Haberler

Diyarbakır Havalimanı'nda Pist Işıkları Sönünce Uçaklar Tehlike Atlattı!

Güncelleme:

Diyarbakır Havalimanı'nda henüz bilinmeyen bir nedenle pist ışıkları söndü. 30 dakika havada kalan iki uçak, büyük tehlike atlattı. Havalimanı uçuşlara kapatıldı.

Diyarbakır Havalimanı'nda karanlıkta uçakların inmesini sağlayan pist ışıkları henüz bilinmeyen bir neden dolayı aniden söndü.

İNİŞ YAPAMAYAN İKİ UÇAK ELAZIĞ'A YÖNLENDİRİLDİ

Pist karanlık olduğu için Sunekspres'in Antalya-Diyarbakır seferini yapan ve Pegasus'un Diyarbakır- İstanbul seferini yapan uçak iniş yapamadı. Yaklaşık olarak 30 dakika havada kalan iki uçak büyük tehlike atlatırken, iniş için Elazığ Havaalanı'na yönlendirildi.

KALKIŞ İÇİN HAZIRLANAN UÇAK PİSTİN ORTASINDA KALDI

Anadolu Jet'in İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapan uçak ise kalkışa hazırlandığı sırada pistin ışıkları sönmesiyle pistin ortasında kaldı. Yolcular halen uçakta bekletiliyor.

14 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Antalya, Ankara ve İstanbul seferini yapan 14 uçağın seferi iptal edildi. Diyarbakır 8. Anajet Üssü'nün kontrolünde olan pistin ışıklarının yanması için çalışmalar devam ediyor.

SAAT 09.00'A KADAR KAPALI OLACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Havalimanı'nın aydınlatma sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle uçuşa kapatılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Havalimanının yarın saat 09.00'a kadar kapalı olacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Diyarbakır Havalimanı ana pistinin, pist kenar-pist eşik ve pist sonu ışıklarında elektrik kablo arızası meydana gelmiştir. Elektrik arızasını giderme çalışmaları kapsamında havalimanının ana pisti, bugün saat 20.30 ile yarın sabah saat 09.00 arasında kullanılamayacaktır. Bu süre zarfında havalimanında planlanan 14 sefer iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Havalimanı İstanbul Antalya Elazığ 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title