Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)HDP'Lİ ÖNLÜ İLE ASTSUBAY ARASINDA FETÖ'CÜ- TERÖRİST TARTIŞMASI HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'e ait olan ve eşi Hayriye Önlü'nün kullandığı otomobilin Tunceli kent girişindeki kontrol noktasında aranmak istenmesi olaya neden oldu.

1)HDP'Lİ ÖNLÜ İLE ASTSUBAY ARASINDA FETÖ'CÜ- TERÖRİST TARTIŞMASI

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'e ait olan ve eşi Hayriye Önlü'nün kullandığı otomobilin Tunceli kent girişindeki kontrol noktasında aranmak istenmesi olaya neden oldu. Eşinin telefon etmesiyle kontrol noktasına giden Alican Önlü, görevli astsubay ile arasında geçen sert tartışmanın görüntülerini kendi soyal  ile görevli astsubay arasındaki sert tartışmanın görüntüsü kendi twitter hesabından paylaştı.

Milletvekili Önlü'nün eşi Hayriye Önlü, dün saat 18.00 sıralarında kontrol noktasında durduruldu. Otomobilin bagajını açması istenen Hayriye Önlü, otomobilin TBMM tarafından milletvekili aracı olarak tescil edildiğini söyleyerek aratmak istemedi. Görevli jandarmalar arayacaklarını söyleyince Hayriye Önlü, telefon ederek eşini çağırdı. Hemen kontrol noktasına gelen ve jandarmalarla tartışan HDP Milletvekili Ali Önlü, kendisine 'terörist' suçlaması yapıldığını ileri sürerek, görevli astsubaya "Sen FETÖ'cüsün" dedi. Ayrıca hem 'itme' hem 'parmak sallama' görüntülerin olduğu HDP Milletvekili Alican Önlü ile görevli jandarma astsubay arasında geçen diyalog şöyle:

Alican Önlü: Nedir? Teröristtir, yasaya dayanmıyorsa teröristtir. Yok ya, sen milletvekiline terörist diyorsun.

Astsubay:  Milletvekili şu an bizim işimizi yapmayı engelliyor.

Alican Önlü: Yok ya, sen milletvekiline terörist diyorsun.

Astsubay: Şu anda arkadaşları engelliyorsun. Ben diyorum ki bak, lafı saptırıyorsunuz, biz bunu haberlerde görüyoruz. HDP'li vekiller hakkında iddianameler var. Biz bunu haberlerde görüyoruz.

Alican Önlü: Senin bunu söylemeye hakkın yok. Sen yargı mısın? Senin komutanın FETÖ'cü, sen FETÖ'cüsün o zaman, sen FETÖ'cüsün, kesinlikle sen FETÖ'sün.

-Astsubay: Doğrudur, evet. Bu konuda bir şikayetin varsa git yap. Niye burada görevliyim o zaman?

Alican Önlü: Kesinlikle sen FETÖ'cüsün. Bakın bu huzuru bozan FETÖ'cüdür. Senin komutanın yakalandı FETÖ'cü diye, daha ne o zaman, yargıdadır. O zaman sen de FETÖ'cüsün.

Astsubay: Bizim işimizi engellemeyin.

Alican Önlü: Bak burada benim yolumu kesti, FETÖ'cü diye tutuklandı 20 gün önce.

Astsubay: Sıkışınca FETÖ'cü diyorsunuz.

Alican Önlü: Sen diyorsun. Sen FETÖ'cüsün gerçekten. Yasalara uymayan kimdir, FETÖ'cüdür, yasalara uymuyorsun.

Astsubay: Çekiyorsun değil mi, Ben sizi şikayet edeceğim.

Başka bir görevli: Şu anda suç işliyorsunuz.

Alican Önlü: Çek, çek, ben de çekiyorum. Zaten suç duyurusunda bulunuyorum.

Astsubay Bulun, bulun.

Alican Önlü: Bulundum. Bir milletvekiline terörist demek, ne demek ya?

Astsubay : (Yanında direkteki Türk bayrağını göstererek): Ben bu bayrak için ölürüm ölürüm, senin için ölmem, bayrak için ölürüm.

Alican Önlü: ya bu bayrak senin değil.

Astsubay; (Parmağını sallayarak) Bu bayrak bizim.

Alican Önlü: Elini indir, elini indir (Sesini yükseltip, jandarma görevlisini iterek) Elini indir, yav elini indir.

Astsubay:  Sen kimsin elimi indireyim. Görevimi yapmamı engelliyorsun. Çeksene sen, çekil sen.

Alican Önlü: İnsanca konuş, çekmiyorum al, ceza yaz.

-Astsubay; Al git (aracını kast ederek)

Alican Önlü: Ne yapacaksın? Bu araca ceza da yazamıyorsun. Milletvekili aracı diye bakın, farkı nedir, ayrıcalığı ne? Yasa yasa.

Astsubay; Ben kabul etmiyorum kardeşim, senin vekil olduğunu kabul etmiyorum, etmiyorum.

Alican Önlü: Sen kimsin la, sen yasa değilsin. Sen yasaların üzerinde değilsin.

İKİNCİ VİDEODAKİ DİYALOGLAR

Paylaşılan ikinci videoda ise şu diyaloglar geçti:

Jandarma görevlisi: Uymayanı uyduracağız, uymayanı uyduracağız, ben yasaları uyguluyorum.

-Polis memuru: Kamerayı kapatın, kamerayı kapatın, kamerayı kapatacaksın.

(Buradaki diyaloglar anlaşılmıyor)

Alican Önlü: Karışmayın siz geçin, o zaman çeker gidersiniz, sizinkiler sabahtan beri çekim yapıyor.

Astsubay: Başçavuşum ben, yasalara uymayanı uyduracağım.

Alican Önlü: Anayasaya bak, çete misin, (yanındaki görevliye dönerek) bak dinle dinle uymayanı uyduracağım diyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Yaşanan tartışmadan görüntüler

Haber: TUNCELİ, -

=======================================================

2)MEZUNİYET TÖRENİNDE PANKARTLA EVLİLİK TEKLİFİ

TUNCELİ'deki Munzur Munzur Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Fakültesinde'ni bitiren Diyarbakırlı Sıdık Tüt, mezuniyet töreninde kız arkadaşı Kadriye Kara'ya üzerinde, "Bizim çocuklar sana yenge demek istiyor, Benimle evlenir misin?" yazılı pankart ile evlilik teklifi yaptı. Annesi Perihan Kara ile sürpriz karşısında şaşıran Kadriye Kara, teklifi kabul edince söz yüzüklerini taktılar. Tüt'ün evlilik teklifi yöntemi ile ilgili fotoğraflar sosyal medyada ilgi çekti.

Munzur Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Fakültesinde eğitim gören Sadık Tüt, Cuma günü düzenlenen mezuniyet töreni ile diplomasını alarak okuldan mezun oldu. Tüt'ün diploma aldığı töreni Diyarbakır'dan tanıdığı ve Muş Alsaplan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nden mezun olan kız arkadaşı Kadriye Kara da annesi Perihen Kara ile birlikte izledi. Sıdık Tüt, burada üzerinde, 'Bizim çocuklar sana yenge demek istiyor, Benimle evlenir misin?' yazılı pankart ile Kadriye Kara'ya evlilik teklifi yaptı. İlginç teklif karşısında şaşıran Kadriye Kara, Tüt'ün evlilik teklifini kabul etti ve çift söz yüzükleri taktı. Sııdık ve Kadriye'nin evlilik teklifi ve şekli ile ilgili çekilen fotoğraflar sosyal medyada yankı uyandırdı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Ferit DEMİR/TUNCELİ, -

========================================================

3)50 YILDIR ELEKTRİKSİZ YAŞAYAN HESNA NİNE: KARANLIKTAN KURTARIN BENİ, IŞIK İSTİYORUME

ESKİŞEHİR'in daha önce merkeze bağlı köyü olan Kıravdan Mahallesi'nde 68 yaşındaki oğlu Durmuş Usu ile birlikte hayvancılıkla uğraşan 91 yaşındaki Hesna Usu, 50 yıldır elektriksiz olduklarını söyledi. Hesna nine "Karanlıktan kurtarın beni, ışık istiyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Kıravdan Mahallesi sınırları içerisinde kalan ancak 75'inci Yıl Mahallesi'ne de yaklaşık 500 metre uzakta bulunan kendilerine ait çiftlikte yaşayan Hesna Usu, 50 yıldır elektriksiz olduklarını belirtti.  Çiftlikte hayvanların kaldığı ahır ile Hesna nine ile oğlu Durmuş'un kaldığı iki ayrı ev bulunuyor. Hesna nine, bir oda bir mutfağın bulunduğu küçük olan evde yaşamını sürdürüyor.

'KANDİL VE ŞİNANAY YAKTIM'

Evlerinin 1967 yılında yapıldığını, o günden buyana hiç elektriklerinin olmadığını anlatan Hesna nine eşinin 1976 yılında vefat ettiğini söyledi. Elektrik olmadığı için evinde buzdolabı ve televizyonunun da bulunmadığını, sadece pille çalışan radyo dinlediğini belirten 4 çocuk annesi Hesna Nine şöyle konuştu:

"50 sene oldu ben buraya geleli. Işığım yok. Kandil yaktım, kandilden sonra şinanay yaktım. Yediğim yağdan koydum, kandil yaktım. Mazota çevirdim şinanay yaktım. Gaz gelince, büyük lamba aldım. Onu da yaktım. Şimdi ise tüp yakıyorum. Onu da yakıyorum yakamıyorum. Bir gün yanacağım. Buzdolabım yok, televizyonum yok. Hiçbir şeyim yok. Bir kuru canım var. Hayvanlarıma bakamıyorum. Gidiyorum gelemiyorum. Gidiyorum düşüyorum. Geliyorum düşüyorum."

'10 MİLYAR PARA'

Akşamları korktuğunu ifade eden Hesna nine, "Ben ışık istiyorum. Bu dünya bana karanlık olmasın. Belki öteki dünyada yoktur ışığım, ama bu dünyada bari ışık alayım. Hastayım, kalp var, tansiyon var.  Böbrek hastalığım var. Beyim 37 sene oldu öleli. 43 yaşımda kaldım burada. Bakan yok, gelen yok, giden yok. Benim halim nasıl olacak?" dedi.

Evlerine elektrik getirilmesi için 7-8 sene önce elektrik işletmesine gittiğini söyleyen Hesna Usu, "Gittim baş adama. Vermedi bana ışık. Ayağını oynatıp 'sana ışık yok' dedi. Eğer kendim kazarsam çukuru,10 direk verecekler, 10 milyar para dedi. Jandarmalar da uğraştı, albaylar da uğraştı. Bana ışık vermediler" diye konuştu.

GÖZYAŞI DÖKTÜ

Akşamları korktuğunu, dışarıya çıkamadığını belirten Hesna Usu, ısınmak için de sobada tezek yaktığını söyledi. Hesna nine, "Karanlıktan kurtarın beni.  İyice bıktım" diyerek gözyaşı döktü.

Durmuş Usu da annesine "Ana ağlama dik dur, dik. Şimdiye kadar ihtiyacın var mıydı?" deyince Hesna nine de "Yaşlandık artık. Kol tutmaz, el tutmaz" dedi.

Durmuş Usu "7-8 yıl önce elektirik kurumuna gitmiştik. 'Trafo kurulur, tel çekilir' denilerek bir sürü masraf çıktı. Onlara da zaten bizim gücümüz yetmiyor. Öylelikle kaldı" diye konuştu.

Görüntü dökümü:

-Hesna ninenin ahırın önünde küçükbaş hayvanlarlarıyla,

-Hesna ninenin ahırdan yürüyerek evine gelmesi,

-Hesna ninenin evinde konuşması,

-Tüpgazlı lüks lambanın görüntüsü,

-Hesna ninenin ağlayarak konuşması,

-Oğlu Durmuş'un annesine dik durmasını, ağlamamasını söylemesi,

-Hesna ninenin evin bahçesinde çekilen görüntüsü,

-Durmuş Usu'nun kısa konuşması,

-Yakından geçen yüksek gerilim hattının görüntüsü,

-Hesna ninenin evin önünde el sellamasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

=====================================================

4)MARMARİS'TE YANAN BAR İÇİN TURİSTLER KAMPANYA BAŞLATTI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, elektrik kontağından çıktığı iler sürülen yangında tamamen kullanılmaz hale gelen Albatros Bar için İngiliz turistler, destek kampanyası başlattı.

Kemal Elgin Bulvarı'ndaki Albatros Bar'da dün saat 21.30 sıralarında yangın çıktı. İçeride bulunan ve çoğunluğu İngiliz turistlerin oluşturduğu müşteriler ve çalışanlar panik halinde dışarı çıktı. İlk belirlemelere göre elektrik panosundaki kısa devre sonucu çıkan yangına önce çevredeki esnaf yangın tüpleri ve hortumla su tutarak müdahale etti. Gelen itfaiye ekipleri müdahale ederek yangını diğer işyerlerine sıçramadan söndürdü. Yangında bar kullanılmaz hale geldi.

İNGİLİZ TKURİSTLER KAMPANYAI BAŞLATTI

Barın devamlı müşterileri olan İngiliz turistler, 25 milyon üyesiyle dünyanın en büyük sosyal bağış platformu olarak adlandırılan  'GoFundMe' internet sitesinde sayfa açtı. Yanan barın fotoğraflarını paylaşan İngilizler, destek çağrısında bulundu.

Marmaris'te tatil de bulunan ve barın müdavimlerinden 22 İngiliz, kendi aralarında topladıkları  450 sterlin ile kampanyaya katıldı. Bağışların artması için kendi sosyal medya hesaplarında paylaşımda bulundu. Kredi kartı ve Paypal ile ödeme alan dünyanın bir numaralı kişisel bağış sitesindeki kampanyanın bir hafta süreyle devam edeceği belirtildi.

Toplanan yardımların 5 bin Sterlin limitine ulaştığında bar sahibinin hesabına yatırılacağı belirtildi.

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Kadriye Kara Alican Önlü Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title