Haberler

Vakaların arttığı Diyarbakır'da tedbirler hiçe sayıldı! Geç saatlere kadar düğün yapıldı, sosyal mesafeye uyulmadı

Güncelleme:

Koronavirüs vakalarında artışın yaşandığı ilk 5 il arasında yer alan Diyarbakır'da, valiliğin aldığı tedbirler hiçe sayıldı. Vatandaşlar, geç saatlere kadar düğün yapıp, düğün konvoyu gerçekleştirdi. Ayrıca düğünlerde maske ve sosyal mesafe kurallarına da uyulmadı.

Koronavirüs vakalarının artış gösterdiği Diyarbakır'da, valiliğin aldığı son tedbirlere rağmen vatandaşlar, geç saatlere kadar düğün yapıp, düğün konvoyu gerçekleştirdi. Konvoyda vatandaşların maskesiz olduğu gözlemlenirken, konvoy sonrası halay çekildi.

DÜĞÜN KONVOYUNDA "PES" DEDİRTEN GÖRÜNTÜLER KAYDEDİLDİ

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler sonrasında 1 Haziran'da normalleşme adımları atılmaya başlanmıştı. Bu kapsamda 1 Temmuz'da ise yayınlanan genelgeyle düğün salonları kapılarını açmıştı. Yetkililerin salgınla mücadele kapsamında vaka sayılarının artış gösterdiği kentlerin başında gelen Diyarbakır'da maske takılma zorunluluğu, sosyal mesafe kuralına uyulması ve düğün saatlerine kısıtlama getirildiği belirtilmesine rağmen düğün konvoyu yapılıp 'pes' dedirten görüntüler kaydedildi. Her gün yüzlerce koronavirüs vakasının olmasına rağmen kalabalık şekilde düğünler yapılıp, düğün konvoyu gerçekleştirildi. Konvoylarda bir çoğunun maske takmadığı görülürken, konvoy sonrasında mesafe ve maske zorunluluğunu hiçe sayılmasıyla halay çekildiği görüntülere yansıdı.

DÜĞÜN SAATLERİNE KISITLAMA GETİRİLMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde vaka sayılarının kontrolsüz bir şekilde artış gösterdiği Diyarbakır'da, İl Hıfzıssıha Kurulunun koronavirüs ile ilgili olarak almış olduğu yeni kararları açıklayan Vali Münir Karaloğlu, "Virüsün en çok yayıldığı alanlar düğünler ve kafeler. Bugünkü toplantıda özellikle düğünlerde ilgili kararlar alındı, akşam düğünleri 19.30'da başlayacak, 22.30'da sona erecek. Gündüz düğünü ve etkinlikler ise 12.00'da başlayıp 15.00'da sona erecek şekilde kısıtlama kararı aldık. Düğünlerde halay ve dans bundan böyle yasak. Sadece gelin ve damat dans edebilir şekilde karar aldık. Bugünden itibaren düğünlerde gelin ve damat dışında diğer katılımcıların halay veya dans etmesi kısıtlanmıştır. Ayrıca düğünlerle ilgili olarak almış olduğumuz yeni kararda düğünlerde konvoy olayı bir müddet yasaklandı. Bundan böyle bulaşma riski olan düğün ve benzeri etkinliklerde araçlarla konvoy yapılması kısıtlanmıştır" şeklinde alınan kararları açıklamıştı.

Vakaların arttığı Diyarbakır'da tedbirler hiçe sayıldı! Vatandaşlar, geç saatlere kadar düğün yaptı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Diyarbakır Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

Şaşırmadık:

çöplük. . .

3
2
yanıtYanıtla
Berzah_:

Coronaya yakalanınca da bağırır çağırır ortalığı birbirine katarlar hani devlet hani doktor diye

3
1
yanıtYanıtla
El amedi:

Nasıl bir faşist zihniyet le yorum yapılıyor

2
2
yanıtYanıtla
şirin baba:

bırakın virüs kapsınlar ve hepsi Ölsünler hiçbirine acımayın Gerçekten acımayın bu Maholara acımayın boş verin zaten Alayı oksijen israfı kurallara uymayan ne kadar müptezel varsa virüs kapsın ölsün Hiç değilse İçimizdeki beyinsizler den kurtulmuş oluruz

4
0
yanıtYanıtla
bunları:

fişleyin ve tedavi için ypg ye gönderin onlar baksın. benim vergimle hizmet götürülmesin bu pisliklere.

2
1
yanıtYanıtla
Tenten:

Terörist kentimiz. Giriş çıkışları kapatıp istedikleri kadar düğün yapıp halay çekmeleri sağlanmalı.

2
0
yanıtYanıtla
Hasan huseyin:

BIRAKIN TEDAVI ETMEYIN BUNLARI.....VETERINERLERE YONLENDIRIN.....

1
0
yanıtYanıtla
Ankara kazan:

Bunlar iflah olmaz... Bunlar düzelmez... Bunlardan asla ve asla bi yol olmaz...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title