Haberler

Detoks nedir? En etkili detoks suyu örnekleri | Detoks tarifleri, detoks diyeti nedir, detoks nasıl yapılır?

Güncelleme:

Sağlığı ve lezzeti bir araya getiren detoks nedir? Detoks nasıl yapılır? Detoks suyu nedir? Detoks suyu ne işe yarar? Yağ yaktıran detoks çorbası tarifi, enerjik detoks smoothie, enerjik detoks smoothie, güç veren detoks smoothie, pratik detoks tarifi

Diyet yapanların ve sağlıklı beslenme programı uygulayanların vazgeçilmezi olan detoks tarifi alternatifler çok sayıda seçenek sunuyor. Detoks tarifi, zencefilli detoks tarifi su, detoks tarifi göbek eriten, detoks tarifi elma, detoks tarifi meyve, detoks tarifi yemek, detoksu tarifi, detoks suyu tarifi, detoks suları tarifi ve detoks çayı tarifi gibi seçenekleri tercih edebilirsiniz.

DETOKS NEDİR? DETOKS NASIL YAPILIR?

Detoks yenilenme demektir. Vücutta biriken havayı, kiri, yağı, şekeri atmak detox olarak isimlendirilir. Yenilenme heyecanı içinde kendini yorgun hisseden kişilerin tercihidir. Modern yaşamda, koşturmada ve teknolojinin içinde kendimizi sıyırarak vücudun yenilenmesini sağlamaktır.

Detoks ilk olarak yeme düzenini değiştirmektir. Zararlı alışkanlıklar bu sürede bırakılır. Zararlı yiyecekler en aza indirilir. Kalp, böbrek gibi rahatsızlığı bulunan kişilerin gitmesi önerilen sauna, vücuttaki toksinlerin azalmasına yardımcı olur. Bu düzenin yanı sıra psikolojik olarak da yenilenmek detoks için oldukça önemlidir. Yoga ruhu dinginleştirip, ruha iyi gelecektir.

DETOKS SUYU NEDİR?

Son yıllarda herkesin dilinde olan detoks suyu, içerisinde bulunan sağlıklı besinlerin karışımıdır. Su vücudun düzenli çalışmasını sağlayan en önemli anahtardır. Detoks suyu ise, suyun içerisine eklenen sebze, meyve ve bitkilerin eklenmesiyle oluşur.

DETOKS SUYU NE İŞE YARAR?

Detoks suyu direkt olarak kilo verdirmez. Detox suyu kilo vermenize yardımcı olur. İçindeki bitkiler sayesinde metabolizma hızı artırarak kilo kontrolüne yardımcı olur.

YAĞ YAKTIRAN DETOKS ÇORBASI TARİFİ

Yazın yaklaştığı şu günlerde zayıflamak isteyenler detoks yiyeceklere yöneliyor. Yağ yakıcı etkisiyle ve besleyici özelliğiyle bu çorba adeta bir kurtarıcı.

Hem doymak hem de kalori almak istemeyenler için tarifini vereceğimiz çorba tam size göre. İşte, yağ yaktıran detoks çorbası...

Malzemeler

Yarım Domates

Yarım Kapya biber

Yarım Çarliston biber

Yarım Kuru soğan

Yarım Kırmızı pancar

4 yemek kaşığı kırmızı mercimek

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Çay kaşığı karabiber

1 Çay kaşığı pul biber

5 Adet karabiber

3 Tatlı kaşığı sumak

5 Su bardağı kaynamış su

Yağ Yaktıran Detoks Çorbasının Yapılışı

Yarım domates, kapya biber, çarliston biber, kuru soğan, kırmızı pancarı doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine 4 yemek kaşığı kırmızı mercimek, 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber, 5 adet karabiber ve 3 tatlı kaşığı sumak ekliyoruz. Üzerine 5 su bardağı kaynamış su ekliyoruz. Orta ateşte pişiriyoruz. Ardından karışımımızı el blenderından geçiriyoruz. Çorbamızı kasemize aldıktan sonra üzerini dere otuyla süslüyoruz. Afiyet olsun.

HEM SAĞLIKLI HEM LEZZETLİ 5 DETOKS SUYU

Beslenme trendlerinin yeni gözdesi smoothieler, hem sağlıklı hem de lezzetli olması ile dikkat çekiyor. Yaz meyve ve sebzelerini kullanarak smootihieleri detoks etkili içeceklere dönüştürebilirsiniz.

Ara öğünlerde tüketebileceğiniz smoothieler, evde keyifli anlar yaşatırken iş yerinde lezzetli molalar vermeniz sağlıyor. Beslenme düzeninizi daha sağlıklı hale getirmek için detoks smoothie tariflerini kullanabilirsiniz.

ÖDEM ATTIRAN DETOKS SUYU

Gerekli malzemeler: 1 demet maydanoz, 2 salkım siyah üzüm, 1 adet limon, 2 adet küçük elma

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bol su ile yıkadıktan sonra katı meyve sıkacağından geçirin. Karışımı buzdolabında bir saat kadar beklettikten sonra afiyetle içebilirsiniz.

ENERJİK DETOKS SMOOTHIE

Gerekli malzemeler: 1 bardak buz, 1 havuç, yarım portakal, yarım elma, yarım greyfurt,yarım çay kaşığı zerdeçal

Hazırlanışı: Malzemeleri katı meyve sıkacağından geçirip bardağa alın. Karışımı buzdolabında bir saat kadar beklettikten sonra afiyetle içebilirsiniz.

Detoks tarifi: Hem sağlıklı hem lezzetli tarifler

CANLANDIRICI DETOKS SMOOTHIE

Gerekli malzemeler: 1 bardak pazı, 1 bardak kefir veya yoğurt, yarım yeşil elma, karalahana veya ıspanak, isteğe göre limon suyu

Hazırlanışı: Malzemeleri blenderdan geçirip bardağa alın. Karışımı buzdolabında bir saat kadar beklettikten sonra afiyetle içebilirsiniz.

TOK TUTAN DETOKS SMOOTHIE

Gerekli malzemeler: 1 bardak su, 1 adet muz, yarım ananas içi, yarım demet ıspanak, 1 elma

Hazırlanışı: Malzemeleri katı meyve sıkacağından geçirdikten sonra suyu ilave edip karıştırın. Karışımı buzdolabında bir saat kadar beklettikten sonra afiyetle içebilirsiniz.

GÜÇ VEREN DETOKS SMOOTHIE

Gerekli malzemeler: 1 limonun suyu, 2 havuç, yarım armut, 1 bardak buz, yarım çay kaşığı zencefil

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blendera alın. İyice karıştırdıktan sonra karışımı bardağa alın. Karışımı buzdolabında bir saat kadar beklettikten sonra afiyetle içebilirsiniz.

Detoks tarifi: Hem sağlıklı hem lezzetli tarifler

PRATİK DETOKS TARİFLERİ İLE DETOKS ETKİLİ 5 KIŞ BESİNİ!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz, vücudu arındırmak için etkili 5 kış besinini anlattı, pratik içecek tarifleri verdi.

BAL KABAĞI

Kabak cildimizin sağlığında önemli bir rol oynadığı tespit edilen C ve E vitaminlerinin yanı sıra A vitaminine dönüşen beta-karoten içeriyor.

Parlak turuncu renkleriyle ünlü olan bal kabağı, bağışıklık sistemini desteklemede de önemli bir rol oynuyor. Araştırmalar, lif yönünden zengin olmasının bağırsakların temizlenmesine katkı sağladığını ve kabızlık gibi bağırsak şikayetlerini azalttığını ortaya koyuyor.

ISPANAK

Ispanak kabızlığı önlemeye ve sağlıklı bir sindirim sistemini teşvik etmeye yardımcı olan lif ve su açısından oldukça zengin bir besin. Ayrıca yüksek oranda kalsiyum, demir ve magnezyum içeriyor. C vitamini açısından zengin olan ıspanak bağışıklığı desteklerken aynı zamanda cilde ve saça yapı sağlayan kolajenin üretimi için çok önemli.

TURP

Turp bol miktarda lif sağlayarak sindirimi kolaylaştırıyor. Aynı zamanda safra üretimini düzenlerken, karaciğeri ve safra kesesini koruyor. Yüksek oranda C vitamini ve antioksidan içermesi sayesinde bağışıklık sistemini de destekleyen turp, mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunmada önemli bir besin. Özellikle kırmızı turp, antosiyanin açısından zengin olup, karaciğer, mide, böbrekler, mesane ve kardiyovasküler sistem için de koruyucu.

Detoks tarifi: Hem sağlıklı hem lezzetli tarifler

GREYFURT

Yüzde 88'i sudan oluşan greyfurt C vitamininin de iyi bir kaynağı olup, vücudu toksinlerden arındırmaya oldukça yardımcı. Ayrıca lif açısından oldukça zengin olduğu için bağırsakların çalışmasına destek oluyor. Yüksek lif içermesi tokluk hissinizin artmasına yardımcı olurken kilo verme diyetlerinizde iyi bir alternatif olabilir. Ancak greyfurt bazı ilaçlarla etkileşime girdiğinden ilaç kullanan kişilerin mutlaka doktorlarına danışmaları gerekiyor.

KİVİ

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz "Kış meyvesi olan kivi, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmada etkili C vitamini açısından oldukça zengin bir besin.

Ayrıca A, B2, E, K vitaminleri, folik asit, potasyum, demir, magnezyum, kalsiyum, bakır ve fosfor minerallerini de içeriyor. Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyor, kabızlığı gideriyor. Actinidin enzimi içeriği sayesinde sindirimi de kolay olan bir besin.

PRATİK DETOKS TARİFİ

Bal Kabaklı Smoothie

1 çay bardağı haşlanmış püre yapılmış balkabağı

1 orta boy muzun yarısı

1 çay bardağı süt

2 kaşık yoğurt

İstenilen kadar tarçın

Tüm malzemeleri blenderdan geçirip tüketebilirsiniz.

Detoks tarifi: Hem sağlıklı hem lezzetli tarifler

Ispanaklı

1 ince dilim ananas

Yarım orta boy yeşil elma

1 avuç çiğ ıspanak

1 küçük boy muzun yarısı

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı süt

Tüm malzemeleri blenderdan geçirin.

Turplu Smoothie

1 orta boy portakal

1 küçük boy salatalık

1 küçük boy havuç

1 adet turp

1 adet kereviz

Tüm malzemeleri posası ile birlikte sıkan katı meyve sıkacağından geçirip tüketebilirsiniz.

Greyfurt ve Kivili Smoothie

1 orta boy kivi (olgunlaşmış olursa daha tatlı olur)

1 yarım orta boy greyfurt

Yarım limon suyu

1 çay kaşığının ucu kadar kök zencefil

1 bardak kefir veya 3 kaşık yoğurt

İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı bal

Tüm malzemeleri blenderdan geçirin.

DETOKS DİYETİ NEDİR?

Detoks diyeti ile ödeminizden kurtulabilirsiniz. Bunun için, gün içerisinde yediğiniz öğünleri ayarlamanız ve bazı besinlerden uzak durmanız gerekir.

Detoks diyetinde dikkat edilmesi gerekenler

Yiyecekleri çok çiğnemek gerekir.

Rahat bir oturma pozisyonunda yememiz gerekir.

Yemekten önce ise biraz rahatlamak gerekir. Sakin ve yavaş yiyerek daha az yemek yeriz.

Önce buharda pişmiş veya kaynatılmış taze sebze ve yeşillikler ile yapılan yiyecekleri tüketelim.

Akşam yemeğinden sonra sadece bitki çayı tüketerek kendimizi dinlendirelim.

Detoks sırasında kaçınılması gereken yiyecekler

Süt ürünleri ve yumurta

Şeker

Buğday ve glüten içeren yiyecekler

Kafein

Mısır

Alkol, çikolata, katı yağlar

DETOKS NASIL YAPILIR?

Detoks yapmanın asıl amacı kilo vermek değildir, vücuttaki ödemi atmaktır. Detoks suyu sayesinde ödemi atmak çok kolay ve etkili bir yoldur. Detoks sularını belli saatlerde içerek en etkili çözüme ulaşabilirsiniz. Detoks smoothie ile de hem kendinizi tok tutabilirsiniz hem de ihtiyaç duyduğunuz besin değerlerini vücudunuza alabilirsiniz.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Çay Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (7)

selin:

detoks diyetine bir kere başladıktan sonra asla eski düzene dönemezsiniz

0
0
yanıtYanıtla
HAYAL:

Malzemeleri kolay elde edilebilir aslında evde deneyeceğim.

0
0
yanıtYanıtla
OSMAN:

Bir ıspanak her şeye fayda verir mi. Gerçekten veriyor çok güzel detoks için de öyle yani.

0
0
yanıtYanıtla
FIRAT:

greyfurt çok etkili oluyor tavsiye ederim

0
0
yanıtYanıtla
FERİDE:

Detoks yapmak caiz mi günah olur mu?

0
0
yanıtYanıtla
kübra:

farklı seçenekler olması güzel teşekkürler

0
0
yanıtYanıtla
sumru:

detoksu düzenli yaptıkça vücut direnci de artıyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title