Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)PKK'NIN KAÇIRIP KATLETTİĞİ NECMETTİN ÖĞRETMENİN CENAZESİ OTOPSİDEN SONRA MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ TUNCELİ'de 12 Temmuz günü Pülümür Çayı'nda bulunan erkek cesedinin, PKK'lı teröristlerce kaçırılan 24 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz Malatya adli tıp kurumundaki otopsiden sonra...

1) Pkk'NIN KAÇIRIP KATLETTİĞİ NECMETTİN ÖĞRETMENİN CENAZESİ OTOPSİDEN SONRA MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

TUNCELİ'de 12 Temmuz günü Pülümür Çayı'nda bulunan erkek cesedinin, PKK'lı teröristlerce kaçırılan 24 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz Malatya adli tıp kurumundaki otopsiden sonra memleketi Gümüşhane'ye gönderildi. Sabah erken saatlerde Tunceli'den Malatya'da bulunan Adli Tıp Kurumuna getirilen Yılmaz'ın cenazesi yaklaşık 4 saatlik bir otopsi incelemesinin ardından Malatya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla memleketi Gümüşhane'ye götürüldü. Yılmaz'ın Cenazesi Malatya'ya getirildikten sonra Adli Tıp Kurumuna cenaze işlemlerini takip etmek için gelen Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Memur-Sen Malatya şube Başkanı Kerem Yıldırım'da bulundu. Cenazeyi Gümüşhane'ye gönderdikten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Memur-Sen Başkanı Kerem Yıldırım, Necmettin öğretmen bu ülkenin geleceğini aydınlatmaya çalıştığını, eğitim neferlerinden birisi olduğunu söyleyerek cümlelerine şöyle devam etti: "Maalesef karanlıktan yara gibi kaçan terör örgütü bu genç kardeşimizi şehit etti. Şuanda gerçekten çok üzgünüz neslimizin geleceğe taşınması gençlerimizi çocukların değerlere bağlı yetişmesi için bu arkadaşlarıma saygı duyması gereken insanlar maalesef öğretmen arkadaşımızı şehit etiler. Eğitim-Bir-Sen olarak karanlığa karşı teröre karşı mücadelemizi meşru zeminler üzerinde bundan sonrada devam ettireceğiz. bunu yapanlar şunu unutmasınlar ki biz bir ölürüz bin diriliriz. biz öyle bir topluluğuz bunu 15 Temmuz'da gösterdik, 15 yıl dönümünde bugün göstermeye devam edeceğiz. Allah mekanını cennet eylesin milletimize başsağlığı diliyorum.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

MALATYA/DHA

==================================================

2)ŞANLIURFA'DA ÖĞRETMENİN ŞEHİT EDİLMESİNE TEPKİ

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nden memleketine giderken, Erzincan-Tunceli yolu üzerinde terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın şehit edilmesine meslektaşları tepki gösterdi. Siverek'in Çiftbaşı Mahallesi'nde öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran günü karneleri öğrencilerine verdikten sonra memleketi Gümüşhane'ye giderken, PKK'lı teröristler tarafından ateş açılarak durdurulan otomobili ateşe verildikten sonra kaçırıldı. Tunceli- Erzincan Karayolu'nun 25'inci kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde 12 Temmuz günü bulunan erkek cesedin, kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğu tespit edilmesi üzerine Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde toplanan Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenler, şehit öğretmen için basın açıklaması yaptı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde konuşan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, terör örgütlerinin eğitimcileri hedef almasını kınayıp lanetledi. Kalabalık, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nediniyle de Fethullahçı Terör Örgütü'ne tepki gösterip, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Basın açıklaması için toplanan grup

İbrahim Coşkun konuşması

Polis açıklamada önlem alması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 162 MB

=========================================================

3)KIZI VE TORUNUNA KIZIP 89 YAŞINDA EVLENDİ

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde maddi anlaşmazlıklar nedeniyle kızı ve torununa sinirlenen 89 yaşındaki Hasan Demircan, kendisinden 36 yaş küçük Fatma Darıca ile dünyaevine girdi. Vize İlçesi'ne bağlı Çakıllı Beldesi Belediyesi eski başkanı Hasan Demircan, maddi anlaşmazlıklar yaşadığı ve kendisini huzurevine yatırdıklarını iddia ettiği kızı ve torununa kızarak 53 yaşındaki Fatma Darıca'yla düğün yaparak evlendi. Hasan Demircan, "Kızım ve torunum beni 'akli dengesi yoktur' diye mahkemeye verdi. 3 kere adli tıbba gönderdi, 9 ay mahkemelerde süründüm. Bir ay Kırklareli huzurevinde kaldım. Eşimin tarlasını kızım ve torunum sattı. Bana en son hakaret etmeye başladılar. Ben de evlenmek zorunda kaldım. Fatma hanım evlenmemizi teklif etti. Ben de kabul ettim, bu şekilde evlendik. Tüm malımı eşime devredeceğim. Onlara hiçbir şey vermeyeceğim" dedi. Hasan Demircan ve Fatma Darıca çiftçi, düğünde eğlenerek, tebrikleri kabul etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Şaban KARDEŞ-Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pülümür Çayı Malatya Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

title