Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)İZMİR'DE 129 KİŞİYE UYUŞTURUCU GÖZALTISIİZMİR'de polis tarafından, uyuşturucu madde satanlara yönelik düzenlenen operasyonda, 129 kişi gözaltına alındı, uyuşturucu madde ile silahlar ele geçirildi.

1)İZMİR'DE 129 KİŞİYE UYUŞTURUCU GÖZALTISI

İZMİR'de polis tarafından, uyuşturucu madde satanlara yönelik düzenlenen operasyonda, 129 kişi gözaltına alındı, uyuşturucu madde ile silahlar ele geçirildi.

Kent genelinde uyuşturucu madde satan ve kullananlara yönelik mücadele, Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın geçen 26 Ekim'de İzmir'de göreve başlamasının ardından yoğunlaştı. Aşkın'ın talimatıyla Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle gençleri ve çocukları kendilerine hedef seçen sokak satıcılarına yönelik operasyonlarını arttırdı. Bu kapsamda, İzmir kent merkezi ve ilçelerinde, teknik ve fiziki takibin ardından, tespit edilen adreslere bugün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı ile ortak yürütülen operasyonda, kent genelinde, aralarında sokak satıcılarının da bulunduğu 129 kişi gözaltına alındı. 25 Narkotik köpeğinin de kullanıldığı aramalarda, çok miktarda uyuşturucu madde ile ateşli silahlar da ele geçirildi. Operasyonun önceden belirlenen adreslere yönelik devam ettiği açıklandı.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, uyuşturucuya karşı çok büyük bir operasyonu başarıyla sürdürdüklerini ve sokaklarda ala uyuşturucu satılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Taylan YILDIRIM / İZMİR,

=============================================

(YENİDEN)

2)BURSA'DA HELİKOPTER DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU: 30 GÖZALTI

BURSA'da 2 bin polisin katılımı ile çok sayıda adrese eş zamanlı olarak helikopter destekli uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Özel Harekat Polislerinin de katıldığı operasyonda 31 şüpheli gözaltına alındı. Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, operasyon bölgesine gelerek yakından takip etti.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi, il genelinde uyuşturucu ticareti yapılan bölgeleri tespit ederek çok sayıda adres belirledi. Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın talimatı ile eş zamanlı olarak çok sayıda adrese operasyon düzenlendi. Önceden tespit edilen ev ve işyerlerine, cumhuriyet savcılığından alınan izinin ardından Özel Harekat Timleri ile girildi. Ekipler, operasyon olan bölgelerde kuş uçurtmazken, yollarda trafiğe kontrollü olarak kapatılarak trafik ve asayiş uygulaması yapıldı.

HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 7 bin polisten 2 binin katıldığı operasyona, helikopter de destek verdi. Polis helikopteri, operasyon bölgelerini havadan takip ederek, kaçan şüphelileri tespit etti. Narkotik Köpeği Alfa ve 5 narkotik köpeği ev, işyerleri ve otomobiller üzerine arama yaptı. Alfa, bir evde klimaya gizlenmiş esrarı buldu. Yapılan aramalarda yüklü miktarda uyuşturucu madde ile 9 adet tabanca, çok sayıda bıçak ve av tüfeği ile fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 31 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ SELAMİ YILDIZ OPERASYONU İZLEDİ

İl genelinde çok sayıda ilçe ve mahallede düzenlenen eş zamanlı operasyona, Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'da gelerek yakından takip etti. Merkez Yıldırım ilçesi Meydancık Mahallesi'ndeki operasyonu izleyen Yıldız, Özel Harekat Polisleriyle selamlaştı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Şüphelilerin evlerine girilmesi

-Özel harekat ekiplerinden görüntüler

-Gözaltına alınan şahıslardan ve ev aramalarından görüntüer

-Helipkopter görüntüleri

Haber : Berktug ÖNCÜ/BURSA,

03.04.2017 - Haber Kodu : 170403196

EK GÖRÜNTÜLER

---------------------------

Operasyondan görüntü

Detaylar

Emniyet Müdürünün görüntüsü

Berktuğ ÖNCÜ/Faruk KAHRAMAN/BURSA,-

================================================

3)AK PARTİLİ METE'DEN ŞOK SÖZLER: "TÜRK ERKEĞİNİN KILLISI HZ. ALİ'YE, KADININ KILLISI AYIYA BENZERMİŞ"

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete'nin, Ortaca ilçesindeki bir kahvehane toplantısında referandumda neden 'evet' denilmesi gerektiğini anlattığı konuşmasında, "Türk erkeğinin kıllısı Hz. Ali'ye, kadının kıllısı da ayıya benzermiş" dediği ortaya çıktı.

Ak Parti Ortaca İlçe Teşkilatı tarafından kırsal Ekşiliyurt Mahallesi'ndeki bir kahvehanede geçen 1 Nisan'da referandum konulu toplantı düzenledi. Basına kapalı toplantıda AK Parti Ortaca İlçe Başkanı Yavuz Kırmızı, AK Parti Muğla İl Danışma Kurulu Başkanı Şadi Pirci, AK Parti Muğla eski İl Başkanı Gültekin Akça, Ortaca eski İlçe Başkanı Mesut Yazan ve AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete partililere seslendi. İl Başkanı Kadem Mete konuşmasında, partililere referandumda neden 'evet' denilmesi gerektiğini anlattı. Mete konuşmasında, "Ağda yaptırmıyoruz biz ne yapalım bacaklarımız kıllı. Türk milletinin bacağı kıllı olur. Türk erkeğinin kıllısı Hz. Ali'ye, kadının kıllısı da ayıya benzermiş" dedi. Mete'nin basın danışmanı Ercan Yalçın tarafından cep telefonu ile görüntülenen bu sözleri AK Parti Muğla İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete'nin konuşmasından görüntü

Haber: Cavit AKGÜN - Cihan KAYA / MUĞLA,

================================================

4)OTOMOBİLİ MUAYENEDEN GEÇMEYİNCE MÜDÜR YARDIMCISINI VURDU

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde 38 yaşındaki Ö.A. araç muayenesi yüzünden tartıştığı TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyon Müdür yardımcısı 29 yaşındaki Oğuzhan Karaca'yı pompalı tüfekle vurarak yaraladı.

Olay, saat 08.30 sıralarında Akçay Mahallesi'ndeki TÜVTÜRK'ün İskenderun araç muayene istasyonunda meydana geldi. Ö.A., araç muayenesi yaptırmak istediği 31 KKP 20 plakalı otomobilin iddiaya göre eksiklikleri olduğu gerekçesiyle işlemleri yapılmadı. Bunun üzerine Ö.A. ile müdür yardımcısı Oğuzhan Karaca arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Ö.A, otomobilden getirdiği tüfekle Karaca'yı ayaklarından vurdu. İskenderun Devlet Hastanesi'ne götürülen müdür yardımcısı tedaviye alınırken Ö.A. gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Araç istasyonundan görüntü

Polislerin olay yerinde görüntüsü

Araç muayenesine gelenlerle röp.

SÜRE: 01'17" BOYUT: 58.7 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

=====================================================

5)REDDEDİLİNCE DAMA ÇIKTI

ADANA'da 25 yaşındaki İsmail Öztürk, ayrıldığı kız arkadaşının barışma teklifini kabul etmemesi üzerine 5 katlı binanın damına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Çevrede toplanan kadınlar, Öztürk'ü ikna etmeye çalıştı.

Merkez Çukurova İlçesi 100'üncü Yıl Mahallesi'nde İsmail Öztürk, kız arkadaşı N.G. ile kavga etti. Barışmak isteyen Öztürk, reddedilince 5 katlı bir apartmanın damına çıktı. Çevre duvarının üzerinde Öztürk'ü gören vatandaşlar, itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri Öztürk'ü ikna etmeye çalışırken çevrede de meraklı vatandaşlar toplandı. Gencin, kız arkadaşından ayrılıp, barışmak için dama çıktığını öğrenen kadınlardan 65 yaşındaki Devlet Toksöz, "Kız arkadaşın gelirse senden utanır, aşağıya in" diye seslendi. Bazı kadınlar da 'İn aşağıya nişan yüzükleriniz biz takacağız' diyerek yardım etmeye çalıştı.

Uzun süren ikna çabaları sonrasında İsmail Öztürk, eyleminden vazgeçti. Öztürk'ü aşağıya inince vatandaşlar alkışladı. Yaşlı kadın da genci kendisinin ikna ettiği söyleyerek mutlu oldu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(ÖZEL)

İntihara teşebbüs eden vatandaşın apartmanın çatısında görüntüsü

Aşağıda toplanan yakınlarının ikna etmek için konuşmaları

Apartmanın çatısındaki vatandaştan genel görüntüler

Toplanan kalabalığın görüntüsü

CANKUR aracından görüntüler

Hava yastığının görüntüsü

Şahsın polis eşliğinde apartmandan çıkışı

Polis 'racına binmesi

Polis aracının gidişi

SÜRE: 01'38" BOYUT: 100 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

==================================================

6)TEK ODALI EVDE YAŞAM MÜCADELESİ

ADANA'da 35 yaşındaki Ali ile 33 yaşındaki eşi Fatma Işık, 4 çocuklarıyla tek odalı harabe bir evde yaşam savaşı veriyor. Merkez Yüreğir İlçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde aylık 300 lira kira ödedikleri evde oturan Ali ile Fatma Işık kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor. Hamallık yaparak geçimlerini sağladığını ancak bel fıtığı olunca işe gidemediğini anlatan Ali Işık, fiziki şartlarına uygun iş aradığını söyledi. Çalışıp ailesinin geçimini sağlayabileceğini belirten Işık, "Başka işler için başvurularım oldu ancak olumlu bir sonuç alamadım. Kirayı da ödeyemiyorum. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

6 aylık hamile olan Fatma Işık, "Okula giden 3 çocuğum var. 3'ünü de okutmak istiyorum ama gücüm yetmiyor"dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(ÖZEL)

Evin dış görüntüsü

Mutfaktan görüntüler

Tezgahta ve yerdeki tencereler, kaplar

Annenin buzdolabının önünde konuşması

Buzdolabının içini göstermesi

Odanın görüntüsü

Yerde yatan çocuk

Baba ile röp.

Kırık pencere cami

Tuvalet ve banyonun görüntüsü

Ailenin yerde oturarak televizyon izlemesi

SÜRE: 03'54" BOYUT: 238 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=======================================================

7)67 YILLIK TERZİNİN MESLEK AŞKI

BURDUR'da ailesi tarafından meslek öğrenmesi için çırak verildiği terzinin yanında yetişerek mesleğe başlayan 79 yaşındaki Ünal Katlanç, yıllardır terziliği bırakmadı. Mesleğini sevdiğini söyleyen Katlanç, hem işine hem müşterisine saygısından işyerine kravatsız gelmedi.

Burdur'da 1950 yılında ilkokulu bitirdikten sonra meslek öğrenmesi için ailesi tarafından çırak olarak verildiği terzinin yanında yetişerek mesleğe başlayan evli, 2 çocuk ve 2 torun sahibi Ünal Katlanç, 67 yıldır terzilik yapıyor. Yaklaşık 40 yıldır da kiracı olduğu dükkanında çalışmayı sürdüren Ünal Katlanç, mesleğine aşkı ve müşteriye saygısını boynundan yıllardır çıkarmadığı kravatıyla gösteriyor.

'MESLEĞİMDEN ŞİKAYETÇİ OLMADIM'

Ünal Katlanç, "1950'de ilkokulu bitirdikten sonra terziliğe başladım. Mesleğimi seviyorum. Sevdiğim için çalışıyorum. Çalışmasam evde hasta olur yatarım. Allah'a şükür vücudum sağ. Gidiyorum namazımı kılıyorum, dükkanımda çalışıyorum. Ailemin geçimini sağladım. Namerde muhtaç olmadım. 2 çocuk yetiştirdim. Şimdi 2 torunum İstanbul'da okuyor. Onlara da yardımcı oluyorum" dedi.

'YENİ DİKME İŞİ KALMADI'

Terziliğin zevkli meslek olduğunu anlatan Katlanç, "Çalışmak zevkli. Ağır işimiz yok. Göz nuru. Eskisi gibi değil artık. Her şey otomatik makine. Yeni dikme işi kalmadı. Şimdi sadece tamirat yapıyoruz ama terziliği iyi bilen tamirat yapabilir. İyi bir ustanın yanında yetiştiysen tamirat yapabilirsin" diye konuştu.

'HEP KRAVATLI GELİYORUM'

Meslekte çırak yetişmediğini anlatan Katlanç, "40 senedir aynı dükkandayım. Meslek öğrenmek için bir tek çırak gelmedi. Terzilik günden güne bitiyor. İleride tamirat yapacak terzi de kalmayacak" dedi. 1954'ten bu yana işyerine kravatlı geldiğini anlatan Katlanç, "Kravat takmadım mı boşluk hissediyorum. Hem müşteriye hem mesleğime saygıdan çok sıcak hava haricinde hep kravatlı geliyorum. Burdur'da benden başka kravat takan yok esnaf içinde" diye konuştu.

'BIRAKMAYI DÜŞÜNMÜYORUM'

Mesleğini sevmenin önemine vurgu yapan Katlanç, şöyle dedi:

"Sabah 8, akşam 8, haftanın 6 günü dükkanımdayım. Allah sağlık verdiği müddetçe çalışacağım. Bırakmayı düşünmüyorum. Bana 'bırak artık' diyorlar. Neden bırakayım? Ne zaman cenabı Allah 'gelme artık derse' gelmem dükkana. Mesleğe başladığım yıllarda Burdur'da 150 civarında terzi vardı. Şu anda bu mesleği yapan çok az kaldı. Mesleğin son temsilcileriyiz."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ünal Katlanç dikiş makinasında

Ütü yaparken

RÖP: Ünal Katlanç

Detay

194 MB..

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Öztürk AK Parti Muğla İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title