Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Bakan Yılmaz: 20 binin üzerine 5 bini geçmeyecek öğretmen alımı düşünüyoruz/EK

608 BİN 84 SURİYELİYE EĞİTİME ERİŞİM İMKANI SAĞLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenme Projesi'nin Antalya'nın Belek bölgesindeki Maritim Pine Beach Otel'deki toplantısına katılan Bakan İsmet Yılmaz, sınıfında Suriyeli öğrenci bulunan çok sayıda öğretmene seslendi. Suriyeli çocukların eğitiminin aksamaması için çalıştıklarını belirten Bakan Yılmaz, eğitim çağında bulunan 976 bin 200 Suriyeli olduğunu aktardı. Bu Suriyelilerden 608 bin 84'üne eğitime erişim imkanı sağlandığını kaydeden Yılmaz, 14 bin 742 okulda eğitim verildiğini söyledi. Yılmaz, "Hiçbir çocuğun eğitim çemberinin dışında kalmasını istemiyoruz. Bunu kendimize bir görev kabul ettik. Söz konusu proje 300 milyon euro ile 23 ilde uygulanıyor" dedi.

SURİYELİLERİN EĞİTİMİ İÇİN 155 OKUL

Türk milletinin kapısını çalan herkese kapıyı açtığını dile getiren İsmet Yılmaz, insani yardımlarda kimliğe bakılmaksızın herkesin yanında olduklarını söyledi. Sadece Türkiye'deki mültecilere eğitim vermediklerini belirten Yılmaz, Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesindeki 465 okulda 2017 yılında eğitime başladıklarını söyledi. Bölgede 154 bin 220 öğrencinin eğitim aldığını vurgulayan Yılmaz, Suriyelilerin yaşadığı 17 ilde 155 okul yapımını hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Bakan İsmet Yılmaz ve protokolün görüntüsü

-Katılımcıların görüntüsü

-Bakan İsmet Yılmaz'ın konuşması

-Katılımcılara sertifika verilmesi

235 MB /// 02.39

Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===============================================

Kar yağışı köy yollarını kapattı

Ardahan'ın Posof İlçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 25 köy yolu ulaşıma kapandı.

Sabah saatlerinde başlayan ve gün içerisinde etkisini artıran kar yağını ulaşımda aksamalara neden oldu. Posof'u Ardahan'a bağlayan deniz seviyesinden 2550 metre yükseklikteki Ilgar Dağı geçidinde ise kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı belirtildi. Kar kalınlığı ilçemerkezinde 20 santime ulaşırken, 25 köy yolu kardan kapandı. Köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Lapa lapa kar yağışı

-Araçlarının lastiklerine zincir bağlayan vatandaşlar

-Aracın altına yatması

-Kar altında yürüyen vatandaşlar

-Araçlarının üzerindeki karı temizleyen vatandaşlar

-Kar temizliği yapanlar

-Detaylar

(SÜRE:  3.22 DK) (SÜRE:  377 MB)

Haber-Kamera: Alper TURGUT/ POSOF(Ardahan),

============================================

Yüksek doz uyuşturucudan öldü

Antalya'da arkadaşlarıyla kaldığı metruk binada vücuduna yüksek dozda uyuşturucu enjekte eden Bekir Koltka (44), yaşamını yitirdi. Koltka'nın arkadaşlarının ise aşırı eroin yüzünden ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Muratpaşa İlçesi Yüksekalan Mahallesi 519 Sokak'ta bulunan metruk binada 3 arkadaşıyla kalan Bekir Koltka, akşam saatlerinde vücuduna yüksek dozda uyuşturucu enjekte etti. Bir süre sonra kendinden geçen Koltka'nın uyanmadığını gören arkadaşları, ambulans çağırdı. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri Koltka'nın yaşamını yitirdiğini belirledi. Koltka'nın cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Morguna götürüldü. Koltka'nın birlikte kaldığı arkadaşlarının aldıkları uyuşturucu madde nedeniyle ayakta durmakta güçlük çektikleri görüldü. Arkadaşının ölümü yüzünden büyük üzüntü yaşayan D.A.M., uyuşturucu yüzünden herşeyini kaybettiğini belirterek, "Ne ailem var, ne işim. Her şeyimi kaybettim. Almanca, İngilizce ve Rusça biliyorum ama hiç bir şey yapamıyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Uyuşturucu alan arkadaşlarının görüntüsü

Ayakta durmaya çalışmaları

Polisin belinden tutarak dayamaya çalışması

Ölen Bekir Koltka'nın opak fotosu

Binadan genel görüntü

Dervis Ali Muş ile röp

134 MB// 4 DK 13 SN

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

================================================

Çamyuva Mahallesi'nin sorumlusu Akman oldu

KEMER Belediyesi'nin Çamyuva Mahallesi sorumluluğuna Hamza Akman getirildi.

Çamyuva eski Belediye Başkanı Okan Akman'ın oğlu Hamza Akman'ın göreve başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, eşi Neşe Gül ve Çamyuvalıların katıldığı tören Kemer Belediyesi Çamyuva Hizmet Binası'nda bir tören düzenledi.

'HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ'

Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Yeni Büyükşehir Yasası'yla Kemer'imiz beldeleri de içine alarak büyüdü. Bu yasanın meydana getirdiği sıkıntıları en çabuk aşan ve yasayı en iyi şekilde uygulayan ilçe Kemer oldu. Kemer Belediye'miz bu konuda takdiri hak ediyor. Göynük, Çamyuva, Tekirova ve Beldibi belediyeleri kapanarak mahalleye dönüştü. Bu mahallerimizi daha da büyüterek onlara en hızlı ve en iyi hizmeti götürüyoruz. Bütün mahallerimizde açtığımız hizmet binaları ile hizmeti halkımızın ayağına götürüyoruz" dedi. Mahallelerde yaptıkları görevlendirmeler hakkında da bilgi veren Başkan Gül, "Tekirova sorumlumuz olarak Recep Yılmaz, Göynük sorumlumuz olarak Semih Top ve Beldibi sorumlumuz eski Belediye Başkanı Ahmet Temiz, Kuzdere sorumlusu Mahir Kıvrak görev yapıyor. Yeğenimiz, evladımız Hamza Akman'ı da Çamyuva sorumlusu yapıyoruz. Çamyuva'ya geldiğiniz zaman bize ileteceğiniz öneri ve isteklerinizi söyleyeceğiniz bir arkadaşımız olarak burada görevini en iyi şekilde yapacaktır. Kendisine başarılar diliyorum" diye konuştu. Hamza Akman da "Başkan Mustafa Gül'ün talimatlarıyla Çamyuva Mahallemize en iyi hizmeti vermek için canla başla çalışacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Çamyuva Mahallesi Hizmet binası tabelası detay

Hizmet binasına gelenler detay

Başkan Gül detaylar

Başkan Gül Konuşma

Hamza Akman detay

Hizmet binasında detaylar

Kapı önünden toplu detay

250 MB /// 04.07"

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Antalya Çamyuva Belek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title