Haberler

"Hafızlar Nasıl Kur'an'ı Muhafaza Ediyorsa Kur'an da Hafızları Muhafaza Ediyor"

Güncelleme:

Serdivan Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık İcazet Programı'na konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Hafızlar nasıl Kur'an'ı muhafaza ediyorsa Kur'an da hafızları muhafaza ediyor" dediDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.

Serdivan Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık İcazet Programı'na konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Hafızlar nasıl Kur'an'ı muhafaza ediyorsa Kur'an da hafızları muhafaza ediyor" dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya'da hafızlık İcazet törenine katıldı.

Serdivan Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık İcazet Programı'na konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir. " hadisi şerifini aktararak, "Hafızlarımız Allah'ın övgüsünü kazanmış olanlardır. Hafızlar Kur'an'ı muhafaza eden insan anlamına gelir. Kur'an'ın iki türlü muhafazası vardır; biri yazı diğeri de ezber. İlk ezberleyen Cebrail Aleyhisselam'dır. İlk hafızlar Ashab-ı Kiram'dır. Onlar sayesinde Kur'an muhafaza edilmiş. Hafızlar nasıl Kur'an'ı muhafaza ediyorsa Kur'an da hafızları muhafaza ediyor. Allah hafızlarımızın sayısını artırsın. " ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Erbaş ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, törende hafızlığını tamamlayan öğrencilere hediyelerini takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, okul idarecileri ve aileler de katıldı.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Diyanet İşleri Başkanlığı Serdivan Sakarya Haberler

title