Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

Şehit er Çakır'ın cenazesi memleketi Sivas'a getirildi (EK)1)CENAZEYE BAKAN YILMAZ İLE ÇELİK KATILDIŞehit sözleşmeli er Nurullah Çakır'ın cenazesi memleketi Sivas'a getirildikten sonra Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna konuldu.

Şehit er Çakır'ın cenazesi memleketi Sivas'a getirildi (EK)

1)CENAZEYE BAKAN YILMAZ İLE ÇELİK KATILDI

Şehit sözleşmeli er Nurullah Çakır'ın cenazesi memleketi Sivas'a getirildikten sonra Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna konuldu. Cenaze daha sonra helallik alınmak üzere baba evinin bulunduğu Yunus Emre Mahallesi'ne getirildi. Salih-Nuriye çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan şehit Çakır'ın cenazesi, helallik alındıktan sonra Tarihi Kale Camisi'ne getirildi. İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından ikindi namazı sonrası kıldırılan cenaze namazına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve il protokol üyeleri ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze daha sonra tekbirler eşliğinde top arabasına konuldu. 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Kip ile birlikte top arabasının arkasında yürüyen Baba Salih Çakır, 'Aslanım benim' diye gözyaşı dökerek, "Oğlum korkmadan gitti. İşini bırakıp gitti. Ben asker olacağım, onlarla savaşacağım dedi. Sanada bu yakışırdı oğlum" dedi. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna son kez sarılan anne Nuriye Çakır ise yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Şehidin cenazesi Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Garnizon Şehitliği'ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Şehidin tabutundan görüntü

-Şehidin baba ve kardeşinden görüntü

-Bakan Yılmaz ve Çelik'in alana gelerek taziyede bulunması

-Helallik alınması

-Cenaze namazından görüntü

-Şehidin top arabasına konulması

-Şehit babasının feryadı

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==========================================================

2)KCK DAVASINDA 6 HDP'Lİ VEKİLİN 'ZORLA GETİRİLME KARARI' KALKTI

DİYARBAKIR 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 8 milletvekilinin yargılandığı KCK ana davasında bir önceki duruşmada 6 milletvekili için verdiği, 'Mahkemeye zorla getirilme kararını' kaldırdı.

Diyarbakır'da görülen KCK Ana davasından dosyaları Milletvekili olduğu için ayrılan HDP'nin Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, milletvekilleri Nadir Yıldırım, Besime Konca, Dirayet Dilan Taşdemir, Alican Önlü ve Selma Irmak için Diyarbakır 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi, bir önceki duruşmada mahkemeye zorla getirilme kararı vermişti. Bugün görülen ve sadece milletvekillerinin avukatlarının katıldığı duruşmada avukatların talebi üzerine mahkeme, 6 vekil için zorla getirilme kararını kaldırdı. Aynı davada 6 vekilin dışında HDP Milletvekilleri Osman Baydemir ve Ahmet Yıldırım da yargılanıyor. 191 kişinin yargılandığı KCK ana davasında yargılanıp milletvekili olan 8 kişinin dosyası ayrılarak ayrı bir dava konusu yapılmıştı.

KCK davasında hakkında zorla getirilme kararı kaldırılan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, 5 Kasım'da Hakkari Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturmada tutuklanmıştı.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, -

============================================================

3)YANGINDA EVLERİ, EŞYALARI YANAN AİLE AKRABALARINA YERLEŞTİ

ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'nde, bacadan çıkan yangın sonucu tek katlı kirada oturdukları ev ve eşyaları kullanılmaz hale gelen 6 kişilik Akol ailesi, geçici olarak bir akrabalarının yanına yerleşti.

Yangın, geçen Pazartesi günü Bölüm Mahallesi'nde Kenal Akol'a ait tek katlı evde çıktı. İnşaat işçisi Kenan Akol işte olduğu sırada bacadan çıktığı tahmin edilen yangın evi sardı. Evde bulunan Selda Akol, yangını fark edip 4 çocuğu ile dışarı çıkarak yanmaktan kurtuldu. Yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Ancak ev ve içindeki eşyalar kullanılmaz hale geldi. Kıyafetleri bile evde yanan Akol ailesi, geçici olarak bir akrabalarının yanına yerleşti. Kenan Akol, her şeylerini yangında kaybettiklerini söyleyerek şöyle konuştu:

"En büyüğü 16, en küçüğü 2 yaşında olan 4 çocuğum var. Eşim son anda yangını fark edip dışarı çıkmış. Ondan sonra eve girememişler. İtfaiye yangını söndürdü ama hiçbir şeyimiz kalmadı. Çocukların kıyafetleri, okul çantalarına kadar yandı. Ne yapacağız bilmiyorum. Kışa girerken evimizden olduk. Akrabaların yanında kalıyoruz ama nereye kadar kalabiliriz bilmiyorum. Kiralık uygun bir ev bulup bir şekilde başımızı sokacağız. Yapacak bir şey yok."

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Yanan evden detaylar

-Kenan Akol ile röp.

-Selda Akol'un yanan evde görüntüsü

-Selda Akol ile röp.

Süre: (4.27) Boyut: (147 BM)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/KİLİMLİ(Zonguldak),

==========================================================

4)ŞANLIURFA'DA KANSER HASTASI 3 KADIN, AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

ŞANLIURFA'da rahim ve yumurtalık kanserine yakalanan 3 kadın, ameliyatla yeniden sağlıklarına kavuştu.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 2 ay önce karın ağrısı şikayetiyle başvuran isimleri açıklanmayan 3 kadının, yapılan tetkiklerinde rahim ve yumurtalıklarına kanser hücreleri sıçradığını satandı. 3'ü uzman doktor 7 kişilik ekiple ameliyat edilen kadınlar, kanserli hücrelerden kurtularak sağlıklarına kavuştu.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Çelik, bölgede ilk kez rahim ve yumurtalık ameliyatı yapıldığını belirterek, "Bölgemizde son zamanlarda kanser vakalarında büyük bir artış gözlenmektedir. Bu konuda bölgemiz ve şehrimizde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hastaların bölgemizde tedavileri, ameliyatları ve ameliyat sonra yoğun bakım tedavileri için hizmet veriyoruz. Hastamız yumurtalık kanseri nedeniyle bize başvurdu. Başarılı bir şekilde ameliyatını gerçekleştirdik ve yoğun bakımda takibini sürdürüyoruz. Bölgede bu hastalığın tedavisini hastanemizde yapıyoruz. Artık hastalarımızın şehir dışına gitmesine gerek kalmadı. Kamuda ilk kez böyle bir ameliyatı yapıyoruz" dedi.

Onkoloji uzmanı Dr. Emre Mat da, "Kamu hastanesi olarak Güneydoğu'da ilk defa Şanlıurfa'da böyle bir ameliyat gerçekleştirdik. Yumurtalık ve rahim kanseri ameliyatını Güneydoğu'da ilk defa gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi

-Ameliyat olan kadınlar

-Ameliyata katılan doktorlar

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Çelik ile röportaj

Doktorlarla röportaj

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Ömer ŞULUL-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 214 MB

======================================================

5)PROFESÖR BAHAR, FETÖ'DEN ADLİYEDE

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Zonguldak'ta gözaltına alınan Polis Akademisi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar, adliyeye sevk edildi.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar, dün akşam Zonguldak'ta saklandığı amcasının evinde yakalandı. Gözaltına alınan Prof. Dr. Bahar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Halil İbrahim Bahar'ın adliyeye girişi

-Adliye önünden detaylar

Süre: (45 SN) Boyut: (36 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

========================================================

Doğubayazıt'ta yerel sanatçı, otomobilinde öldürüldü

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesinde düğünlerde Kürtçe şarkı söyleyen yerel sanatçı 39 yaşındaki Fevzi Bayat, otomobilinde öldürüldü. Geçen ay Bayat'ın evinde 2 PKK'lı terörist güvenlik güçlerince ölü ele geçirilmişti.

İlçenin Uluyol Mahallesinde oturan yerel sanatçı Fevzi Bayat, önceki gece bir düğünden çıkarken eşini telefonla arayarak, "Geliyorum" dedi. Otomobili ile düğünün yapıldığı salondan ayrılan Bayat'tan daha sonra haber alınamadı. İlçe girişindeki Sanayi Mahallesi'nde bir vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine giden polis, Fevzi Bayat'ın otomobilin arka koltuğunda kurşunlanarak öldürüldüğünü tespit etti.

Savcılık incelemesinin ardından Bayat'ın cesedi Doğubayazıt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cinayetle ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlatıldı.

EVİNDE 2 PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇMİŞTİ

Sanatçı Fevzi Bayat'ın geçen hafta Uluyol Mahallesindeki evinde eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 2 PKK'lı terörist, güvenlik güçleri ile girdiği silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilmişti.

Teröristlerin üzerinde 8 el bombası, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca bu silahlar ait mermiler bulunmuştu. Olaydan sonra Bayat ile yakınları gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

-Düğünlerde şarkı söyleme detay

-Klip görüntüleri detay

Haber-Kamera: Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT (Ağrı),

========================================================

Dövmecinin sır intiharı

ADANA'da dövme yaparak geçimini sağlayan 35 yaşındaki Taner Şimşekyılmaz, iş yerinin banyosunda kendini asarak yaşamına son verdi.

Merkez Seyhan İlçesi Cemalpaşa Mahallesi'nde dövmecilik yapan Tamer Şimşekyılmaz, sabah saatlerinde iş yerine geldi. İddiaya göre öğleye doğru eşini telefonla arayan ve ulaşamayan Ayla Şimşekyılmaz, kontrol etmek için işyerine geldi. İçeriye giren genç kadın, banyoda Tamer Şimşekyılmaz'ı iple asılı halde buldu. Ayla Şimşekyılmaz'ın feryatlarını duyan apartman sakinleri yardımına koştu. Sinir krizi geçiren genç kadını sakinleştiren apartman sakinleri, sağlık ve polis ekibine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Tamer Şimşekyılmaz'ın öldüğünü belirledi.

'Ölümümden kimse sorumlu değildir' yazılı not bırakan ve herhangi sorunu olmadığı belirtilen Tamer Şimşekyılmaz'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

İntihar eden dövmecinin fotoğrafı

Eşinin baygınlık geçirmesi

Sağlık ekipleri baygınlık geçiren kadını ambulansa taşıması

İşyerinin dış görüntüsü

SÜRE: 58 SANİYE BOYUT: 109 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

==================================

6)TEPKİ OLUNCA MAĞAZANIN VİTRİNİNDEKİ ÖPÜŞEN KİŞİLERİN OLDUĞU REKLAM KALDIRILDI

İZMİT'te, Ak Parti İzmit İlçe Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Tutuş, bir alışveriş merkezindeki ünlü bir mağazanın vitrininde öpüşen kişilerin olduğu reklamı sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi. Muharrem Tutuş'un paylaşımının ardından mağaza yetkilileri vitrindeki reklamı kaldırdı.

Ak Parti İzmit İlçe Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Tutuş, dün Outlet Center isimli alışveriş merkezindeki Levi's mağazasının vitrininde bulunan öpüşen bir çiftin olduğu reklama tepki gösterdi. Muharrem Tutuş, mağazanın vitrinindeki reklamın fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak, "Burası Kocaeli. Outlet Center Levi's. Kaldırıma mal koyma, camda film oynat. Yuh olsun" diye yazdı. Muharrem Tutuş'un paylaşımının ardından birçok kişi destek vererek, "Evet tahrik oluyor millet, çoluk çocuk geçiyor", "Özgürlük demek, ahlaksızlık demek değildir", "Bu dükkanın önünde bir protesto yapılsa edebiyle tepki gösterilse muhakkak geri adım atarlar ama kim uğraşacak değil mi" gibi yorumlar yapılırken, tepki gösterilmesi ile ilgili yorumun ardından "Ben hazırım", "Ben varım" ve "İnancın yarısı utançtır. Herşeyi tam olsa da utancını kaybetmiş bir millet sağlıksızdır, ahlaksızdır. Bu ahlaksızlıkları yıkmaya bende varım" gibi yorumlar yapılırken, belediyeye şikayetçi olacaklarını belirtenler oldu.

REKLAMIN KALDIRILDIĞINI DUYURDU

Tepkiler üzerine Levi's mağazasının vitrininde bulunan reklam kaldırıldı. Muharrem Tutuş yine sosyal medya aracılığıyla reklamın kaldırıldığını şöyle duyurdu:

"Outlet Center Levı's mağazasının kullanmış olduğu fotoğraf ile ilgili tepkilerimizden sonra; İlgili alışveriş merkezi yönetimi, bugün tarafımı arayarak ilgili fotoğrafın şikayetler üzerine kaldırıldığını beyan etmiştir. Duyarlı olan herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizlere gerici yakıştırması yapan tüm güruhlara da, aslımızı ve neslimizi bizlere sürekli hatırlatıp kendimizi diri tutmamıza vesile oldukları için teşekkür ediyorum"

İYİ NİYETİMİZİ KULLANARAK KALDIRDIK

Mağaza yöneticileri, reklamın uzun süredir vitrinde bulunduğunu belirterek, "Dün reklamla ilgili paylaşımda bulunulmuş. Bunun neden, ne ile ilgili olduğunu biz de bilmiyoruz. Amerika'daki merkezimize kadar aramışlar. Konu ile ilgili şubemiz arandı. Bilgi aldılar. 4 yıldır duran reklamı iyi niyetimizi kullanarak kaldırdık. Kendisi ile ilgili irtibata geçtik, görüşmek için gelmesini bekliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

Sosyal medya paylaşımlarından görüntü

Mağazadan görüntü

Kaldırılan afişten görüntü

Haber: Mesut ÇATAK-Faruk KIYAK/KAMERA: Orhan UZUN- İZMİT(Kocaeli), -

==========================================================

7)DOĞUBAYAZIT'TA YEREL SANATÇI, OTOMOBİLİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesinde düğünlerde Kürtçe şarkı söyleyen yerel sanatçı 39 yaşındaki Fevzi Bayat, otomobilinde öldürüldü. Geçen ay Bayat'ın evinde 2 PKK'lı terörist güvenlik güçlerince ölü ele geçirilmişti.

İlçenin Uluyol Mahallesinde oturan yerel sanatçı Fevzi Bayat, önceki gece bir düğünden çıkarken eşini telefonla arayarak, "Geliyorum" dedi. Otomobili ile düğünün yapıldığı salondan ayrılan Bayat'tan daha sonra haber alınamadı. İlçe girişindeki Sanayi Mahallesi'nde bir vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine giden polis, Fevzi Bayat'ın otomobilin arka koltuğunda kurşunlanarak öldürüldüğünü tespit etti.

Savcılık incelemesinin ardından Bayat'ın cesedi Doğubayazıt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cinayetle ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlatıldı.

EVİNDE 2 PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇMİŞTİ

Sanatçı Fevzi Bayat'ın geçen hafta Uluyol Mahallesindeki evinde eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 2 PKK'lı terörist, güvenlik güçleri ile girdiği silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilmişti.

Teröristlerin üzerinde 8 el bombası, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca bu silahlar ait mermiler bulunmuştu. Olaydan sonra Bayat ile yakınları gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

AĞRI,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurullah Çakır Salih Çakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title