğunlukla cilt bakımı için kullanılır. Kozmetik sektörünün içine giren eşek süt sabunu, cildinize nem ve hücre yenileme özelliği ile ışıltı katar. Eşek sütü sabunu, yüzde 50 saf zeytinyağı, yüzde 33 eşek sütü, yüzde 17 meşe külünden ve sodyum suyundan oluşuyor.

Doğal sabun nedir? Doğal sabun türleri nelerdir?

Zeytinyağı Sabunu

Parabeni parfüm ve herhangi bir kimyasal madde içermeyen zeytinyağı sabunu, Zeytinyağı sabunu ayrıca ciltte meydana gelen tahrişleri giderir. Ph dengesi en iyi ayarlanan yağ zeytinyağı olduğu için, bütün cilt tiplerinin kullanması uygundur.

Çörek Otu Sabunu

Çörek otu sabunu özellikle cilt problemlerinde sıklıkla tercih edilir.Cildi derinlemesine temizler, kuru ciltlere nem verir, oluşmuş sivilceleri yok eder. Aynı zamanda ayak mantarına ve ayak kokusuna iyi gelir. Saç dökülmelerine, saçın yağlanmasının yavaşlamasına yardım eder. Egzamaya karşı da oldukça etkilidir.

Doğal sabun nedir? Doğal sabun türleri nelerdir?

Kekik Sabunu

Kekik bitkisi, güneşli alanlarda yetişmektedir. Hammaddesi yağ ve koktistir. Doğal olması sebebiyle saçta oluşan kepeğe iyi gelir. Akne ve mantara karşı etkilidir. Gözenek problemi yaşayanlar için etkili sabun, siyah nokta gibi problemlere karşı faydalıdır. Kekik sabunu mantar rahatsızlıklarına iyi gelir.

Lavanta Sabunu

Akdeniz çevresinde yetiştirilen lavanta,sağlık ve temizlik açısından ciddi faydaları vardır. Yağlı ve hassas ciltler için kullanılması önerilir. Lavanta sabunun içerisinde Zeytinyağı, Hindistan Cevizi yağı, Shea yağı, Kakao yağı, Hint yağı vardır. Ciltte çok bekletmeden yıkamak gerekmektedir.

Doğal sabun nedir? Doğal sabun türleri nelerdir?

DOĞAL SABUN NASIL SEÇİLİR?

Her doğal denilen sabunu alıp kullanmamalıyız. Güvendiğiniz makalardan doğru ürünleri seçmeli, memnun olup olmadığınızı dile getirmelisiniz. % 100 doğal, saf doğal sabunlar tercih edilmeli. Üretim aşamasında herhangi bir kimyasal madde eklenmemelidir.

BITTIM SABUNU NEDİR?

Bıttım sabunu, yabani fıstık (bıttım) yağı ve Menengiç yağından yapılan bir sabun çeşididir. Bu sabun, Egzama ve Mantar gibi cilt hastalıklarını iyileştiriyor.

Bıttım sabununun kepeği, deri dökülmelerini ve saç dökülmelerini önleyici faktöre sahip olduğu söylenilmektedir. Bıttım sabunu, bölgede 'Botan sabunu' olarak bilinmektedir. Saçları besliyor ve yumuşak hale getiriyor. Saç dökülmesini önlüyor ve beyaz saçlara doğal güç vererek, siyahlaşmasına neden olmaktadır. Bıttım sabununun asıl yöresi, Mardin Botan bölgesidir. Bu bölge, Mardin'den Şırnak'ın Cizre ilçesine kadar yayılmaktadır. Siirt adı ile özdeşleşmiştir.Tamamıyla doğal ürünlerden üretildiği için yan etkisi bulunmamaktadır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Zeytinyağı Osmanlı Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

ACEMİR:

GÜL KOKULU SABUNA BAYILIYORUM. .

0
0
yanıtYanıtla
AYŞE HAN:

Sabunun çıkarmadığı gir yok gerçekten harika bir buluş.

0
0
yanıtYanıtla
DOĞAL:

Sabun her türlü kiri çıkarıyor. Sıvı sabundan ziyade buradaki gibi katı sabunlar tercih edilmeli. Hem daha sağlıklı hem daha ekonomik.

0
0
yanıtYanıtla
SERKAN:

Arnas marketten sabun sipariş ettim gerçekten çok beğendim emeği geçenlere teşekkürler

0
0
yanıtYanıtla
SABUNCU BABA:

Lavanta sabunu çok güzel kokuyor ben hep bundan alırım.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title