Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)ABD'Lİ ASKERLER YPG'LİLERİN YEMİN TÖRENİNE KATILDI

SURİYE'de, Amerika askerlerinin PKK'nın bu ülkedeki kolu olarak bilinen YPG'liler ile birlikte haraket edip görüntü vermesi ile ilgili tartışmalar sürerken, Amerika askerlerinin, 2 gün önce Haseki'de 250 Arap ve Kürt kadının gördükleri eğitimden sonra Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) katılımı için düzenlenen törene katıldıkları ortaya çıktı. Tören ile ilgili yayınlanan fotoğraflarda, Amerika askerlerinin tören alanında oturarak töreni izlediği görüldü. Tabka ilçe merkezini DEAŞ'tan tamamen temizlenirken, çevresinde bulunan iki mahalle ve Tabka barajının bir kısmında ise şiddetli çatışmaların halen sürdüğü belirtildi. DSG'nin Fırat'ın batısından nehir üzerinden Fırat'ın batısında bulunan Tabka'ya takviyesinin de sürdüğü kaydedildi. Suriye'nin kuyezinde, PKK'nın bu ülkedeki kolu olarak bilinen YPG ile birlikte hareket edip yan yana görüntü vermeleri krize neden olan Amerika askerleri, bu kez ana omurgasını YPG'nin olşuturduğu askeri bir törene katıldıkları ortaya çıktı. Kürt sitelerinde yer alan haberlere göre, adına Türkiye'nin hava operasyonu ile vurduğu dağ olan ve YPG'nin ana karargahının bulunduğu Karaçok verilen eğitim devresini tamamlayan 250 Kürt ve Arap kadının DSG'ye katılımı için Haseki'de düzenlenen törene Amerika askerleri de katıldı. Tören ile ilgili fotoğraflarda Amerikan eskerlerinin DSG komutanlarının arkasından töreni izledikleri ve fazla görüntü vermekten  kaçındıkları görüldü.

FIRAT NEHRİNDEN DOĞU'YA TAKVİYE SÜRÜYOR

Koalisyon askerlerinin hem havadan hem karadan destek verdiği Rakka operasyonu kapsamında 40 gün süren şiddetli çatışmalardan sonra Tabka ilçe merkezi tamamen DEAŞ'tan temizlenirken, ilçenin çevresinde bulunan iki mahalle ve Tabka barajının bir kısmında ise çatışmaların sürdüğü belirtildi. Çatışmaların yeni Tebka olarak adlandırılan Hey Ewwel ve Hey Salis mahallelerinde yoğunlaştığı kaydedilirken, YPG'nin ise Fırat nehrinin batısından doğusuna yaptığı takviye sürüyor. YPG'liler Fırat nehri üzerinden son aylarda çatışmaların yoğun olarak sürdüğü ve nehrin doğu yakasında bulunan Tabka'ya tekne ve feribot ile zırhlı araç ve lojistik malzeme sevkiyatına devam ettiği belirtildi.

Ferit ASLAN-DİYARBAKIR/DHA

====================================================

2)ANDIRIN'DA YAĞMUR SELE NEDEN OLDU

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde sağanak yağmur sele neden oldu.

Gece saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağmur ilçede hayatı adeta felç etti. Özellikle Andırın'ın Boztopraklı, Alameşe, Çiçekli, Kesik, Bulgurkaya, Kabaağaç, Güzelbeyli mahallelerinde etkili olan yağışlar, karayollarında ulaşımın durmasına neden oldu. Sel nedeniyle cadde ve ara sokaklar gölete dönerken, birçok arazide sular altında kaldı. Sel nedeniyle yollarda araçlarında mahsur kalan vatandaşların yardımına ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı görevlileri koşarken birçok ekili araziyi de su bastı. Andırın Belediyesi ise meteorolojinin tahminleri doğrultusunda yağışların daha da artacağını, ani sel baskınlarına karşın vatandaşların dikkatli olmaları konusunda hoparlörlerden anonslar yaptı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Sel nedeniyle kapanan yollar

Aracında mahsur kalan Yakup Doğan ile röp.

Araçların suların arasında ilerlemesi

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 181 MB

====================================================

3)SEVGİLİSİNİ 2 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜP GÖMDÜ, CESEDİN YERİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN CEZAEVİNDEN FİRAR ETTİ

Kayseri'de iki yıl önce sevgilisi 37 yaşındaki Betül Türkmen'i tüfekle öldürüp araziye gömen 28 yaşındaki Ercan Taşdemir, uyuşturucudan girdiği cezaevinden firar etti ve dün gece cesedin yerini değiştirmek isterken polis tarafından suçüstü yakalandı.

Ercan Taşdemir, iddiaya göre başka erkeklerle birlikte olduğunu öne sürdüğü sevgilisi Betül Türkmen'i, 30 Ocak 2015 tarihinde götürdüğü Obruk Mahallesi'nde tüfekle öldürüldü. Taşdemir, cesedi battaniyeye sararak 40 kilometre uzaktaki Elagöz Mahallesi'nde bulunan boş araziye götürüp gömdü.

BİN ŞÜPHELİ MERCEK ALTINA ALINDI

Öldürülen Betül Türkmen'in yakınları, Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu.  Polis, oluşturduğu 4 farklı ekiple olayı araştırmaya başladı. Türkmen'in öldürüldüğü şüphesi yönünde çalışma yürüten polisler, 8 kilometre alan içinde bin şüpheliyi inceledi, ancak sonuç alamadı. Olayın pişini bırakmayan Kayseri Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bu arada Betül Türkmen'i öldürdüğünden şüphelendikleri sevgilisi Ercan Taşdemir'i takip etmeyi sürdürdü.

CESEDİN YERİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN FİRAR ETTİ

Bu arada uyuşturucu madde ticareti suçundan mahkum olan Ercan Taşdemir, cezası az kaldığı için kapalı cezaevinden Niğde Açık Cezaevi'ne alındı. Taşdemir polisin, Betül Türkmen'in öldürülmesiyle ilgili yaptığı araştırmayı öğrenince kaldığı cezaevinden firar ederek 2 yıl önce öldürüp gömdüğü sevgilisinin cesedinin yerini değiştirmek istedi. Ercan Taşdemir dün gece kendisini adım adım takip eden Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gömdüğü cesedin yerini değiştirmek isterken suçüstü yakalandı. Betül Türkmen'in cesedinin gömüldüğü yerde, Olay Yeri İnceleme ekipleri araştırma yaptı. Kepçe ile kazılan yerde, 2 yıl önce öldürülen Türkmen'in kemikleri bulundu.Gözaltına alınan Ercan Taşdemir'in polisteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği, olayı 7 kişinin daha bildiğini söylediği kaydedildi. Taşdemir'in sorgusu sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

2 yıl önce öldürülen kadının cesedinin bulunması için yapılan çalışma

Detay

Haber : Yasin DALKILIÇ - Kamera: KAYSERİ, DHA

1 Dosya 3 dakika 38 saniye- 116 MB

======================================================

4)MUŞLU ÇOBAN KIZLAR TEOG BİRİNCİSİ

MUŞ'un Hasköy İlçesi Gökyazı Köyü'nde okuldan arta kalan zamanlarında çobanlık yapan Zeynep Dinçer ve Sibel Balkaya, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına  tam puan alarak Türkiye birincileri arasına girmeyi başardı. Tek göz odada 12 kişilik nüfusla yaşayan Gökyazı Ortaokulu öğrencisi Sibel Balkaya tıpkı Zeynep Dinçer gibi okul çıkışı ev işi yapıp, hayvanlara baktığını söyledi.Köydeki 39 yaşında Elsida ile 45 yaşındaki Nimet Balkaya çiftinin 10 çocuğundan Sibel Balkaya TEOG sınavını kazanmak için çok çalıştığını söyledi. Köydeki tek göz odada hem ders çalışıp hem de ailesine yardım ettiğini belirten Balkaya, "Bulaşık, yıkadım, temizlik yaptım, kardeşlerime baktım ve zaman zamanda yaylada hayvanlarımızı otlattım. Gerçekten insan istediği zaman her yerde her an her şeyi yapabiliyor. Biraz uykumdan ödün verip, ders çalıştım. Hayvan otlatırken kitaplarımı yanımdan ayırmadım. Sonunda her öğrencinin hayali olan TEOG birincisi oldum. Tek isteğim ünivresite tahsilimi de en iyi şekilde bitirip doktor olmak" diye konuştu. 45 yaşındaki Hayat ile 50 yaşındaki Halef Dinçer çiftinin 7 çocuğundan Zeynep Dinçer de Sibel ve diğer arkadaşları gibi hem ders çalışıp hem de ailesine yardım ettiğini belirtti. Ailedeki kız çocuklarının en küçüğü olduğunu söyleyen Dinçer, "Benim de hayalim doktor olmak. Köyümüzden iki TEOG birincisinin çıkması gurur verici. Çok mutluyum. Tabi önemli birincilik kadar bu başarıyı sürdürmek te çok önemli. Önümüzde uzun bir eğitim maratonu var.  umarım tem engelleri aşar ve hedefimize kavuşuruz" dedi. Öğrencilerin elde ettiği başarının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Okul Müdürü Volkan Yazıcı, şöyle konuştu:  "Bu öğrencilerin kendilerinin çaba ve gayretleriyle olan bir başarıdır. Kırsal kesimde öğrencilerimiz daha zor şartlarda eğitim görmektedir. Bunların yanında hem evde ailelerine yardım etmeleri, kırsal kesimde bilindiği üzere hayvanlara bakma konusunda ailelerine yardım etmeleriyle birlikte üstün başarı sağlamaları gerçekten bizi çok mutlu etti ve gurur duyduk." Çocukları ile gurur duyduklarını belirten aileler ise, "Umarız kendi hayatlarını kurtarırlar. Bizim buralarda yaşamak çok zor. Bu zorluk içinde böyle bir başarı getirmeleri bizleri duygulandırdı" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------

-Sibel-Zeynep okuldan detaylar

-Röportajlar

-Sibel Balkaya-Zeynep Dinçer hayvan otlatırken

-Sibel Balkaya bahçede çalışırken

-Sibel Balkayanın anne, babası, Kız kardeşi ile röportaj

Haber-Kamera: Eser AYDIN / MUŞ,

=======================================

5)NAZLI ÇELİK, ERZURUM'DA ÜNİVERSİTELİLERLE BİRARAYA GELDİ

STAR Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğrencilerle biraraya geldi.Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Nazlı Çelik, haberci olarak kırmızı çizgileri bulunduğunu belirterek, "Kırmızı çizgimiz çok net. Bu ülkenin birlik bütünlüğüne zarar verebilecek hiçbir habere bültenimizde yer vermiyoruz. En büyük şansımın bu topraklarda doğup, büyümek olduğunu düşünüyorum. Birilerini rahatsız etse de büyük bir gururla bu boynumdaki ay-yıldızlı kolyeyi takıyorum. Şehit haberlerinde, kadına şiddet, çocuk istismarında, maganda terörü gibi bu konular kırmızı çizgimiz. Bunlarda tarafsız olamıyoruz" dedi.Dağlıca ve Nusaybin'de yaptığı haberleri de anlatan Çelik, şunları söyledi:

"Destek amacıyla 'Onların yanına gitmeliyim' dedim ve Genelkurmay Başkanlığı'na izin için yazı yazdım. İzin çıkınca en uzak noktadaki Dağlıca'yı seçtim. Onlarca şehit verdiğimiz Dağlıca'ya hiçbir televizyoncu gitmemişti. Benim için Dağlıca'da en değerli haberimi yaptım. Efeler Taburu'nu görüntüledik. Coğrafya açısından harika bir yer. Mehmetçik küçük bir mağara içinde yatıp kalkıyor. Orayı teröristlerden arındırmak için amansız bir mücadele sürüyor. 2 metre yüksekliğinde kar var. Normal şartlarda konuşmakta bile zorlanırsınız. Gencecik Mehmetçikler orada vatanı korumak için, sizler, bizler rahat uyuyalım diye görev yapıyor. Biz de onların haberlerini yaptık. Oralarda görev yapanlar unutulmadıklarını bilmek istiyorlar. Bana 'Mili maç izler gibi sizi izledik' dediler."

Öğrencilerin, "Siyasete girecek misiniz?" sorusuna Çelik, "Herkes bildiği işi yapmalı. Siyaseti, siyasi haberleri çok seviyorum. Ankara'ya gidiyorum, mülakatlar yapıyorum, konuk alıyorum. Ama böyle bir düşüncem yok" dedi.

Çelik, "Boynunuza taktığınız ay-yıldızlı kolyeyi MHP Lideri Bahçeli mi hediye etti?" sorusuna, "Sayın Bahçeli hediye etmedi. Ben bunu yıllar önce almıştım. Bahçeli, sevdiğim, takdir ettiğim bir siyasetçi. Kendisi de alsaydı büyük bir mutlulukla kabul ederdim" yanıtını verdi.

Konuşmanın sonunda İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Besim Yıldırım'ın Oltu taşından yapılma ay-yıldız kolye hediye ettiği Nazlı Çelik'le selfi çekilmek isteyen öğrenciler birbirleriyle yarıştı.

Görüntü Dökümü (ÖZEL)

------------------------------------------

-Salondaki öğrencilerden detay

-Nazlı Çelik'in salona gelmesi

-Nazlı Çelik'in konuşması

-Nazlı Çelik'e plaket ve oltu taşı kolye hediye edilmesi

-Öğrencilerin Nazlı Çelikle selfie çekmesi

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kahramanmaraş Nazlı Çelik PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
title